ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Spanacul Cabană imită ecosistemului naturalAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/19dec07_spinach/p1.jpg Într-un mic oraş american în curând să apară casa neobişnuite. Nu aspect foarte impresionant, el ar trebui să devină un pas important spre revenirea oamenilor în sânul naturii. Excepţia cazului în care, desigur, cineva va urmări autorii proiectului.

Compania de arhitectura Mifyun "(Mithun) de la Seattle a câştigat concursul internaţional de case inovatoare C2C Principala Concurenţă.
Din 625 de proiecte care au fost trimise din 41 de ţări, juriul a ales "Casa de spanac" - o vila ţară, alimentat de energia clorofila.

Aici este necesar să spun câteva cuvinte despre concurs. Ea a fost organizată de arhitecti americani, inspirat de cartea, arhitectul William McDonough (William McDonough) şi chimist Michael Brongarta (Michael Braungart) "Cradle la Cradle: transformarea fel, cum facem noi lucrurile" (Cradle la Cradle: refacerea Way We face lucrurile).

de reducere a costurilor, de refolosire a resurselor, reciclare, surse regenerabile de energie - laitmotiv al cărţii, solicitând anularea dogmă în arhitectura si constructii, maxim imita natura, acolo unde sunt "non-deşeuri tehnologii."

După cum s-ar putea ghici, C2C în numele concurenţei înseamnă Cradle la Cradle. Ce, în situaţia poate fi liber tradus ca "De la cuvinte la fapte".
La urma urmei, concursul de frumusete că acasă-câştigătorii într-adevăr va fi construit în această vară în Roanoke, Virginia. Interesant, condiţiile de concurenţă în special prevazute: proiecte ar trebui să fie incluse în caracteristicile reale ale terenurilor retrase din circuitul agricol pentru constructii.

A condus o echipa de designeri şi arhitecţi peisagişti Mithun Matei Coates (Matei Coates) si Tim Meldrum (Tim Meldrum).
Ei au imaginat o poveste de-o casa (din punct de vedere - în formă de litera L). elementul său central în tratamentul Mithun, dă o nouă interpretare a vechiul concept de "centru".

Mult timp în urmă, aceasta a furnizat căldură vitală, de lumină şi de gătit, apoi devenit un pur decorativ seminee clădire modernă.

/ Articles/19dec07_spinach/p2.jpg
O nouă prioritate - o formă de pană, două-poveste, ca un coş de fum "tehnologie de bază", care include mecanisme pentru colectarea apelor pluviale, epurare a apelor uzate, de ventilare şi control al temperaturii, în cele din urmă - un sistem de colectare a energiei solare.
Aceasta pare a fi - nimic special, dar funcţionează toate neconventionale mod foarte.

În primul rând, casa foloseste reflectorizante şi acoperiri absorbante, pentru a absorbi caldura, care dau razele de lumina soarelui de iarnă (pentru a reduce nevoia de energie). Dar mai interesant este faptul că energia electrică pentru casa produce celule de spanac, strivite între straturile de sticlă "de bază" acasă.

Autorii nu dezvăluie complexitatea mecanismului, dar că o astfel de generator electric vii este real, confirmă cel puţin asta e experimentul de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts.

-Proteine fotovoltaice celulele plantelor, potenţial poate oferi o mai mare eficienţă mult mai mare de panouri solare tradiţionale. Când aceasta tehnologie va aduce în minte.
Poate că acest studiu şi arhitecţii au avut în vedere, atunci când vă adresaţi casa ta. Dar atâta timp cât generatoare de spanac nu au apărut încă de la laborator, ele pot fi înlocuite de siliciu banale celule solare, adauga autorii proiectului.

Ar trebui remarcat faptul că apa de ploaie este filtrat acoperiş verde şi solul, în cazul în care se acumulează în nucleul. Acest arhitecti imaginat de apă pentru a fi utilizate pentru instalaţiile de adăpare şi de construirea site-uri adiacente, toalete şi tehnice alte nevoi.

/ Articles/19dec07_spinach/p3.jpg Aceasta va reduce nevoia de acasă în apă - veţi avea nevoie pentru "import" numai pentru băut şi gătit.

Sistem de filtrare a apelor uzate este de asemenea, bazate pe biologicprocesele lor, şi această apă este, de asemenea, utilizate în sistemul de irigaţii de la cabana şi complot sale.

Secţiunea sine, cu o pantă verde lung, orientat astfel încât briza de vara predominante runs sus pe deal în sus şi devine în găuri o clădire cazul în care conductele de aer disipa l uşor prin camere şi, în sfârşit, acest flux este expulzat prin core-tub ".
Astfel, în vara in casa este menţinută în mod automat o bună ventilaţie şi răcoare.

Casa este utilizat pe scară largă materiale secundare, precum şi izolarea termică autori intenţia este un fel de spumă din fibră de soia. In interiorul zidurilor de telefonie mobilă de start, poate redistribui spaţiu între dormitor şi living, în jurul bucătărie şi două băi. Flexibilitate si adaptare - de aceeaşi calitate naturale.

Dacă consideraţi că lângă "Spanac Casa" vor fi construite vile, locurile ocupate în mai multe următorul concurs, putem spune că Roanoke va deveni chiar mai verde oras. În toate simţurile.

Sursa: http://www.membrana.ru/

Miercuri, 19 decembrie 2007
Vizualizări: 3804

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
233
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
161
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
344
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
336