ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Stereotipurilor despre alimentaţii sănătoaseAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Elena Uvarov, 29.7.2008

Alimentare sănătoase? Ce-o teava! " - Despre-o pentru o lungă perioadă de timp spune totul. La prima vedere, da. Dar încearcă să prindă o duzină de cunoştinţe diferite grade de avansare si intreaba-i întrebarea: "Ce este alimentaţia sănătoasă?". Răspunsuri, probabil, va fi controversată. Şi dacă ai intervievat o jumătate de mii de oameni -, iar rezultatele ar fi complet uimitor. De exemplu, Fondul "Opinia publică" şi a decis să verifice cu ruşii, modul în care acestea percep un regim alimentar sănătos.

Alegerea majorităţii

alimentaţie sănătoasă - atunci când acest lucru este ... Cele mai multe dintre întrebări au fost deschise: oamenii au fost de a nu de a alege opţiunea corespunzătoare, şi să formuleze propriile lor, ceea ce este un aliment sanatos.

Pentru 37% - este de a utiliza naturale, produse prietenoase mediului, fără conservanţi şi OMG-urilor. 19% dintre respondenţi au declarat că produsul alimentar este sanatos atunci când acesta este echilibrat şi regulate. Asta este: ar trebui să aveţi micul dejun, prânz şi cină, precum şi să monitorizeze echilibrul de proteine, grăsimi şi carbohidraţi. 11% dintre respondenţi credeau că cel mai important - este uşoară, sau conformitatea cu orice dieta (prima în popularitate - de la Kremlin), non-sărat, gras, dulce.

Ce produse ar trebui să fie mai mult în dieta? "Triada" fructe şi vitamine "preferinţa legume pentru 12% din toţi respondenţii. 2% cred că noi ar trebui să mănânce carne şi peşte, 2% sunt convinşi că de dragul unei alimentaţii sănătoase ar trebui să includă un regim de lapte si produse lactate (iaurt, lapte bătut). 1%, în schimb, consideră necesar să se carnea, astfel încât în numele de consumul de alimente sănătoase de carne ar trebui să fie tăiate, sau pot deveni un vegetarian.

Din care face numai antena corect raportate. 8% dintre respondenţi ca o dieta sanatoasa - cel care a fost crescut cu mâinile lor, în grădina lor. 2% spun că nu este de ajuns pentru a cumpara produse finite, semifabricate şi fast-food, produse alimentare şi va fi sanatos. 3% din respondenţi nu, sofistică, a declarat: că este gustos - şi acesta va fi considerat un aliment sănătos. Avizul 1% dintre respondenţi - mai bine hrănite şi alimente calorii, asa ca este util. Un număr mic de respondenţi au indicat că nu trebuie să bea alcool şi să cumpere produse de fabricaţie străină.

Marea majoritate a participanţii la studiu au fost de acord că alimentaţia sănătoasă - un lucru corect. Dar există o nuanţă, mai ales atunci când vine vorba de punerea în aplicare a principiilor de alimentaţie sănătoasă. De exemplu, aproape jumătate (48%) dintre respondenţi cred: să mănânce dreapta, va petreceti o mulţime de timp şi bani. 22% cred că avem nevoie mai degrabă o gramada de bani, 10% susţin că problemele cererii de produse alimentare sănătoase de la o persoana doar de timp suplimentar. Doar restul de o cincime din respondenţi considerau că nici un efort deosebit şi costurile de dragul de nutriţie adecvată pentru a efectua nu este necesar. Dar chiar nu stiu cum acest regim alimentar sănătos este a cincea parte.

Imaginea sa dovedit amuzant: de cele mai multe conturi de o alimentaţie sănătoasă - este bună, aceasta trebuie să fie echilibrat, şi produsele naturale. Dar toate acestea nimeni nu are nici timp, nici resurse.

Ei bine, asta este de spus? Hrişcă, nu este mai scump decât cartofi, iaurt nu este mai scump decât o Coca-Cola, şi peştele nu este mai scumpă decât stick de mezeluri. Este probabil, în celelalte - de fapt, în cazul în care sunt ideile noastre despre bine şi rău în lume de produse alimentare delicioase şi sănătoase.

Ce influenţează alegerile noastre?

Cele mai multe dintre noţiunile noastre despre ceea ce este dăunător şi util, format sub o influenţă străină.

Disponibilitatea anumitor produse. Iniţial, fundaţia a devenit dieta este alimente care au fost cultivate sau exploatat în regiune. Pe coasta - de peşte, într-o ţară agrară - porumb. Dacă sunteţi un ţăran din Rusia secolului al XVIII - să mănânce ridichi, în cazul în secolul al XIX - mesteca Emmer lor. În roman, "Ce trebuie să fac activităţi? Subversive Rakhmetov"elnost aproape toată Rusia, hrănite în fiecare regiune a alimentelor pe care le mai mănânce. "În cazul în care a fost servit de fructe, el a mancat mere şi caise mâncate în întregime. Portocale mâncat din Sankt-Petersburg, nu a mâncat în provincie - ştiţi, în provincia pe oamenii obişnuiţi le mânca, şi din Sankt-Petersburg mânca. "

Dar, aşa cum îndată ce creşte ţară importurilor şi exporturilor de produse alimentare, precum şi o oportunitate de a nu mânca numai pentru că este construit în grădina lui, începe o luptă preferinţe. Şi din nou, oamenii aleg cele mai accesibile: dar mai sunt începutul pentru a salva nici un ban, dar timp şi efort. Prea lenesa pentru a merge la piaţă pentru varza? Ea - simplu ca cumpere tăiţei solubil la un magazin de lângă uşă şi masa în grabă.

Inaccesibilităţii şi a produselor de prestigiu cârnaţi. Rolul în formarea stereotipurilor alimentare sovietic a fost cu adevărat monumentală. "Ce este - lung, verde şi miroase a cârnaţi? - Da, e trenul Moscova - Ryazan. Mezeluri, da, da, aceasta lucrare presat, a fost obiectul de cult: pentru masa de prânz în fiecare inginer de mestecat a fost un sandwich cu salam, în fiecare frigider ar trebui să fie mezeluri - sau de ce aveţi nevoie de acest frigider? Şi în final? Acum ştim cu toţii preţul de mezeluri şi cârnaţi, în general, post, în special. Noi nu avem nici cea mai mică îndoială cu privire la proprietăţile sale benefice. Dar ... de o parte în supermarket se întinde la pâine drag: este foarte cârnaţi - regina din frigider!

tradiţie de familie alimentară. Aproape fiecare familie are specifice "gadget-uri". Dar cineva este - perfuziei dimineaţă, în timp ce altele - Chifle cu unt pentru micul dejun. Din familia obiceiurile alimentare este foarte dificil de a refuza, dacă numai din cauza faptului că acestea sunt insuflat în noi inconştient de vârstă şi de oameni care "nu doresc rau.

Prin urmare, cei care doresc să mănânce de calitate, nu există decât o abordare bine luate în considerare la alegerea produselor, refuza stereotipurile produse alimentare şi nu fi leneş să-şi petreacă timpul la dieta sănătoasă.

***
În dietetică moderne este încă nici un punct unic de vedere cu privire la ce tip de alimente este dreptul de unul. Acesta a fost recent extins teoria de nutriţie echilibrată, care a citit că cel mai important - că numărul de calorii de energie este în concordanţă cu organismul. În plus, ar trebui să fie un echilibru de proteine, grăsimi şi carbohidraţi.

Acesta a fost înlocuit pe teoria de alimentaţie optimă, în funcţie de care este esenţial pentru a obţine micronutrienţi alimentare, doze mici de care sunt cuprinse în produse. Micronutrienţi pot fi adăugate în mod artificial.

În ultimii ani sa răspândit teoria nutriţie adecvată. Esenta sa este că nevoile fiecărei persoane în parte: ceea ce se potriveste o nu se potriveşte nevoilor altul.

Sursa: http://www.medportal.ru/budzdorova/food/1255/

Marţi, 05 august 2008
Vizualizări: 2593

Citiţi de asemenea

Probabil că toată lumea a auzit despre grîul încolțit. Într-o zi de germinare în apă, puterea vitală a grîului crește ...
75
De ce acest lucru a fost păstrat secret atît de mult timp?Numeroase studii au demonstrat că lămîia are proprietăți ant...
70
Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
228
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
320