ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sunătoarea- planta fericirii

Cînd omul simte fericire și euforie, în organismul lui sporește nivelul hormonului, ce se numește serotonină. Acesta face parte din așa-zișii hormoni ai fericirii. Sunătoarea stimulează producerea serotoninei în organismul uman.

Sunătoarea este un remediu excelent pentru fortificarea sistemului nervos, împotriva dispoziției proaste, a depresiei. Este un antidepresant natural. În situații de criză este indicat consumul a 3-6 căni de ceai de sunătoare pe zi și suplimentar – cîte 20 de picături de tinctură de sunătoare de 3 ori pe zi. Tinctura se prepară astfel: peste 50 g de plantă mărunțită de sunătoare se toarnă 0,5 l de votcă, se lasă la loc întunecat 10 zile, agitînd periodic recipientul, apoi se strcoară.

Sunătoarea este o plantă miraculoasă, preparatele medicamentoase pe baza acesteia ajută la tratarea a o mie de boli. Nu în zadar se spune că așa cum fără făină nu poți coace pîine, la fel și fără sunătoare nu poți trata bolile.

*** În caz de meteosensibilitate

Ceaiurile de sunătoare vor ajuta la normalizarea oscilațiilor vegetative. În cazul oscilațiilor pe bază hormonală în timpul menopauzei, de asemene, este recomandat ceaiul din sunătoare sau sin amestec în proporții egale de sunătoare și conuri de hamei.

*** Copiii și maturii care nu-și pot concentra atenția le va fi de folos ceaiul din sunătoare și melisă. Această combinație are un gust plăcut și este un ceai ideal pentru micul dejun, înaintea orelor sau examenelor.

*** Sunătoarea este utilă copiilor, mai ales în perioada coacerii fructelor și legumelor. Dacă veți bea toată vara ceai din sunătoare, atunci veți fi protejați de tulburările gastrice în perioada adaptării organismului la pomușoare, legume și fructe.

Citiţi de asemenea

Obiectul este situat în orașul turc Egil. Conform istoriei oficiale, se crede că Egil este "leagănul" multor civilizații...
54
1. Eu nu știu calea spre succes. Dar știu că calea către eșec este dorința de a mulțumi pe toată lumea.2. Nu există logi...
91
Cascada de centrale electrice de pe Nistru va distruge în totalitate acest rîu, deoarece el deja acum nu este foarte adî...
88
Autorul acestui articol este reputatul savant rus Valentin Catasonov, pronosticurile căruia privind situația cu pandemia...
84