ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Terciul, un elixir al vieţii. Despre proprietăţile utile ale terciului




 

 

Terciul de mult timp se considera un aliment tradiţional slav. Cu toate acestea, în ultimii ani terciurile din mesele noastre sunt înlocuite cu produsele noi la modă: o varietate de fulgi din cereale, batoane, muesli.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional al Cancerului din oraşul Rockville (Statele Unite ale Americii) îndeamnă să ne întoarcem la gătitul tradiţional al terciurilor. Ei au ajuns la concluzia că includerea regulată în dietă a crupelor fierte, sau pur şi simplu a terciurilor, prelungeşte viaţa cu 20%.

Un astfel de optimist le-a inspirat un studiu efectuat cu implicarea a 400 de mii de voluntari. Toţi ei timp de aproape 20 de ani, în mod regulat, au completat un chestionar special conceput.

Cu trecerea timpului a devenit evident că participanţii la sondaj care au consumat regulat terciuri au decedat mai rar din cauza cancerului. Cei care cu mîncat în fiecare zi cel puţin 25 de grame de crupe (bărbaţi – 29gr şi femei - 25 gr) riscul de a muri din orice cauză a scăzut cu mai mult de 20% în comparaţie cu cei care au mîncat zilnic mai puţin decât 15 grame de crupe.

Totodată, experţii consideră că cele mai utile din terciuri sunt cereale integrale neprelucrate: ovăz tradiţional, hrişcă, orez brun şi aşa-numitul "orez sălbatic". Cercetătorii americani ne sfătuiesc să consumăm la micul dejun terci şi astfel o să prelungim viaţa noastră.

 

 

Sursa: readmas.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 21 decembrie 2011 15:31
Vizualizări: 4312

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
203
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
271
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
282
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
286