Tăierea cartofi înainte de gătire se privează de minerale
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Oamenii de stiinta de la Serviciul de Cercetare Agricolă (SUA) a declarat că procesul de gatit cartofi poate afecta în mod semnificativ conţinutul de minerale.Deci, de tăiere cartofi înainte de preparare poate reduce timpul de gătire, dar ar lipsi de tuberculi la 75% din aceste minerale. Aceste constatări, în special, a venit genetician Shelley Janske şi biolog Paul Bethke.
Janske şi Bethke supuse şase soiuri de cartofi la diferite metode de preparare şi a analizat apoi schimbarea de potasiu şi o duzină de alte minerale.
De asemenea, oamenii de stiinta au testat ipoteza că, după înmuierea (zile în apă), cartofi pierde minerale. Sa constatat că zi după ce în apă, conţinut de potasiu de cartofi care nu sa diminuat.
Astfel, dacă doriţi pentru a reduce cantitatea de minerale consumate cu cartofi - ivi chiar înainte de gătit. Dacă, dimpotrivă, este important să obţineţi un efect nutriţional cel mai mult - cartofi bucătar întreg.
http://iscience.ru/