ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Terapia culorilor
 

Ca fructele și legumele sunt cele mai valoroase componente de vitamine ale dietei noastre este un fapt cunoscut. Dar știați că beneficiile fructelor și legumelor sunt clasificate și în funcție de culoare? Produse alimentare au de asemenea proprietăți specifice pe bază de pigment, cu care ele sunt pictate de la natură.
De exemplu, produse de culoare albă - lapte și produsele lactate, orez, usturoi, varza - calmează, elimină prin rinichi substanțe toxice și iritabilitatea.
Alimente verzi (broccoli, salata verde, mazăre, ardei verzi) au un efect pozitiv asupra activității cerebrale, scutesc de tensiune nervoasă. Clorofila, care este produsă în plantele verzi sub influenta energiei solare, stimulează producția celulelor roșii din sânge utile și activează sistemul imunitar.

3. Produse de culoare galbenă (lămâi, ananas, banane, porumb, cașcaval și gălbenușuri de ou) stimulează digestia, îmbunătățesc apetitul și ajută la curățarea sângelui.

4. Legume orange (morcovi, caise, mandarine și portocale) ajută la refacerea celulelor nervoase, îmbunătățesc starea de spirit, scutesc dureri de cap,precum și ajută rinichilor să elimină deșeurile toxice.

5. Legumele roșii (sfecla, ardei, roșii și căpșuni) stimulează metabolismul și îmbunătățesc circulația sângelui, cresc eficiența persoanelor angajate în munca intelectuală.

6. Legume cu culoare albastră (struguri negri, prune și afine) au în componența lor un număr mare de substanțe biologic active, anthocyane, care protejează vasele de sânge și îmbunătăți viziunea în mod semnificativ.

Ghidați de cercetări efectuate, medicii recomandă consumul sucului de roșii la pacienți cu tensiune arterială crescută și cu maladii de inima. Sucul de culoare orange sunt necesare pacienților cu vasospasm și sindroame depresive. Sucul de culoare galbenă ajută pacienților cu reumatism și ulcer gastric. Însă să nu uităm ca consumul sucurilor în volume mari poate pune în pericol sănătatea umană și uneori duce la dezvoltarea ulcerului peptic.
 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 17 iunie 2014 10:52
Vizualizări: 1797

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
423
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
529
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
430