ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Statuile din Bamian
 

Valea Bamian, situată la o distanța de aproximativ 260 km vest de Kabul, şi la o altitudine de aproximativ 2440 metri, a însemnat odată o parte din Drumul Mătăsii, contribuind la răspândirea budismului din India, în regiune.

Cele două statui gigantice ale lui Buddha, sculptate în stâncă în Valea Bamian în secolul al Vl-lea, au fost unele dintre cele mai măreţe monumente ale Afganistanului şi cel mai mare exemplu de statui ale lui Buddha în picioare din lume.

La 1 martie 2001, talibanii distrug cele două statui ale lui Buddha, săpate în stâncă, cu toate că monumentele se găseau înscrise de UNESCO pe lista patrimoniului universal. Una din statui avea o înălţime de 58 de metri, iar cealaltă o înălţime de 38 de metri. Cele două statui făceau parte din Ansamblul de la Bamian, un sit arheologic situat în Munţii Hindu Kush din Afganistan.
După acest eveniment cineastul elveţian Bernard Weber a iniţiat campania New 7 Wonders, pentru stabilirea celor 7 Minuni ale Lumii Moderne.

Manifestarea a căpătat o amploare deosebită, fiind chestionate cu privire la acest top peste 100 de milioane de persoane din întreaga lume. Festivitatea de decernare a titlurilor s-a desfăşurat pe 07.07.2007, in Portugalia, pe Stadionul Da Luz. O parte din fondurile campaniei a fost donată restaurării statuilor lui Buddha distruse de talibani.

Статуи в Бамиане

Статуи в Бамиане

Статуи в Бамиане

Статуи в Бамиане

Статуи в Бамиане

Статуи в Бамиане

Статуи в Бамиане

Статуи в Бамиане

 

 

Marţi, 28 octombrie 2014
Vizualizări: 3168

Citiţi de asemenea

Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
51
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
96
Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotr...
138
Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
245