ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Terapia culorilor




 

Ca fructele și legumele sunt cele mai valoroase componente de vitamine ale dietei noastre este un fapt cunoscut. Dar știați că beneficiile fructelor și legumelor sunt clasificate și în funcție de culoare? Produse alimentare au de asemenea proprietăți specifice pe bază de pigment, cu care ele sunt pictate de la natură.
De exemplu, produse de culoare albă - lapte și produsele lactate, orez, usturoi, varza - calmează, elimină prin rinichi substanțe toxice și iritabilitatea.
Alimente verzi (broccoli, salata verde, mazăre, ardei verzi) au un efect pozitiv asupra activității cerebrale, scutesc de tensiune nervoasă. Clorofila, care este produsă în plantele verzi sub influenta energiei solare, stimulează producția celulelor roșii din sânge utile și activează sistemul imunitar.

3. Produse de culoare galbenă (lămâi, ananas, banane, porumb, cașcaval și gălbenușuri de ou) stimulează digestia, îmbunătățesc apetitul și ajută la curățarea sângelui.

4. Legume orange (morcovi, caise, mandarine și portocale) ajută la refacerea celulelor nervoase, îmbunătățesc starea de spirit, scutesc dureri de cap,precum și ajută rinichilor să elimină deșeurile toxice.

5. Legumele roșii (sfecla, ardei, roșii și căpșuni) stimulează metabolismul și îmbunătățesc circulația sângelui, cresc eficiența persoanelor angajate în munca intelectuală.

6. Legume cu culoare albastră (struguri negri, prune și afine) au în componența lor un număr mare de substanțe biologic active, anthocyane, care protejează vasele de sânge și îmbunătăți viziunea în mod semnificativ.

Ghidați de cercetări efectuate, medicii recomandă consumul sucului de roșii la pacienți cu tensiune arterială crescută și cu maladii de inima. Sucul de culoare orange sunt necesare pacienților cu vasospasm și sindroame depresive. Sucul de culoare galbenă ajută pacienților cu reumatism și ulcer gastric. Însă să nu uităm ca consumul sucurilor în volume mari poate pune în pericol sănătatea umană și uneori duce la dezvoltarea ulcerului peptic.
 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 17 iunie 2014 10:52
Vizualizări: 2114

Citiţi de asemenea

Vorbind despre etnobiologie, adesea ne imaginăm sate îndepărtate, păduri, văi montane. Dar astăzi o parte semnificativă ...
110
Atunci când se discută despre conservarea ecosistemelor, de cele mai multe ori se aduc în discuție soluții tehnice și ce...
110
Pe urmele gândirii lui V.A. Suhomlinski „Consider că școala este școală doar atunci când principalul subiect din ea est...
110
Lumea animalelor nu este doar biologie. În culturile tradiționale, animalele sunt rude, învățători, intermediari între l...
112