ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Terapia culorilor
 

Ca fructele și legumele sunt cele mai valoroase componente de vitamine ale dietei noastre este un fapt cunoscut. Dar știați că beneficiile fructelor și legumelor sunt clasificate și în funcție de culoare? Produse alimentare au de asemenea proprietăți specifice pe bază de pigment, cu care ele sunt pictate de la natură.
De exemplu, produse de culoare albă - lapte și produsele lactate, orez, usturoi, varza - calmează, elimină prin rinichi substanțe toxice și iritabilitatea.
Alimente verzi (broccoli, salata verde, mazăre, ardei verzi) au un efect pozitiv asupra activității cerebrale, scutesc de tensiune nervoasă. Clorofila, care este produsă în plantele verzi sub influenta energiei solare, stimulează producția celulelor roșii din sânge utile și activează sistemul imunitar.

3. Produse de culoare galbenă (lămâi, ananas, banane, porumb, cașcaval și gălbenușuri de ou) stimulează digestia, îmbunătățesc apetitul și ajută la curățarea sângelui.

4. Legume orange (morcovi, caise, mandarine și portocale) ajută la refacerea celulelor nervoase, îmbunătățesc starea de spirit, scutesc dureri de cap,precum și ajută rinichilor să elimină deșeurile toxice.

5. Legumele roșii (sfecla, ardei, roșii și căpșuni) stimulează metabolismul și îmbunătățesc circulația sângelui, cresc eficiența persoanelor angajate în munca intelectuală.

6. Legume cu culoare albastră (struguri negri, prune și afine) au în componența lor un număr mare de substanțe biologic active, anthocyane, care protejează vasele de sânge și îmbunătăți viziunea în mod semnificativ.

Ghidați de cercetări efectuate, medicii recomandă consumul sucului de roșii la pacienți cu tensiune arterială crescută și cu maladii de inima. Sucul de culoare orange sunt necesare pacienților cu vasospasm și sindroame depresive. Sucul de culoare galbenă ajută pacienților cu reumatism și ulcer gastric. Însă să nu uităm ca consumul sucurilor în volume mari poate pune în pericol sănătatea umană și uneori duce la dezvoltarea ulcerului peptic.
 

Sursa

Marţi, 17 iunie 2014
Vizualizări: 1369

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
147
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
134
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
171
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
510