ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

SUA — China: Uniunea ecologiceAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

alternative de energie Lui, China va dezvolta, împreună cu SUA

SUA şi China au semnat un acord privind cooperarea în domeniul energiei alternative si de tehnologie de mediu. În ciuda diferenţelor politice, ţări au convenit să coopereze strâns în lupta împotriva schimbărilor climatice dăunătoare. China va oferi bani Uniunii, SUA - tehnologie.

Nu cu mult timp în urmă, U. S. secretarul de stat Hillary Clinton a descris situaţia actuală în ceea ce priveşte ţara cu China ca fiind "fără precedent" în profunzime şi versatilitate. Din confruntarea fostul, nu par să fi dispărut. Ambele ţări sunt la fel de preocupaţi de probleme similare - politice, financiare şi juridice. Criza a impulsionat această convergenţă: China este principalul creditor din Statele Unite şi principalele asistent lor faţă de criza. Adevărat, ar fi ciudat să se aştepte de a fi completă dezinteresare's China. a semnat recent un acord în domeniul ecologiei şi alternative de energie este doar confirmă.

SUA şi China au semnat un memorandum privind cooperarea mediului, în special, sugerează că ambele guverne vor lucra împreună pentru a proteja puritatea apei potabile, a aerului şi pentru a proteja zonele umede şi păduri. Finanţarea unui program de protecţie a mediului din Statele Unite şi China s-ar simultan. În plus, ţările au convenit să instituie un centru comun de cercetare pentru energie curată, care va alternative de energie şi metodele de reducere a dioxidului de emisiile de carbon. Iniţial, ţara va investi în programul comun de mediu pentru 15 de milioane de dolari - aceste sume vor fi cheltuite de către părţi înainte de sfârşitul anului.

Anunţând deschiderea unui centru de cercetare cu ministrul de Ştiinţe din China Gang Wan şi şef al Energiei Oficiul de Stat din China, Zhang Guobao, U. S. Energie Secretarul Steven Chu a subliniat că este China şi SUA sunt cele mai mari emiţători de emisii cu efect de seră de pe planetă. Iar China a depăşit deja SUA numărul de emisiile de carbon: "ţările dezvoltate au creat această problemă [a emisiilor], trebuie sa recunosc, - a spus Chu. - Cu toate acestea, ţările în curs de dezvoltare pot crea mai multe probleme. " Deja în următorul deceniu, China, dacă nu ia măsurile corespunzătoare, a emisiilor de dioxid de carbon în aer de mult ca Statele Unite începând cu revoluţia industrială. Fără eforturile comune ale tuturor planurilor de amenajare a teritoriului planeta de Vest vor fi refăcute.

Printre acorduri între guverne caz, cu toate acestea, nu se opreşte aici. Compania chineză Huaneng, producător de 10% din totalul energiei electrice produse în China, şi-a treia cea mai mare companie energetica din SUA Duce de energie au convenit că eforturile comune va promova tehnologii curate, în special în domeniul tehnologiilor energetice curate pentru centralele electrice pe bază de cărbune. Aceasta este exact cu privire la cooperarea tehnologică: o companie americana nu se va construi nimic în China.

Capul lui Duke Energy, Jim Rogers, la momentul semnării acordului, a declarat: "Suntem la un punct de cotitură al istoriei. Probleme în domeniul mediului sunt enorme, şi le rezolva trebuie să începem acum. Companiile noastre sunt strategic sunt cheie în abordarea acestor probleme. " Unul dintre cele mai recente proiecte Duce de energie - o nouă centrală pe cărbune de putere în SUA, cu o capacitate de 630 MW, care va fi curată şi cea mai mare centrala de acest fel din lume. Lansarea sa este programată pentru 2012. În comparaţie cu staţiile tradiţionale, este mai puţin emite mai mult dioxid de sulf, particule şi de oxizi de azot, prevenind de 60% a emisiilor de dioxid de carbon sa produs.

Există o tehnologie utilă şi compania chineză, caresecară este gata să furnizeze chiar şi în SUA. Huaneng a semnat un acord pentru a instala un complex special pentru a îmbunătăţi eficienţa de ardere a cărbunelui la o centrala din Pennsylvania. În plus, compania intenţionează să pună în funcţiune în 2011 cu o instalaţie de putere integrat de gazeificare cu o capacitate de 250 MW, care va fi staţiile de cea mai ecologică pentru puterea de gen din China.

Ambele state - şi SUA şi China - au o capacitate de energie puternica din cauza dimensiunii lor mari şi puternice economii. Prin urmare, orice restructurare pe scară largă a energiei în aceste ţări va afecta în mod inevitabil, întreaga economie a acestor ţări. SUA a început deja să pună în aplicare planuri de restructurare a energiei, care administraţia preşedintelui Barack Obama a reuşit să împingă prin S. U. Congres. Acum este deja despre ce domenii vor primi de investiţii noi (circa 150 miliarde dolari în următorul deceniu) şi noi locuri de muncă. Mai ales cu nerăbdare să o America de Nord industriale, au fost cele mai afectate de criza: investiţii în energie alternativă ar trebui să creeze cel puţin 2.5 milioane de locuri de muncă, care nu au destulă suferinţă din partea statelor de şomaj.

China, cum ar fi SUA, a adoptat programul său naţional de reducere a poluării aerului şi dezvoltarea de alternative de energie. Numai în 2010, merge la 20% consum redus de energie pentru a produce o unitate de PIB şi 10% reduce imediat cantitatea de emisii nocive în atmosferă. Planuri pentru China, cu toate acestea, să extindă şi mai mult. În prima fază a programului "ecologizare" a economiei până în 2015, planurile Chinei de a atrage aproximativ 3000 miliarde de yuani (aproximativ 440 miliarde de dolari SUA). Pe termen lung (până la mijlocul secolului), China intenţionează să-şi petreacă în aceste scopuri 40 bilioane de yuani (aproximativ 5850 miliarde de dolari).

Unii economişti se referă la ca alternative de energie balon financiar următor. Asemanarea este cu siguranta acolo: investiţii par prea voluminoase, de altfel, că a produs moduri alternative de energie, a primit mai multe mod tradiţional. Cu toate acestea, aceste investiţii, precum şi introducerea de noi tehnologii, a crea o industrie de fapt noi şi noi locuri de muncă care vor ajuta în mod evident, pentru a uşura criza actuală. Şi să beneficieze de acestea tocmai acele ţări care, în ciuda crizei financiare, a decis să investească în noi industrii. Ei bine, atunci, chiar dacă "verzi" de energie va fi un balon, apoi dupa ce a izbucni de pe planetă doar devine mai usor de a respira.

Valentin Maltsev, Vladimir Kharitonov
chaskor.ru

Marţi, 08 septembrie 2009
Vizualizări: 3429

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
113
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
68
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
214
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
181