Tesla Roadster pe Piaţa Roşie

/ Vizionări: 3874

Tesla Roadster pe Piaţa Roşie

Aşa cum am menţionat deja, în întreaga lume au dat deja start "cursei calificative" pentru vehiculele electrice din toată lumea. Companiile doresc cât mai devreme şi pe scară largă să promoveze modelele lor, făcând tururi prin  cele mai bogate capitale ale lumii cu marfa lor neobişnuită.

Tesla Roadster pe Piaţa Roşie

Tesla Roadster, unul dintre vehiculele electrice, care este într-o producere pe scară mică, a fost prezentat pe Piaţa Roşie din Moscova, în cadrul călătoriei publicitare  în jurul lumii. Sperând să atragă atenţia clasei de ruşi bogaţi asupra electromobilului de elită, reprezentanţii companiei au fost în măsură să parcheze o maşină destul de şocantă la locul cel mai sfânt din Federaţia Rusă, pe Piaţa Roşie. Mişcarea de transport rutier  pe Piaţa Roşie este permisă numai în cazuri speciale şi pentru transporturi speciale, aşa că acest eveniment a atras atenţia presei şi moscoviţilor.

Tesla Roadster pe Piaţa RoşieElectromobilul de elită Tesla Roadster va sta pe piaţa principală a Rusiei pe parcursul week-end-ului, nu atât ca să atragă atenţia asupra problemelor mediului, cât să găsească potenţialii cumpărători, care sunt capabili să achite de la 109.000 dolari pentru o cabrioletă electrică sportivă.

Tesla Roadster pe Piaţa  RoşieOdisseia vehiculului electric va continua până în octombrie, cuprinzînd Asia, Australia şi America de Nord, înainte de a se întoarce din nou în Europa.

Izaro GT-E împotriva Tesla Roadster
Izaro GT-E împotriva Tesla Roadster

Conform producătorului, Tesla Roadster poate călători 250 de mile pe o baterie, în timp ce testele independente au arătat că parcursul nu depăşesc 200 de mile. În orice caz, este de două ori mai mult pentru clasa începătoare sau mijlocie a electomobilelor. Supercarul electric accelerează la 100 km / h  în mai puţin de 4 secunde datorită unui motor electric cu capacitatea de 288 de forţe cai, care se porneşte cu  viteză maximă aproape de la zero. Frâna recuperatoare nu numai restituie energia cinetică în baterii, dar, de asemenea, permite şoferului de a efectua orice mişcare de "frânare". Electromobilul are capacitatea de a se alimenta de la prizele standarde de uz casnic 220V şi 110V, precum şi de la staţii speciale de combustibil.

Tesla Roadster pe Piaţa Roşie

În acest moment, Tesla este singura companie, care produce vehicule electrice pentru autostrăzi de mare viteză. Autoturismele sunt vândute clienţilor individuali, în saloane sau prin internet. Pînă azi au fost vândute deja 1000 de vehicule electrice în 23 de ţări ale lumii.

 

Traducere articolului