Toaleta de țară construită cu propriile mâini
Construirea toaletei la țară cu propriile mâini ar trebui să fie tratată cu o deosebită responsabilitate, așa că începeţi cu alegerea locului potrivit. Este necesar să ţineţi seamă că toaleta ar trebui să fie situată în partea de jos a terenului, cu cel puţin 25-30 de metri de la sursa de apă potabilă (sondă sau fântână). Luaţi în considerare nivelului apelor subterane: dacă acestea nu sunt adînci, aveți posibilitatea să aprofundaţi groapa, dar dacă, dimpotrivă, va trebui să renunțaţi la sistemul de haznă (în cazul nostru - bazin subteran de dimensiuni relativ mici, folosit pentru colectarea și decantarea impurităţilor provenite din gospodărie - trad.)
Puteți testa direcția predominantă a vîntului, pentru a nu incomoda nici vecinii, nici alţi membrii ai familiei. Distanța până la punctul de reper al vecinului trebuie să corespundă normelor stabilite. După determinarea locului, puteți alege structura toaletei și ţineţi minte că dimensiunile minime recomandate sunt 1m x 1,4 m x 2,2 m.
Orice toaletă nu aţi selectată, construcția trebuie să înceapă cu amenajarea gropii de haznă. Diametrul ei depinde de lungimea mânerului lopeţii (ca să puteți arunca solul). Este mai bine dacă adâncimea va şi de cel puțin 1,6 metri. Apoi, puteți placa groapa cu cărămizi, tencui din interior, inter-golulul îl umpleţi cu lut. Puteți utiliza, de asemenea, un butoi sau inele de beton, care sunt concepute pentru sistemele de canalizare. Este mai bine dacă groapa va fi rotundă, pentru că este la maxim rezistentă și poate suporta deplasările sezoniere semnificative ale solului și presiunea solului îngheţat. Cele mai rezistente sunt structurile din beton armat.
Pregătind groapă, începeţi construcţia părţii terestre a toaletei, la care puteţi da frâu liber imaginaţiei dvs. Cele mai populare, de obicei, sunt structurile convenţionale de o formă rectangulară. Conform dimensiunilor stabilite, în avans se instalează un cadru de lemn. Mai bine să nu puneţi multă speranță în căptușeală și să consolidaţi cadrul cu bare diagonale sau guseuri din interior (guseu – placa de oţel care serveşte la prinderea barelor ce se unesc într-un nod al unei grinzi – trad.) La înălțimea de o jumătate de metru trebuie să faceţi o încastrare ca să fixaţi barele transversale, care vor servi drept bază pentru scaun. Acoperişul de mici dimensiuni îl puteţi construi fără grinzi suplimentare și ca material pentru acoperiş folosiţi tot ceea ce este disponibil. Dar, dacă toaleta face parte din designului peisagistic general, atunci este firesc să utilizați o anumită acoperire și să construiţi acoperișul în conformitate cu reglementările tehnice.
După construirea acoperişului, partea interioară a toaletei poate fi acoperite cu şindrila (material de construcție folosit la acoperitul caselor – trad.). Oberlihtul pentru ventilație ar trebui să fie construit în partea de sus, deoarece prin el vine nu doar aerul curat, ci de asemenea şi lumina. În peretele din spate a toaletei trebuie să faceţi o ventilație prin aspiraţie, care poate fi construită prin baterea a 4 scânduri. Astăzi, pentru aceste scopuri deseori se foloseşte un tub de ciment azbest sau de plastic care are un aspect mult mai estetic şi se instalează mai uşor. Ar fi bine dacă alături de tub va fi prevăzut un orificiu pentru furtunul maşinii de absorbţie vidanjă. Filtrarea lichidului efluent și mecanismul de praf contribuie în mod semnificativ la accelerarea procesării conținutului de bacterii.
Sursa: green-dom.info