ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Stejarul și proprietățile sale curative
 

Scoarța și frunzele de stejar au efect anti-inflamator, astringent, hemostatic, sedativ și antihelmintic.

Decocturile și tincturile sunt utilizate în cazul bolilor ale tractului gastro-intestinal, diareei, colicilor, colitelor, acutizării ulcerului, hemoragiilor, varicei.

Coaja de stejar este de asemenea folosită ca un remediu pentru hemoroizi, incontinență urinară, eczemă, degerături (în calitate de gadget-uri), arsuri, sângerare a gingiilor, miros neplăcut din gură, transpirație excesivă a picioarelor. Baia cu adaos de extract de stejar imbunatățește circulația sîngelui, întărește sistemul imunitar.

1. Decoct puternic pentru uz extern.

1 lingură de amestec proaspăt sau uscat (frunze și scoarță în proporții egale), se adaugă la 200 ml de apă clocotită și se fierbe timp de 1-3 minute. Se răcește și se strecoară.

2. Pentru uz intern (universal).

La 200 ml de apă clocotită se adaugă 2 linguri de coajă uscată, se acoperă cu un capac și se pune la baia de aburi pe 30 de minute, amestecând permanent. Se răcește, se strecoară, decoctul obținut se diluiază cu apă până la un volum de 200 ml. Se bea câte o jumatate de păhar de 2 ori pe zi.

3. Ceai revigorant.

La 1 linguriță de frunze mărunțite (sau 3-4 frunze întregi) se toarnă 400-500 ml de apă fiartă, câteva ore se infuzează și se administrează în decursul zilei, fiind împărțit în 3-8 doze.

4. Tinctura pentru eliminarea acneei.

Decoctul universal se amestecă cu vodcă (în raport de 1: 2). Cu loțiunea obținută se șterge fața și alte zone problematice.

5. Amestec cu acțiune calmantă și protectoare.

Coaja de stejar - 4 părți, 2 părți de flori de tei. La 1 lingură de amestec se toarnă 200 ml de apă clocotită și se infuzează timp de 1 oră la baia de aburi. Cu infuzia obținută se face gargare la fiecare 3 ore în caz de angină, tusă, stomatită.

- E foarte bine pentru sănătate de a lua baia rusească cu aburi cu mături de stejar.
- Pe frunze de stejar pot fi văzute de multe ori niște galle. Ele se colectează, se infuzează și se beau ca un ceai, cu zahăr sau miere.
- Ghindele sunt folositoare, ele conțin 40 % amidon, o varietate de proteine, zăharuri și ulei gras. Substanța toxică quercetin, conținută în ghinde crude, complet se discompune după prăjire. Ghindele se prăjesc până la roșeață (nu se ard la negru!), se pisează, apoi se prepară cafeaua, adăugând lapte și zahăr. Ea este recomandată în cazul bolilor frecvente a căilor respiratoare superiore.

 

Sursa: rus-health.info

Joi, 27 noiembrie 2014
Vizualizări: 12226

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
212
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
155
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
341
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
327