Top 10 bănci verzi. Partea 2
Noi continuăm povestea despre cele mai interesante bănci verzi pentru casă şi spaţii publice. Unele dintre ele sunt la stadiul de concept, altele sunt deja realizate în viaţă, dar oricum ar fi, toate ele merită atenție și 15 minute de glorie!
Mica arcă
Arhitectul Steven Ma a inventat bănci care pot crea în jurul lor propriul ecosistem. „EC-O” sunt fabricate din detalii de aluminiu ale aeronavelor vechi , care colectează și filtrează apa de ploaie utilizată apoi pentru creşterea florilor și ierburilor.
Treptat eco-banca sferică se transformă într-un foişor acoperit cu verdeaţă. Iar cu ajutorul panourilor fotovoltaice încorporate conceptul acumulează energia solară care va fi utilizată pentru iluminatul „EC-O” pe timp de noapte.
Banca modulară pentru comunicare
Designerii şi arhitecţii polonezi din compania LATALA au realizat un proiect numit "Bench". Scopul lui este crearea locurilor confortabile și luminoase pentru odihnă în zonele urbane verzi. Sistemul modular flexibil se instalează ușor și cântărește destul de puţin spre deosebire de băncile convenţionale de parc non-mobile instalate parcă pentru o perioadă seculară.
Pentru a face mai ușoară comunicarea între cetățeni şi posibilitatea de a le uni în companii mari, acum este suficient doar de a combina băncile "Bench" în forma de inel sau zig-zag lung, depinde de scopul necesar pentru utilizarea produsului nou. Pentru fabricarea astfel de bănci creative plasticul reciclat se potriveşte ideal.
Cea mai flexibilă bancă
Tânărul designer din Israel, Gal Ben-Arav a dezvoltat o bancă pe bază de bambus verde și aluminiu. "Sustenabilitatea este un termen larg. L-am ales ca bază pentru conceptul proiectului de absolvire în Bezalel Academy of Arts and Design. Ideea băncii a venit atunci când am văzut o imagine în care doi muncitori duceau legături de bambus prin mlaştină.
Am ales bambus datorita proprietăţilor sale remarcabile: el este foarte tare, eficient și rezistent la diferite intemperii. În plus, bambusul poate fi supus la 100% reciclării în hârtie, PAL şi multe alte materiale utile și ecologice. Bambusul aduce în mediul urban de astăzi un element de natură vie, compensând mediocritatea mediului din jur. Utilizarea băncilor de bambus nu numai că va îmbunătăți peisajul urban, dar şi va avea un impact minim asupra mediului înconjurător, atât în procesul de fabricație (datorită consumului redus de energie în procesul de producție), cât și în procesul de exploatare".
Nișa futuristă
Studioul Voda design a prezentat un concept de bancă "inteligentă" care va reîncărca gadget-uri, telefoane mobile și chiar laptop-uri, într-un sens, ideea poate fi numită un mini-birou în aer liber.
Datorită panourilor solare incorporate, construcţiile similare vor fi independente de prizele electrice. Seara, banca practică, probabil, creată după imaginea unor ciuperci ciudate, va ilumina zona din jur cu o strălucire moale asemeni unui licurici.
Mai verde nu poate fi
Unde să ne odihnim, la natură sau "în mod civilizat" pe o bancă? Compania japoneza Mindscape nu şi-a frământat mintea la această problemă și a prezentat soluția de design - o colecție de mobilier neobișnuit pentru grădină sau stradă "Peddy".
Pentru ca canapelele, scaunele moi și băncile să înceapă să crească, doar este nevoie de o irigaţie regulată. Proprietarul acestui produs "creativ", ar trebui să aibă un bun simț al umorului. Doar nu în fiecare zi veți vedea un vecin care tunde canapeaua cu maşina de tuns iarbă!
Sursa: facepla.net