ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Telefonul și calculatorul pot fi încărcate în mijlocul naturii cu o turbină portativă

Oriunde nu ați pleca, la natură, în munți sau la mare puteți lua întotdeauna o mică turbină, care poate genera energie electrică din vînt și va încărca gadgeturile. Cu o asemenea turbină puteți fi siguri la natură, pentru că veți avea mereu posibilitatea de a lua legătură cu lumea înconjurătoare.

În prezent, instalațiile autonome de încărcat, ce folosesc surse regenerabile de energie, devin tot mai populare! Pe piață nu există lipsă de cerere pentru asemenea instalații, da de regulă, ele sînt foarte voluminoase. Fie bateriile solare mari, cu care pot fi încărcate gadgeturile, sau renumita plită BioLife, care încarcă gadgeturile în timp ce gătiți. De aceea, este interesant să vedem noi invenții, ce ne permit aflîndu-ne departe de natură, de civilizație și liniile electrice să rămînă conectați cu cei apropiați și să încărcăm gadgeturile. Una dintre noutatea pieței – Waterlily Seaformatics este o turbină portativă, ce generează energie electrică din apă și din vînt. Agregatul e mic și ușor, cîntărește aproape un kilogram și are diametrul de doar 18 cm, de aceea, el poate fi ușor pus în rucsac și luat în marș sau la natură.

Cum funcționează? E suficient să plasați turbina în apă curgătoare, fie în rîu sau un izvor, pentru ca gadgetul să înceapă a funcționa și genera lumină electrică, suficientă pentru încărcarea telefonului sau alte gadgeturi. Turbina funcționează la o viteză a apei de la 1 pînă la 11 km/oră, dar puterea maximă este atinsă la o viteză de aproximativ 7 km/oră. Turbina are un fir special, protejat de apă, de aceea, puteți rămîne pe mal și să folosiți energia în timp ce agregatul se află în fluxul de apă.

Dacă prin apropiere nu este o sursă de apă, nu vă faceți griji. Waterlily de asemenea funcționează și ca o turbină eoliană, capabilă să producă energie electrică la viteze minime ale vîntului de 3 m/s și atingînd o putere maximă la o viteză a vîntului de circa 12,5 m/s. De asemenea, turbina va funcționa și la viteza de pînă la 16 m/s.

Compania producătoare Seaformatics acum lucrează activ asupra adăugării mînerului. Este vorba despre o instalație care îi va permite turistului să rotească turbina ca o mașină dinamo în cazul în care nu va găsi alte surse de energie. De asemenea, compania creează un ghidon și o frînghie pentru tractarea Waterlily. Cu ajutorul lor, turistul va putea genera energia în timpul deplasării cu bicicleta sau în timpul vîslirii cu barca sau deplasării pe rîuri cu canoe sau alte vase. În acest caz va putea încărca acumulatorul intern al Waterlily, iar ulterior să folosească energia la discreția lui. Turbina Waterlily va fi pusă în vînzare în august la prețul de $99, dar după startul vînzărilor, prețul va crește pînă la $149. Puteți comanda în prealabil instalația pe site-ul companiei Seaformatics.

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Cufundați-vă în atmosfera Scandinaviei: ceață groasă frecventă, bolovani uriași de mușchi gri, care arată ca niște troli...
52
În tribul Himba Namibia din sudul Africii, data nașterii unui copil este fixă nu în momentul sosirii sale pe lume, și nu...
41
Peșterile cu  viermi luminoși sînt împrăștiate peste tot în lume.Cerul de noapte sub pămînt este uimitor, datorită ...
68
Tippy din Africa. Istoria incredibilă a unei fetițe!Povestea acestei fete este cunoscută în întreaga lume. Nu am putut r...
148