ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Timpul uman legumeAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Uşor de ceai ecologic şi gem de prune, preparate fără conservanţi şi zahăr. Acest exotice, putem trata cu excepţia faptului că ei înşişi în Federaţia agriculturii ecologice sau la om, a fost de multe ori în Europa. Produsele marcate ca «» organice sau bio »« avansate de oameni sunt încă importate din străinătate. Încercările de a găsi în mari lanţuri de retail, sunt acolo le-au provocat să-şi vândă Ecoproduct nedumerire. "Avem prima dată i se cere, - răspunsul cel mai comun, care au auzit.

SĂNĂTOS PĂMÂNTULUI
Produsele ecologice - acest lucru nu este doar o modă "ciudăţenie" locuitorii din ţările dezvoltate, dar o preocupare reală pentru sănătatea lor şi a mediului.
- Îngrăşăminte şi pesticide de sinteză chimică sunt literalmente distruge solul. Utilizarea lor la an la an, reduce productivitatea şi distruge ecosistemul natural. Cursa pentru profituri şi randamente ridicate la toate costurile ameninţă sănătatea oamenilor, planeta şi a perspectivelor de foamete înfricoşătoare viitoare - convins preşedinte al Federaţiei de Agricultura Ecologica din Ucraina Evghen Milovanov. El, ca şi colegii săi străini, pune întrebarea: De ce, de fapt, utilizarea îngrăşămintelor chimice, care se poate face fără ele?

Potrivit Milovanova, "organic" - nu este doar învechite metoda de cultivare, ci o ştiinţă de interacţiune cu solul şi locuitorii săi. Deasupra soluri fertile de lucru "substanţă vie" - miliarde de bacterii solului, ciuperci microscopice, viermi şi alte organisme. Ei se hrănesc cu plante, de a le proteja de boli, să menţină sănătatea solului şi a le satura cu azot. Sarcina de a omului - să creeze condiţii pentru existenţa lor normale. Şi asta înseamnă în primul rând - nu săpa adânc şi nu plugul pământul, să renunţe la îngrăşăminte chimice. Adancimea maxima de intervenţie în sol în agricultura ecologică numai 10-12 cm, în intensitatea de lucru al Agri-organisme înlocui complet îngrăşăminte chimice, iar acest lucru, după cum ştim, nu beneficiază nici sol sau pe om.

- Agricultorii stiut: calitatea produselor agricole începe cu calitatea de teren - cuvânt de spus în Federaţia de Agricultura Ecologica. - Dacă auto-reglementare a încălcat sol natural, pământul este obţinerea şi sănătoase produse bolnav pe el nu pot fi obţinute.

Studiul şi întreţinerea sistemelor ecologice existente şi cicluri, sprijinul sănătatea solului, a plantelor, animalelor si planeta ca un întreg - acestea sunt principiile agriculturii ecologice. Pentru fermierii ecologici - nu este coroana a naturii, ci o parte integrantă a ecosistemului.

Conferinţa internaţională privind agricultura ecologica, a avut loc recent la Universitatea Naţională Agrară, cercetatorii european de agricultură randamentelor parts alternativă ekopoley. Se pare ca acestea sunt uşor inferioare la domeniile de tratament intensiv.

- De mai mulţi ani am efectuat o analiză comparativă a randamentului şi convenţionale domenii organice, şi a constatat: în unele cazuri, indicatorii sunt aceleaşi, în cel mai rău caz - "organice" inferioare la 15%, - a spus Wanda ZENKONEN din Lituania. La ea acasă în agricultura ecologică foloseşte evoluţiile ştiinţifice care iau în considerare caracteristicile regionale ale solurilor.

Baie pentru vaci

Costul produselor ecologice în comparaţie cu convenţionale în ţările europene este mai mare cu 10-30%. Consumatorul principal este clasa de mijloc, printre care sunt supermarket populare produse ecologice. În Germania, de exemplu, cele pentru aproximativ cinci sute.

- Principalul motiv pentru alegerea produselor ecologice - este siguranţa acestora. Consumatorul vrea să fie sigur că acestea nu conţin aditivi modificate genetic şipesticide. Şi gustul de aceste produse mai bune, - a spus profesorul de la Universitatea din Kassel (Germania), Ulrich Hamm.

În dezvoltarea sa ţară prosperă a agriculturii ecologice - o prioritate naţională. Aceasta susţine organice de stat agricultorilor, alocând un hectar de teren 800 de euro, în timp ce "tradiţionale" ha, au reprezentat doar 300 de euro. Dar chiar şi cu o astfel de subvenţie de mare care doresc să se alăture în rândurile fermierilor ecologici nu sunt atât de mult. Numărul fermierilor scade în fiecare an. Din păcate, viaţa în sat, chiar şi în Europa dezvoltată nu apelează la oameni.

- Pentru a promova agricultura ecologică, trebuie să îmbunătăţească standardele de viaţă în zonele rurale. Acest lucru poate contribui la crearea ekodereven - crede Daniel Vaira de la Institutul Politehnic Marsha (Italia). Daniela sine este un consultant pe agricultura ecologică. Sarcina ei - să se unească ca mulţi fermieri, organice. Planurile de italian Strategia de dezvoltare pentru perioada 2007-2013, pe care Guvernul a alocat 88 miliarde de euro, pentru a crea teren organic în 21 de provincii.

Dar, în Norvegia, problema altfel. Potrivit Liv Bearclaw, (reprezentant al "Bioforsk, Norvegia), consumatorii din ţara lor griji că, chiar în condiţiile în care trăieşte la o fermă de vaci, de exemplu, cât de des a fost făcut.

În Georgia, agricultura implicat mai mult de 50% din populaţie. Pentru ei, dezvoltarea agriculturii ecologice - o modalitate de creştere a competitivităţii produselor lor pe pieţele internaţionale. Branded ceai, vin, de citrice, acum vândute mai scump. În sărăcit Bosnia nu este chiar propria Ministerul Agriculturii. Pentru a dezvolta agricultura ecologică ajută companiile ei suedeză şi americane. zis suficiente sat de munte bosniac consume produse în sine, şi excesul de bucurie este gata sa cumpere Europa.

- În Europa de Vest, începând din 2004, creşterea cererii de produse ecologice este mult mai mare decât creşterea ofertei. Chiar importurile nu ar putea satisface toate cererii - comentarii Ulrif Hamm. - Dacă înainte de a produselor ecologice din Europa de Est au fost exportate în Europa de Vest, în ultimii doi ani nu a crescut cererii interne. În SUA, de altfel, propunerea se încadrează scurt a cererii pentru ultimii 20 de ani.

În fiecare an, comunitatea mondială este tot mai conştient de faptul că produsele ecologice este mult mai valoroasă decât alte beneficii. Acesta este sufletul-căutarea cauzate de problemele de mediu ale omenirii.

LEGEA a frânei

În Ucraina, conceptul de "agricultura ecologică" la nivelul juridică este încă lipsesc. Deşi prin standardele internaţionale certificate peste 260 de mii de hectare de teren pe care economiile lor sunt aproximativ 90 de fermieri. Cea mai mare companiilor agricole situate în partea de sud a Ucrainei - Odesa şi regiunile Herson. Imediata apropiere a portului litoral permite să exporte produse în ţările europene.

- Lipsa de Legea cu privire la agricultura ecologică "inhibă dezvoltarea pieţei interne a produselor ecologice - cuvânt de spus în Federaţia de Agricultura Ecologica din Ucraina. - Calitatea produsului trebuie să fie protejate la nivel de stat, şi în timp ce acest lucru nu este, atunci investiţiile în acest sector foarte atractive ale economiei sunt mici.

Andrew KonYashin, director executiv al Federaţiei de Agricultura Ecologica din Ucraina, consideră că în următorii ani pe piaţa internă a produselor ecologice va fi neglijabil. O cerere tot mai mare pentru astfel de produse în întreaga lume orienta fermierii noştri la pieţele străine. Exportat în principal materii prime pentru o prelucrare ulterioară - cereale, legume uscate, seminţe oleaginoase şi fructe de padure. Dar produsele finite ecologice în zona noastră nu a făcut aproape.

Anastasia RINGIS Vedomosti
Andrew KOWALEWSKI jurnalist

http://kv.com.ua/archive/17126/social/17141.html

Sâmbătă, 17 mai 2008
Vizualizări: 2709

Citiţi de asemenea

De ce acest lucru a fost păstrat secret atît de mult timp?Numeroase studii au demonstrat că lămîia are proprietăți ant...
11
Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
194
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
293
Există un obicei foarte bun...Un obicei vechi de mulți uitat...Obiceiul de a începe ziua cu contemplarea frumuseții...De...
307