ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Tineretul Americii renunţă la sex prematurTineretul Americii renunţă la sex prematur

 

Se consideră că aşa-numitele "inele de puritate" au un angajament de a rămâne caşti până la căsătorie.

Anume din acest motiv, mulţi părinţi înmână astfel de inele adolescenţilor. De asemenea, inele de puritate pot însemna sfârşitul consumului de droguri sau alcool.

Intr-un sondaj recent realizat de Institutul American s-a constatat că aproximativ 28% din tineri de 15-24 de ani nu au avut niciodată relaţii sexuale. Mai mult decât atât, aceste cifre sunt în creştere.

Conform statisticilor, în anul 2002, numărul tinerilor americani, care nu au avut experienţă sexuală, a constituit 22%. În 2010, acest număr  a crescut până la 28%.

În cifre, numărul dat a prezentat 5300 de americani în vârstă de 15-24 de ani care au participat la sondaj între 2006 şi 2008.

29% de tinere de sex feminin şi 27% de bărbaţi tineri – sunt virgini.

Acest rezultat, publicat de Centrul pentru Control si Prevenirea Maladiilor, a fost recunoscut de o ediţie de autoritate  «NewYorkTimes» ca unul din cele mai exemplare, efectuate în domeniul sexualităţii. Deşi, apare întrebarea: "De ce tinerii din SUA tărăgănează cu intrarea în viaţa sexuală?".

Efectul campaniilor care propagă reţinere, în special, în rândul persoanelor credincioase, este una dintre cele mai posibile explicaţii în această situaţie.

Potrivit lui Frederic Martel, care studiază societatea americană la Institutul de Studii Politice din Paris, Statele Unite ale Americii este o tara a moralităţii creştine. Obiectivul principal al modelului american este de a proteja tineretul de diverse dificultăţi.

În această ţară, intrarea la universitate este, cu adevărat, o etapa de trecere la tot felul de vicii: alcool, droguri, sex. Şi până la acest moment există un cocon de protecţie.

Deci, astăzi tineretul Americii amână prima experienţă sexuală pentru  o perioadă mai matură.

Potrivit statisticilor, relaţii sexuale între persoanele necăsătorite de tineri încă din anul 1988 arată, în mod constant, un declin. Acest lucru este confirmat de  o scădere a numărului de sarcini în rândul persoanelor tinere necăsătorite.

Frederic Martel observă că, în timpul nostru mişcările creştine au câştigat o importanţă mare. Prezenţa semnificativă a evanghelicilor are o mare influenţă asupra societăţii în întregime. Epoca conservatoare lui Bush s-a terminat, iar Obama stă de pază la valorile familiei. Dlui întotdeauna promovează stilul de viaţă al familiei sale.

Valorile actuale ale americanilor - familia, nu prea mult sex şi lipsa de violenţă. Orice lucru care depăşeşte aceste legi este, pur şi simplu, aruncat.

Este cunoscut faptul că stelele tinere ale studiului popular "Disney" promovează aceste valori în mod direct de pe ecran, totodată demonstrând "inele de puritate" şi dând un jurământ de castitate până când ele în calitate de mirese vor arunca buchete.

 

Autor: Andrei Fedorov

07.07.2011

Sursa: kartinamira.info

Vineri, 23 septembrie 2011
Vizualizări: 3359

Citiţi de asemenea

Probabil că toată lumea a auzit despre grîul încolțit. Într-o zi de germinare în apă, puterea vitală a grîului crește ...
72
De ce acest lucru a fost păstrat secret atît de mult timp?Numeroase studii au demonstrat că lămîia are proprietăți ant...
67
Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
226
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
319