ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Top-10 locurilor frumoase din Rusia care merită vizitate
Pionii Lena, Yakutia
Pionii Lena sunt stânci de piatră situate pe malul drept al râului Lena, la două sute de kilometri de Yakutsk. Fiecare stîlp reprezintă un edificiu sculptural, asemănător cu un turn medieval. Vârsta acestor roci este de 500.000 de ani.

2. Lacul Elton, regiunea Volgograd

Lacul Elton este cel mai mare lac sărat din Rusia. Mineralizarea apei vara poate ajunge la 400 g/l, ceea ce este de 1,5 ori mai mare decât în marea Moartă. Într-o astfel de soluție trăiesc doar bacteriile și algele unicelulare.

Озеро Эльтон

 

Valea Gheizerelor, Kamceatka

Unicul câmp de gheizere în Rusia și Eurasia, unul dintre cele mai mari din lume. Pe teritoriul său se ​​află aproximativ 20 de gheizere mari și multe izvoare termale cu apă și abure.

Долина Гейзеров

 

 Munții Altai

Altaiul este o frumusețe de neuitat, o țară a munților maiestuoși. Din cele mai vechi timpuri, este considerat un loc sacru și atractiv pentru pelerinaje spirituale.

Алтайские горы

 

 Nisipurile Chara, ținutul Trans-Baikal

Nisipurile Chara sunt un deșert ce se află la patru zeci de kilometri de la ghețările Codara, printre munții acoperiți de zăpadă, taiga desă și mlaștini mari. Ele se întind din sud-vest spre nord-est, în direcția predominantă a vântului și ocupă o suprafață de aproximativ 50 de km2.

Чарские пески

 

Elbrus, Kabardino-Balkaria

Cel mai înalt punct din Rusia. Două vârfuri încoronare a vulcanului conic, separate printr-o șa, cu o înălțime de 5300 de metri. Muntele a fost format în urmă cu aproximativ un milion de ani și constă din straturi de lavă, cenușă și tuf.
 

Эльбрус

 

Peștera Orda, regiunea Perm

Peștera Orda  este cea mai lungă peșteră subacvatică de cristale de gips în Rusia. Dacă există un paradis pentru scufundători, el este aici. Apa de aici este extrem de curată, transparentă și rece (+ 4 ° C).

Ординская пещера

 

 Stâlpii erodați, Republica Komi

Stâlpii erodați care sunt situate pe platoul Omule-Pupu-Ner se pot drept numi o carte de vizită a Uralului. Aici ajung numai cei mai curajoși – cea mai apropiată locuință umană se află la o distanță de 400 de kilometri.

Столбы выветривания

 

Coasta Curoniană, regiunea Kaliningrad

Coasta Curoniană este un parc național și o peninsula de nisip, care separă Laguna Curoniană de coasta mării Baltice.

Куршская коса

 

Lacul Baikal, Siberia de Est

Cel mai adânc lac de pe planetă, cel mai mare rezervor natural de apă dulce. Lățimea lui variază de la 25 la 80 de kilometri, iar suprafață sa e egală cu teritoriul unor țări precum Belgia, Olanda sau Danemarca..

Озеро Байкал

Sâmbătă, 06 septembrie 2014
Vizualizări: 4161

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
245
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
109
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
155
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
93