ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Substanţe cosmetice naturale, confirmate de căctre ştiinţa serioasăSubstanţe cosmetice naturale, confirmate de căctre ştiinţa serioasăRafturile din magazine sunt ticsite cu produse cosmetice, sortimentul cărora se pare că depăşeşte deja gama produselor alimentare din supermarket. Cu toate acestea, un număr tot mai mare de oameni apelează la remedii naturale. Însă, nu toate darurile naturii sunt la fel de utile. Doar unele dintre ele, în mod clar şi unanim, sunt recunoscute de ştiinţa oficială ca având impactul pozitiv asupra sănătăţii, fără efecte secundare semnificative.

Aţi întâlnit vre-o dată o bunicuţă, care susţine că datorează sănătatea sa în vârsta înaintată tincturii de păpădie sau grăsimei de gâscă? În fiecare regiune, fiecare punct de pe glob la diferite popoare există tradiţii diferite de a folosi darurile naturii pentru a menţine sănătatea fără utilizarea medicamentelor moderne.

Companiile care fabrică produsele de igienă personală şi o varietate de produse cosmetice, utilizează, în mod activ, dorinta oamenilor de a folosi în viaţă de zi cu zi substanţe exclusive naturale şi utile. Adăugând o cantitate mică de aloe, de vitamina C sau propolis în produsele lor, marketologii subliniază acest fapt cu litere mari colorate pe sticluţe şi borcănaşe, umplute într-adevăr cu un set foarte simplu de substanţe chimice inofensive. Lista ingredientelor trebuie să fie indicată pe ambalaj şi, dacă substanţele naturale ocupă în listă locul la sfârşit sau în a doua jumătate a listei, atunci nu putem numi acest produs natural.

Şi dacă un producător conştiincios într-adevăr utilizează în producţia lui, substanţe naturale, care dintre acestea, realmente, au dovezi ştiinţifice, privind  efectul lor benefic asupra sănătăţii umane? După cum am aflat, într-adevăr există o listă de substanţe naturale cele mai răspândite, utilitatea cărora este confirmată nu numai de timp, dar şi de ştiinţa oficială. De fapt, lista pe care o vă oferim, conţine doar ingrediente cele mai populare la ziua de azi, cred că fiecare familie are secretele ei de sănătate, şi va fi capabilă de sine stătător să completeze această listă.Substanţe cosmetice naturale, confirmate de căctre ştiinţa serioasăUlei de argan sau "aur lichid". Se spune că această substanţă vindecă aproape totul, de la riduri până la psoriazis, de la arsuri până la acnee. Ulei de argan este extrem de bogat în acid linoleic, care are un efect de reintinerire, şi vitamina E, care are efect benefic asupra pielii şi poate reduce chiar cicatrice.

 

 

Substanţe cosmetice naturale, confirmate de căctre ştiinţa serioasăAloe vera: proprietăţi de vindecare ale aloe pare să ştie toată lumea, chiar şi sucul de această plantă are un efect de vindecare şi regenerare. Oamenii de ştiinţă confirmă proprietăţile antibacteriene ale acestei plante miraculoase şi capacitatea acesteia de a vindeca rănile. Pielea deteriorată se vindecă cu 72 de ore mai repede la uz extern de suc de aloe.

 Substanţe cosmetice naturale, confirmate de căctre ştiinţa serioasăSodium bicarbonat: cu acesta putem spăla chiuveta, înălbi dinţii şi elimina respiraţia curată şi alte mirosuri neplăcute.

 

 

 

Substanţe cosmetice naturale, confirmate de căctre ştiinţa serioasăUlei de nucă de cocos: are o structură moleculară care îi permite să pătrundă în păr şi piele, prevenind pierderea lichidului şi reducând  viteza de îmbătrânire. Ca şi aloe, uleiul de nucă de cocos accelerează vindecarea rănilor şi ajută la vindecarea eczemelor şi erupţiilor cutanate.

 

 

Substanţe cosmetice naturale, confirmate de căctre ştiinţa serioasăCeai verde: nu are nici un sens să cântăm laude ceaiului verde. Toată lumea ştie cât de util el este, şi toţi, cărora le pasă de starea lor de sănătate, îl consumă în mod constant. Însă, ceaiul verde are şi aplicaţii neaşteptate, susţinute de ştiinţă. Cercetările confirmă faptul că ceaiul verde reduce doza de radiaţii ultraviolete, sporeşte vindecarea rănilor şi are un efect benefic asupra pielii, în general. De asemenea, ceaiul verde are un efect anti-inflamator.

 Substanţe cosmetice naturale, confirmate de căctre ştiinţa serioasăMierea: Înainte de a obţine antibiotice, omenirea a folosit mierea, care este adesea folosită pentru a lubrifia rănile şi accelera vindecarea lor. Mierea are proprietăţi antibacteriene. Şi încă o poţi unge pe un sandwich.

 

 Substanţe cosmetice naturale, confirmate de căctre ştiinţa serioasăUlei de măsline: un antioxidant excelent. Se foloseşte atât extern, cât şi  intern. Lista efectelor pozitive depăşeşte conţinutul prezentului articol. Conform unor cercetări recente, în plus, reduce traumatizarea pielii la o supradoză de radiaţii ultraviolete.

 

 

 

Substanţe cosmetice naturale, confirmate de căctre ştiinţa serioasăPropolis: albinele utilizează propolisul, această rasină antibacteriană pentru dezinfectarea stupilor lor, multe studii arată beneficiile  propolisului pentru recuperarea sănătăţii - de la reducerea duratei răcelilor până la încetinirea răspândirii celulelor canceroase. Propolis este un antioxidant puternic, antiinflamator şi un mijloc de protecţie împotriva deteriorării cauzate de multă lumină, este mai antibacterian decât mierea, şi este eficient împotriva herpesului.

 

 

Substanţe cosmetice naturale, confirmate de căctre ştiinţa serioasăUleiul Shea: femeile din Africa de Vest folosesc acestă substanţă în mod constant. Acesta protejează împotriva inflamaţiei şi luminii UV.

 

 

 

Substanţe cosmetice naturale, confirmate de căctre ştiinţa serioasăVitamina C: Puteţi umezi faţa cu sucul de portocale pentru a obţine efectul antioxidant, dar, în general, o cremă naturală conţine L-ascorbic acid (vitamina C), care într-o stare stabilă se luptă cu radicalii liberi la nivelul pielii, reduce roşeaţa, stimulează vindecarea rănilor şi reduce ridurile fine.

 

 

Substanţe cosmetice naturale, confirmate de căctre ştiinţa serioasăUleiul din arbore de ceai: când vine vorba de acnee sau erupţii cutanate, uleiul din arbore de ceai este cea mai bună alternativă pentru  peroxidul de benzoil, care este interzis în Europa din cauza faptului că este asociat cu apariţia cancerului.

 

 

 

Sursa

Luni, 02 august 2010
Vizualizări: 3193

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
215
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
156
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
341
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
327