ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Tăierile ilicite de pădure în Ucraina sînt depistate cu ajutorul dronelor

Echipa proiectului Drone.UA controlează două sectoare: un sector de pădure între Boiarka și Malyutianka cu suprafața de 3284 ha și rezervația naturală „Zalesie”.

Proiectul caută tăierile ilicite cu ajutorul fotografiilor, obținute de drone, a analizai indicilor vegetarieni, calculați pentru fiecare teren, precum și cu ajutorul bazei de monitorizare Zemli.online, cu ajutorul datelor primite de la satelit.

Ce se vede de sus?

Au fost analizate imaginile de pe satelit între Boiarka și Malyutianka, captate în august 2015 și iulie 2016.

Timp de un an au apărut două defrișări legale cu suprafața de 38,2 ha. Pe aceste teritorii deja au apărut primii puieți plantați.

Însă în rezervația naturală și pe teritoriile adiacente au apărut 10 ha de suprafețe defrișate, care nu trebuie să existe acolo. Dacă calculăm pierderile în urma tăierilor ilicite, atunci aceste vor constitui 4 900 000 hrivne.

În imagini se văd marcaje albastre și roșii. Culoarea albastră înseamnă tăierile autorizate, iar cea roșie – ilegale.

Cu ajutorul dronelor pot fi găsite, timp de cîteva ore, defrișări „proaspete”, unde chiar în momentul dat au loc lucrările sau tocmai s-au terminat. Dronele vor putea fotografia nu doar locul, dar și tehnica și chiar numerele de înmatriculare ale vehiculelor.

Potrivit agenției de stat pentru resursele naturale, în comparație cu perioada similară din ianuarie pînă în iunie 2016, volumul tăierilor ilicite a crescut cu 36% - pînă la 15,8 mii metri cubi.

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
202
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
283
Norocoșii din cadrul Tombolei Cosmeplant „203 Premii: Câștigă-le tu!” și-au ridicat premiile generoase. Ceremonia de înm...
423
Potrivit oamenilor de știință, vîntul a suflat dintr-o anumită direcție specială, a îndepărtat o parte din stîncă, iar r...
363