ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sute de persoane au fost spitalizate la Teheran din cauza poluării
 

Aproximativ 400 de persoane au fost internate de urgenta, luni, din cauza problemelor respiratorii si cardiace la Teheran, generate de nivelul ridicat de poluare, a anuntat marti agentia oficiala Irna, citata de AFP.

Cel putin „392 de persoane au fost spitalizate luni din cauza unor probleme respiratorii si cardiace”, a declarat Hassan Abbas, un oficial din cadrul serviciului de urgenta de la Teheran, citat de agentie.
„Serviciile noastre au efectuat 1.434 de interventii externe in cursul zilei de luni”, a adaugat el.
El a precizat ca aceste cifre sunt cele mai mari inregistrate in ultimele saptamani, in timp ce capitala si alte mari orase ale tarii, precum Karaj (nord), Ispahan (centru) sau Mashhad (est), se confrunta cu o intensificare a poluarii.

Autoritatile iau in calcul chiar inchiderea scolilor si instaurarea unor restrictii de circulatie pentru Teheran in cursul zilei de miercuri.
Ele le-au cerut persoanelor bolnave sau in varsta sa evite circulatia in oras.
Teheranul este unul dintre orasele cele mai poluate din lume din cauza automobilelor, al caror numar creste constant in aceasta capitala cu peste 12 milioane de locuitori, si a situarii sale geografice, la 1.500 de metri altitudine, inconjurat de munti.
Poluarea a atins nivelul de alerta in pofida punerii in circulatie a benzinei Euro-4, care ar trebui sa fie mai putin poluanta.

Varfurile de poluare apar in general iarna din cauza fenomenului de inversiune climatica, aerul rece impiedicand aerul cald, incarcat cu particule, sa urce.
In 2012, poluarea a contribuit la moartea prematura a 4.500 de persoane la Teheran si a aproximativ 80.000 in restul tarii, potrivit Ministerului Sanatatii.
 

 

Sursa: pravda.ru

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
418
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
523
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
430