ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Suritsa - rețetă de băutură din antichitate


Cea mai sănătoasă hrană este cea naturală din regiunea în care locuiește omul. Același lucru se poate spune și despre băuturi.

Ierburile de grădină, cele sălbatice, florile parfumate – toate sunt bune pentru prepararea Suritsei, băutura străveche a strămoșilor noștri.

Ceea ce este cu adevărat uimitor este gustul. Iar gusturile pot fi nenumărate. Există multe posibilități pentru creativitatea gospodinelor.

Dacă puneți frunze de căpșuni sălbatice, mentă – veți obține un anumit gust, iar dacă puneți zmeură, tarhon, mere – un alt gust. Dar dacă puneți coada-șoricelului, coacăze etc., – un al treilea.

Puteți pune în borcanul de trei litri toate ierburile odată, umplându-l aproximativ o treime, sau puteți pune fiecare iarbă separat. Apoi, turnăm apă de izvor, dacă avem, plus 150 g de miere, acoperim cu un tifon – și lăsăm trei zile la soare. Simțiți diferența: nu într-un loc întunecat și cald, ci la soare. Pentru ca soarele să rămână în această băutură.

Dacă zilele sunt călduroase, frunzele se scot după două zile. Dacă nu, se pot lăsa puțin mai mult.

Iarna, se pregătește din ierburi uscate. Și stă pur și simplu pe masă, în bucătărie – se infuzează.

Apoi frunzele se scot, iar conținutul se toarnă în sticle. Suritsa este gata! Sănătate bună!

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 15 mai 2024 7:21
Vizualizări: 321

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
152
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
125
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
115
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
317