ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Specialiștii afirmă că sucul de varză nu e mîncare, ci remediu natural

 

Remediile naturiste se află sub picioarele noastre, în grădini, pe cîmpuri. Iar unul dintre aceste remedii este sucul de varză, care asanează organismul, îmbogățindu-l cu vitamine și substanțe hrănitoare și tratează multe boli mai bine decît pastilele.

Modul de preparare

Înlăturați frunzele superioare, tăiați ciocanul, apoi tăiați varza și dați-o prin mașina de suc sau de tocat, după care strecurați sucul (veți avea nevoie de aproape 2 kg de varză pentru 1 l de suc). Păstrați în frigider, în vase de sticlă sau emailate.

Proprietățile sucului de varză

- Romanii antici considerau că sucul de varză conferă putere organismului, rezistență la diferite boli, înlătură insomnia, calmează durerile de cap.

- Datorită proprietăților cicatrizante, sucul de varză este eficient în cazul ulcerului gastric.

- Sucul de varză ameliorează schimbul de lipide, are proprietăți antibacteriene față de stafilococul aureus, elimină colesterolul, substanțele toxice.

- Sucul de varză este eficient în cazul gastritei cu aciditate reduse.

- În cazul amigdalitelor e bine de făcut gargare cu suc de varză (diluat cu apă 1:1), iar sucul amestecat cu zahăr sau miere vă poate scăpa de tuse.

- Sucul și varza proaspătă sînt eficiente în cazul rănilor e nu trec, iar în cazul arsurilor, sucul de varză se amestecă în proporții egale cu albuș de ou.

- Coctailul din suc de varză, lămîie, măr și pătrunjel verde se pregătește în mixer, se bea seara, înainte de somn. Această băutură elimină oboseala.

- Sucul proaspăt de varză are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare.

- Sucul de varză băut pe nemîncate contribuie la cicatrizarea ulcerului stomacal.

- Sucul de varză se bea în cazul afecțiunilor splinei, ficatului, iar împreună cu decoctul din semințe de varză – în cazul insomniei.

 

Sursa: rus-health.info

Citiţi de asemenea

1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
48
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
46
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
39
Nu demult am aflat că în Moldova există ruinele uneia dintre cele mai mari băi de pe vremea Hoardei de Aur. Despre asta ...
31