Terciul, un elixir al vieţii. Despre proprietăţile utile ale terciului

/ Vizionări: 6470

Terciul, un elixir al vieţii. Despre proprietăţile utile ale terciului 

 

NU consumăm aceste alimente. Produsele alimentare de mult timp s-au transformat într-o armă.
NU consumăm aceste alimente. Produsele alimentare de mult timp s-au transformat într-o armă.

Terciul de mult timp se considera un aliment tradiţional slav. Cu toate acestea, în ultimii ani terciurile din mesele noastre sunt înlocuite cu produsele noi la modă: o varietate de fulgi din cereale, batoane, muesli.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional al Cancerului din oraşul Rockville (Statele Unite ale Americii) îndeamnă să ne întoarcem la gătitul tradiţional al terciurilor. Ei au ajuns la concluzia că includerea regulată în dietă a crupelor fierte, sau pur şi simplu a terciurilor, prelungeşte viaţa cu 20%.

Un astfel de optimist le-a inspirat un studiu efectuat cu implicarea a 400 de mii de voluntari. Toţi ei timp de aproape 20 de ani, în mod regulat, au completat un chestionar special conceput.

Cu trecerea timpului a devenit evident că participanţii la sondaj care au consumat regulat terciuri au decedat mai rar din cauza cancerului. Cei care cu mîncat în fiecare zi cel puţin 25 de grame de crupe (bărbaţi – 29gr şi femei - 25 gr) riscul de a muri din orice cauză a scăzut cu mai mult de 20% în comparaţie cu cei care au mîncat zilnic mai puţin decât 15 grame de crupe.

Totodată, experţii consideră că cele mai utile din terciuri sunt cereale integrale neprelucrate: ovăz tradiţional, hrişcă, orez brun şi aşa-numitul "orez sălbatic". Cercetătorii americani ne sfătuiesc să consumăm la micul dejun terci şi astfel o să prelungim viaţa noastră.

 

 

Sursa: readmas.ru