Sucuri…proaspete
De nenumărate ori am auzit despre pericolele sucurilor recuperate și aici totul pare a fi foarte clar – în aceste sucuri concentratul este folosit în cantități mari, iar apoi redus cu apă, cu adaos de zahăr, coloranți și concentrate. Dar ce știm despre sucul pe ambalajul căruia scrie "proaspăt stors"? Problema constă în faptul că, conform articolului scris de Forbes, cele mai multe dintre companiile mari care vând sucuri "proaspete", de exemplu din portocale, și pe care le poziționează ca pe niște produse ”premium”, folosesc tehnologii de producție nenaturale.
La prima etapă, în sezon, când portocale se recoltează din ele într-adevăr se stoarce sucul. Pentru ca să nu se strice, acesta este plasat în containere mari, din care se pompează oxigenul. În asemenea condiții poate fi păstrat timp de un an, dar pierde aromă saturată și mirosul de portocale. Pentru a le restaura, producătorii folosesc "seturi aromatice", de multe ori alcătuite din uleiuri esențiale și alte arome, dar detaliile aceste în cele din urmă nu ajung pe ambalajul produsului ...
S-ar părea că sucul e, desigur, "proaspăt" (de fapt a fost stors din portocale proaspete), dar, ca atare, este proaspăt doar la prima etapă. Este evident că un astfel de suc este mai puțin dăunător decât o băutură ce conține doar 15% de suc, dar, cu toate acestea, nu putem spune că are beneficii pentru sănătate.
Pe scurt, nu poate fi nimic mai bun decât sucul proaspăt stors la un storcător. Portocale, lămâi, mere, morcovi, kiwi și alte fructe – puteți face un cocktail adevărat, plin de vitamine benefice.
Este important să ținem minte că sucul proaspăt are o aciditate ridicată și, prin urmare, trebuie diluat cu apă.
Iar modul cel mai util pentru a beneficia de fructe este de a le consuma în forma sa naturală, fără nici o prelucrare, pentru că în timpul acesteia fructele își pierd fibrele dietetice, care ajuta să menținem corpul într-o formă bună.
Sursa: rodovid.me