ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Țevi inteligente ce colectează energie de la fluxul apei potabile (+Foto)
 

Dacă locuiți în Portland, pentru iluminarea casei Dvs, probabil, deja se folosește parțial energia electrică obținută de la fluxul apei potabile. Noul sistem genial colectează energie pe măsură ce apa curge prin conducte, creând hidroelectrice fără un impact negativ asupra mediului.

Turbinele mici se rotesc în tuburi în jet de apă, trimițând energia primită spre generator. "Foarte rar se găsește o nouă sursă de energie, care nu ar avea nici un impact negativ asupra mediului", spune Gregg Semler, directorul general al Lucid Energy - compania din Portland, care a dezvoltat noul sistem. "Însă tehnologia pe care am elaborat-o nu amenință nici un pește sau alte specii de animale, căci tot sistemul se află în interiorul tubului."

Умные трубы

Pentru conductele cu apă, care folosesc cantități uriașe de energie electrică, sistemul poate reduce semnificativ costul procesului de aprovizionare cu apă potabilă. Serviciile de utilități pot să folosească energia pentru propriile sale necesități sau s-o vândă orașului ca o nouă sursă de venit.

Умные трубы

"Avem un proiect în Riverside, California, unde un sistem asemănător se folosește pentru alimentarea felinarelor pe timp de noapte", spune Semler. "În timpul zilei, când prețurile pentru energia electrică sunt mari, orașul poate utiliza sistemul pentru a compensa o parte din costurile de exploatare."

Умные трубы

În Portland, una dintre principalele conducte ale orașului folosește țeava Lucid, pentru a produce electricitate, care este apoi trimisă la rețea. Deși sistemul nu poate genera suficientă energie pentru întregul oraș, conducta poate alimenta câteva blocuri, cum ar fi școlile sau bibliotecile, sau pentru a compensa totalul facturilor urbane pentru energie.

Țevile nu pot genera energie în orice loc, acestea lucrează doar atunci când apa curge în jos în mod natural sub acțiunea forței de gravitație (dacă apa va fi pompată, sistemul va cheltui energie). Însă țevile acestea au o altă caracteristică care poate fi folosită oriunde: au senzori, care pot monitoriza apa, ceea ce nu se putea face înainte.

Умные трубы

Senzorii instalate în conducte pot monitoriza, de asemenea, și calitatea apei, asigurându-se că este bună pentru băut.

Умные трубы

Compania spera să realizeze proiecte comune cu orașe diferite, pentru a instala noul sistem pe măsură ce se uzează conductele vechi. De asemenea, compania speră să coopereze cu țările în curs de dezvoltare. "Aceasta este o sursa excelentă de generare a energiei electrice la distanță. Astfel, într-un loc în afara orașului, unde nu există curent electric, sistemul se poate folosi pentru a genera energie. "

 

Умные трубы

 

Источник: facepla.net

Citiţi de asemenea

Uleiul de jojoba este un dar prețios al naturii. Conținutul ridicat de esteri de ceară face din jojoba o opțiune bună în...
53
Baba Manea voia să se așeze la cină. Pînă la apusul soarelui mai era încă mult timp, dar ea deja a reușit să facă trebur...
33
Ficatul are nevoie de curățare! Acest lucru este valabil pentru fiecare dintre noi.Chiar dacă sînteți încă tînăr, nu c...
125
Țipova este un simplu sat pe malul Nistrului. Dar în aceste locuri pitoricești mereu se întâmplă ceva important. De exem...
59