ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Tehnologii verzi la electricul BMW i3: eDrive (+Video)
 

 

La sfârșitul anului 2008, pentru prima dată în istoria lumii, numărul de locuitori din mediul urban a depășit populația din mediul rural. Un număr mare de vehicule în oraşe este doar un aspect al acestui proces. În Bangkok, capitala Thailandei, viteza medie de deplasare a maşinilor este de 10 kilometri pe oră. Locuitorii din Los Angeles sunt obligați să-și petreacă în drum spre serviciu și înapoi câte două ore. Pentru o călătorie în centrul Londrei de la 7.00 dimineaţa până la orele 18.00 se percepe o taxă suplimentară.

 

Este evident că pentru a atenua problema, ar trebui să fie schimbat conceptul transportului urban. În căutarea soluției echipa de cercetători de la BMW a călătorit în întreaga lume, vorbind cu planificatorii orașelor, arhitecții și locuitorii din orașele mari. "Am trăit cu oamenii din aceste aglomerări urbane și am privit viața lor zilnică", - îşi aduce aminte liderul proiectului BMW i Concept Ulrich Kranz . Primul rezultat concret al proiectului global realizat de concernul auto a fost conceptul urban BMW i3 prezentat pentru prima dată în 2011. Până la sfârșitul anului el ar trebui să apară pe drumuri ca un autovehicul electric de producție în serie. Sunt deja cunoscute parametrii tehnici ai produsului nou și prețuri care vor porni de la 40.000 de euro.

Conceptul global de vehicul electric durabil, prezentat de i3, acoperă toate etapele din ciclul de viață, "din leagăn până în mormânt", și toate aspectele legate de durabilitate - ecologice, economice, sociale. Pentru a testa ipoteza lor, a îmbunătăți tehnologiile inovatoare de acţionare electrică și a duce ideile la punere în practică concernul BMW a organizat teste extinse de mii de maşini electrice pe trei continente.

„Sentinţa” conceptului a fost pronunţată de un locuitor din California Todd Crook, unul dintre participanţii la testare: "De îndată ce veţi conduce o maşină ca asta, nu veți mai dori să vă întoarceţi la un automobil obișnuit pe benzină".

Acest american, ca și milioane de alți oameni de pe planetă, confortul și distracţia preţuieşte mai presus decât curățenia mediului înconjurător și eficiența economică. Cu toate acestea, tehnologia inovatoare eDrive, cu care se întâlnesc în primul rând conducătorii maşinilor electrice, funcţionează în mai multe moduri.

 

 

Зеленые технологии электромобиля BMW i3: eDrive (+Видео)

 

 

Diferențele cele mai notabile ale i3 de la maşinile convenţionale - manevrabilitatea și dinamica maşinii. Electricul BMW poate accelera la "o sută", în mai puțin de opt secunde, până la 60 km / h în patru secunde.

Cele trei componente ale eDrive: motorul electric dinamic și puternic, care menţine caracteristicile de tracțiune de la început și până la viteza maximă, acumulatorul puternic litiu-ion cu un sistem de fluid integrat pentru a menține temperatura optimă de operare și sistemul de control inteligent în combinație cu frânarea regenerativă.

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 

Duminică, 04 august 2013
Vizualizări: 1977

Citiţi de asemenea

Locurile abandonate, împrăștiate în diferite colțuri ale planetei noastre, sperie și fascinează în același timp. Datorit...
224
Copacii nu numai că sînt capabili să îmbunătățească bunăstarea, capacitatea de concentrare și viteza de reacție a omului...
192
Brandul „Viorica”– temelia celei mai mari companii de produse cosmetice și parfumerie din Republica Moldova – a fost rem...
128
”Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitoncide este capabil să distrugă cel mai mare număr de microbi ...
194