Suplimente nutritive
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Acum, o mulţime de produse alimentare străine. Si, fiind departe de a ne luate cele mai bune. Şi cumpărătorii noştri de multe ori greu de înţeles ca un produs. Un indicator al calităţii şi de siguranţă pentru consumul uman este ceea ce aditivii alimentari cuprinse în prezenta sau produsul respectiv. De fapt, de a conferi produsului de anumite calităţi se adaugă diverse substanţe care sunt uneori otravitoare pentru organism. Şi unii producători "cinstit" avertizează cumpărător prin plasarea o listă de aditivi alimentari din ingredientele cu ajutorul unui cod special (aşa-numitul -. INS International Digital System) - un cod de trei sau patru cifre, care, în Europa, precedat de litera E. Aici am dori să spun un pic despre aceste suplimente.
Deci, amintiţi-vă! Litera "E" - aceasta este Europa, precum şi codul numeric - o descriere a aditivului alimentar la produs.
Cod, începând de la 1, sensul vopsele; 2 - conservanţi la 3 - antioxidanţi (acestea ajuta la prevenirea alterarea produsului), 4 - Stabilizatoare (păstrează coerenţa lui), 5 - emulgatori (structură de sprijin), 6 - şi de aromă parfum, 9 - antiflamingovye, adică antispumant substanţă. Indici cu număr de patru cifre indică prezenţa de îndulcitori - substanţe care conservă onctuozitate zahăr sau sare agenţi glazuri.
Nociv pentru aceste suplimente? pischevik Specialistul consideră că litera "E" nu este la fel de teribil ca este pictat: utilizarea aditivilor permisă în multe ţări, cele mai multe dintre ele sunt fara efecte secundare. Dar medicii sunt de multe ori o opinie diferită.
De exemplu, conservanţi E-230, E-231 şi E-232 utilizat în prelucrarea fructelor (prin urmare, portocale sau banane pe rafturi, nu ani perisabile!), Dar sunt acestea nu sunt nimic ca ... Fenol! Unul care intra in corpul nostru în doze mici, provoacă cancer şi, în mare - este pură otravă pur şi simplu. Desigur, dând naştere la un scop bun: pentru a preveni deteriorarea produsului. Şi doar pe coaja fructului. Şi fructe mea înainte de a mânca, am spălaţi fenol. Dar ma spal mereu acelaşi, indiferent dacă banane? Cineva chiar cojit, şi apoi de mâini acelaşi lucru este necesar pentru carnea sa. Aici şi fenol!
În plus, există aditivilor alimentari este strict interzis în Rusia. Amintiţi-le: E-121 - culoare (roşu citrice), E-240 - este la fel de periculoase de formaldehidă. Sub semnul E-173 este codificat pudră de aluminiu, care este folosit în decorul de ciocolată importate, precum şi alte produse de patiserie, şi care a fost, de asemenea, cu noi este interzisă.
Dar sunt inofensive si chiar utile "E". De exemplu, adăugarea de E-163 (colorant) - antocianinei numai din piei de struguri. E-338 (un antioxidant) şi E-450 (stabilizator) - fosfaţi inofensive, care sunt necesare pentru oasele noastre.
Şi aici este de informaţii de reculegere - un colorant natural E-120 (carmin). Este produs de insecte scară, insecte, paraziţi de plante. Veţi dori să mănânce alimente cu astfel de suplimente? Este folosit pentru a conferi culoare blocaje.
Dar medicii încă insistă pe o astfel de concluzie: chiar şi cei suplimentele alimentare care sunt fabricate din materii prime naturale, dar sunt tratament chimic profund. Şi astfel consecinţele, ştii, poate fi ambiguă. Deci, v-ar mînca mai bine ceea ce crescut cu propriile mâini, fără chimicale şi stocate, fără conservanţi. Păcat numai că nu avem toate grădinari şi gradinari ...
Clasificarea de aditivi alimentari:
E100 - E182
coloranţi
E200 - e280
Conservanţi
Caragenan Despre RK
E407
Carbamid (uree)
E927b
Albastru strălucitor colorantă
E133
CI Pigment negru
E151
Colorant alimentar galben-portocaliu "amurg" OS
E110
Colorant alimentar verde-S
E142
Colorant alimentar "aur"
E175
Colorant alimentar "carmin indigo"
E132