--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Suntrunk – sistemul autonom de energie solară
 

Nu este nevoie să negăm faptul că energia solară este, probabil, cea mai bună soluție pentru aprovizionarea cu energie electrică a oamenilor care locuiesc în zonele predispuse la dezastrele naturale. Anume acesta este motivul pentru care astfel de organizații precum Greenpeace, desfășoară acțiuni de utilizare a camioanelor cu generatoare solare în zonele afectate. Este foarte important de a face energia solară mai portabilă și mai ușor accesibilă pentru oamenii simpli în situații extraordinare. Inventatorii de la Sun Ready Power, au prezentat Sun Trunk - sisteme autonome de energie solară care pot fi utilizate în zonele îndepărtate și în zonele de recuperare după catastrofele naturale.

 

"Ideea de SunTrunk mi-a venit în primele zile după cutremurul din ianuarie 2010 în Haiti. Agenţii de ştiri au arătat distrugeri îngrozitoare. Comunicatele de presă, de asemenea, au relatat despre necesităţile de hrană, apă, echipament medical, precum și despre lipsa totală a oricărei surse de energie. Nu a fost nici electricitate, nici benzină. Acest lucru a durat timp de câteva săptămâni sau chiar luni, înainte ce generatoarele și livrările de combustibil au devenit disponibile. Imaginația mea a inventat o cutie, completată cu un sistem solar mic, care ar putea fi ușor transportată și instalată rapid pentru a capta lumina soarelui și a produce energie electrică ", a declarat John Wennstrom, inventatorul dispozitivului.

După cum sugerează numele, sistemul include toate componentele sursei de energie solară gata pentru utilizare. Sistemul este proiectat în forma unei serviete transportabile, care în mai puțin de 5 minute poate fi pregătit pentru lucru. Sistemul include aplicaţii USB, aplicaţii pentru sarcini mici de 12V şi sarcini mari de 120V. Instalația include panouri solare, baterii litiu și un invertor, care transformă energia solară în curent alternativ. Instalaţia poate fi utilizată cu ușurință pentru alimentarea laptop-urilor, telefoanelor mobile și chiar a unui frigider mic.

Inițial, SunTrunk a fost conceput în formă de cutie de lemn cu trei panouri solare, care pot fi extinse pentru a capta energia solară și reîncărca bateriile de acid-plumb încorporate. Deși, sistemul a funcţionat cum şi era de aşteptat, dispozitivul a fost prea greu, pentru a fi transportat în zonele de dezastru. Pentru a îmbunătăți instalaţia, inventatorul a înlocuit cutia de lemn cu serviete militare uşor transportabile de diferite dimensiuni și bateria de acid-plumb - cu o baterie mai uşoară, pe bază de litiu.

În prezent, gama eşantioanelor SunTrunk, include multe sisteme autonome de energie solară care pot fi utilizate pentru a încărca orice: de la lanterne până la frigidere și instrumente electrice. Prototipurile de produse au fost create cu diferite puteri de ieşire, variind de la 10W până la 135W. Pentru a facilita transportarea, instalațiile mari prevăd prezenţa roţilor.

După crearea unui prototip, inventatorii sunt în căutarea investițiilor pentru producția în masă SunTrunk, care pot reduce costul total al procesului de producere și prețul final al produsului finit.

 

Autor: Alexandr Ivascenko

 

Suntrunk - автономная солнечно-энергетическая система

Suntrunk - автономная солнечно-энергетическая система

Suntrunk - автономная солнечно-энергетическая система

Suntrunk - автономная солнечно-энергетическая система

Suntrunk - автономная солнечно-энергетическая система

Suntrunk - автономная солнечно-энергетическая система

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 21 februarie 2013 12:30
Vizualizări: 3281

Citiţi de asemenea

Prin simpla acțiune asupra degetului mic al mâinii stângi puteți îmbunătăți semnificativ sănătatea.Acest lucru era cun...
65
Asigurați-vă să includeți rădăcina de ghimbir în dieta dvs., deoarece această plantă miraculoasă poate preveni multe b...
89
Bunicul meu spunea: „Fiecare trebuie să lase ceva în urma sa. Un fiu, sau o carte, sau o pictură, o casă construită de t...
94
Locuitorii din comuna Ivancea se confruntă cu o gravă provocare de mediu: o gunoiște provoacă neliniște și revolta în rî...
190