ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Toate bolile apar din cauza nervilor

Poate că totul nu e chiar atât de simplu, dar funcționarea corectă a organelor interne încă nu e ”sănătate”...

Într-adevăr, în corpul uman totul este strâns legat. Și dacă luăm în considerare sănătatea ca o ”bună-stare” (și, de fapt, avem nevoie de bunăstare și nu de sănătatea în sine), atunci un organism sănătos nu poate exista fără o minte și fără emoții sănătoase. Și dacă putem enumera și evidenția caracteristicile unui corp sănătos, de a descrie ”mintea” și ”emoțiile sănătoase” e mult mai complicat și enigmatic.

Cum poate "arăta" o minte sănătoasă? În primul rând, este mintea controlată. Dacă deseori nu vă  puteți concentra asupra ceva, sau în mintea Dvs ”roiesc” tot felul de gânduri importune, pe care nu le puteți opri - poate că e timpul să puneți la îndoială bunăstarea sa mentală, căci corpul necontrolat, ce se miscă de sine stătător, nu poate fi unul normal ... Rămâne doar să ne consolăm cu ideea că suntem mulți la fel :)

De asemenea, o minte sănătoasă este capabilă de a procesa diverse informații. I se supune și munca matematică, și creativă, și chiar plictisitoare și neinteresantă. La urma urmei, și corpul trebuie să fie complex și pe deplin dezvoltat, căci nu e doar o grămadă de mușchi separați; ar trebui să îndeplinească diferite funcții, și nu doar, spre exemplu, mersul pe jos și ținerea îndelungată a mâinilor pe barele din metrou sau pe volan.

Și ce avem cu sfera senzual-emoțională? În primul rând, la fel ca și cu mintea – trebuie să fie controlată și diversificată. În cazul dat ar fi bine ca diversitatea să însemne emoții profunde și experiență pozitivă, și nu retrăirea întregului spectru a stărilor de apatie și depresie ☺ La urma urmei, o varietate de funcții ale corpului nu înseamnă o varietate de metode de auto-distrugere.

Plus la aceasta, în privința emoțiilor putem face o paralelă cu imunitatea: aici sănătatea pentru noi ar însemna rezistență la emoții negative (până la deplină imunitate). Starea stabilă emoțională nu se va tulbura chiar dacă avem probleme la serviciu sau cineva ne-a călcat pe picior în metrou.

Toate împreună - corpul, mintea și emoțiile sănătoase ne sporesc nivelul de energie și voioșie. Despre un astfel de om se spune că "e plin de viață" - pentru că într-adevăr radiază sănătate și bunăstare; el literalmente se vede de la o distanță și influențează pozitiv asupra celor din jurul său.

Și în acest context este mult mai complexă și interesantă urarea, pe care aș dori s-o las la sfârșitul acestui mesaj: Să fiți sănătoși!

 

Sursa: ruslekar.info

ABONAȚI-VĂ
Joi, 20 noiembrie 2014 9:03
Vizualizări: 2012

Citiţi de asemenea

„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
198
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
279
Norocoșii din cadrul Tombolei Cosmeplant „203 Premii: Câștigă-le tu!” și-au ridicat premiile generoase. Ceremonia de înm...
417
Potrivit oamenilor de știință, vîntul a suflat dintr-o anumită direcție specială, a îndepărtat o parte din stîncă, iar r...
362