ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sunătoarea- planta fericirii

Cînd omul simte fericire și euforie, în organismul lui sporește nivelul hormonului, ce se numește serotonină. Acesta face parte din așa-zișii hormoni ai fericirii. Sunătoarea stimulează producerea serotoninei în organismul uman.

Sunătoarea este un remediu excelent pentru fortificarea sistemului nervos, împotriva dispoziției proaste, a depresiei. Este un antidepresant natural. În situații de criză este indicat consumul a 3-6 căni de ceai de sunătoare pe zi și suplimentar – cîte 20 de picături de tinctură de sunătoare de 3 ori pe zi. Tinctura se prepară astfel: peste 50 g de plantă mărunțită de sunătoare se toarnă 0,5 l de votcă, se lasă la loc întunecat 10 zile, agitînd periodic recipientul, apoi se strcoară.

Sunătoarea este o plantă miraculoasă, preparatele medicamentoase pe baza acesteia ajută la tratarea a o mie de boli. Nu în zadar se spune că așa cum fără făină nu poți coace pîine, la fel și fără sunătoare nu poți trata bolile.

*** În caz de meteosensibilitate

Ceaiurile de sunătoare vor ajuta la normalizarea oscilațiilor vegetative. În cazul oscilațiilor pe bază hormonală în timpul menopauzei, de asemene, este recomandat ceaiul din sunătoare sau sin amestec în proporții egale de sunătoare și conuri de hamei.

*** Copiii și maturii care nu-și pot concentra atenția le va fi de folos ceaiul din sunătoare și melisă. Această combinație are un gust plăcut și este un ceai ideal pentru micul dejun, înaintea orelor sau examenelor.

*** Sunătoarea este utilă copiilor, mai ales în perioada coacerii fructelor și legumelor. Dacă veți bea toată vara ceai din sunătoare, atunci veți fi protejați de tulburările gastrice în perioada adaptării organismului la pomușoare, legume și fructe.

Citiţi de asemenea

Într-o lume în care pădurile sunt văzute doar ca „resurse”, iar râurile ca „infrastructură”, există o perspectivă mai ve...
132
Vorbind despre etnobiologie, adesea ne imaginăm sate îndepărtate, păduri, văi montane. Dar astăzi o parte semnificativă ...
172
Atunci când se discută despre conservarea ecosistemelor, de cele mai multe ori se aduc în discuție soluții tehnice și ce...
157
Pe urmele gândirii lui V.A. Suhomlinski „Consider că școala este școală doar atunci când principalul subiect din ea est...
147