ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Studiu: Substanțele din recipientele de plastic pot declanșa migrene
Consumul apei din recipiente de plastic poate declanșa migrene, arată o cercetare recentă.

Vinovat de acest lucru este bisfenolul A (BPA), care se gaseste în recipientele din plastic, și care a mai fost asociat cu probleme de sănătate precum obezitatea, infertilitatea si infarctul, informeaza dailymail.co.uk.

Cel mai recent studiu, publicat in "Stiinte toxicologice", subliniaza ca bisfenolul A agravează durerile de cap.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Kansas, SUA, au comparat efectele acestei substante in cazul oamenilor dupa cercetarile in laborator, efectuate pe cobai.

Specialistii au analizat comportamentul mai multor soareci, jumatate dintre ei fiind expusi bisfenolului A o data la trei zile. Cei care au venit in contact cu aceasta substanta s-au aratat mai putin activi, au stat departe de lumina puternica si de zgomote, tresareau usor si aratau semne de sensibilitate in zona capului.

De asemenea, la nivelul creierului s-a observat si un influx de estrogen. Simptomele observate la soareci sunt asemanatoare cu cele experimentate de oameni in timpul unui atac migrenos.

"La majoritatea celor cu migrene, astfel de crize au o legatura genetica, iar factorii declansatori le genereaza doar in cazul celor care au o predispozitie in acest sens", declara neurologul Fayyaz Ahmed.

Sâmbătă, 07 decembrie 2013
Vizualizări: 1444

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
80
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
334
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
240
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
382