ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

SUNdy — insule plutitoare din panouri solare (+Video)




 

 

Apele de coastă ale mărilor și oceanelor sunt activ folosite pentru producerea energiei verde curate. De obicei, este vorba de energia eoliană sau mareecă. Cu toate acestea, spațiile de mare sunt atractive, de asemenea, printr-o abundenţă de lumină solară.

 

Liderul mondial în domeniul consultaţiilor energetice și certificării, compania DNV KEMA a prezentat un proiect al insulei plutitoare din celule solare care poate concura cu fermele eoliene offshore.

Radiația solară este distribuită pe întreaga planetă. Totodată, jumătate din populația lumii trăiește în apropierea coastelor mărilor, oceanelor și rezervoarelor de apă dulce. Conceptul propus de DNV KEMA face mult mai reală asigurarea acestor oameni cu energie curată.

Proiectul reprezintă un grup de insule hexagonale artificiale interconectate, reunind 4200 de panouri solare fotovoltaice, cu o suprafață totală proporțională cu un stadion, de o capacitate de 2MW. Cîteva din aceste insule ar putea forma un câmp solar de 50 MW, care poate furniza energie la 30 de mii de oameni.

 

SUNdy – плавучие острова из солнечных панелей (Видео) 

 

Conceptul numit SUNdy poate fi viabil datorită utilizării panourilor solare de thin-film de 560 W. Aceste panouri sunt mai ușoare decît module de sticlă tradiționale și se pot îndoi, ceea ce le va permite să plutească pe suprafața apei. Construcţiile mari pot fi asamblate în diverse variante ca o masă a unei insule singuratice sau mai multe insule interconectate.

Potrivit companiei DNV KEMA, construcţia din secțiuni asamblabile va permite să se dezvolte o producere a energiei pe o scară largă și va facilita asamblarea în locul indicat. Rețeaua de cablu care reuneşte panourile va oferi un acces pentru serviciul local de deservire. Se preconizează că rețeaua va fi realizată în avans, la întreprinderi, astfel încât lucrările de instalare în mare, vor fi reduse la un nivel minim. Locuri ideale pentru a instala insulele solare ar putea deveni apele mai calme, cu adâncimi de 20-100 de metri, la cîțiva kilometri de coastă şi departe de căile navigabile.

După cum a menționat Bjørn Tore Markussen, şeful sistemului operaţional al companiei DNV KEMA, insulele plutitoare SUNdy pot fi implementate în largul coastei din cele mai populate țări și vor oferi populaţiei, acces la energie din surse regenerabile.

"Multe țări apelează la tehnologii solare și surse de energie regenerabilă din cauza imposibilităţii de obţinere a energiei convenţionale și protecţiei mediului înconjurător",- a spus B.T.Markussen. "Credem cu fermitate că conceptul câmpurilor solare plutitoare oferă perspective sigure de dezvoltare durabilă, în special în Asia, pentru a furniza orașelor aglomerate de pe coastă, în care posibilitatea de a instala panouri solare pe acoperişuri și în zonele urbane este limitată şi pe care prețurile ridicate, descurajează de la producerea energiei solare pe o scară largă".

 

Autor: Alexei Norkin 

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
171
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
143
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
130
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
329