ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Top 10 modele avia pe energie solarăTop 10 modele avia pe energie solară

 

Fabricarea  încărcătoarelor solare portabile pentru utilizare în avionică (aplicare a tehnicilor electronicii în domeniul aviației; aeroelectronică – trad.). oferă o oportunitate reală de a presupune utilizarea lor pe scară largă  pentru proiectarea  aeronavelor în viitorul apropiat. În momentul de faţă vă invităm să revizuiţi aeronave existente, care funcţionează pe energie solară.

Sunseeker - primul avion  din lume alimentat cu energie solara. Sunseeker a efectuat 21 zbor, petrecând  în aer 121 de oră.

Pathfinder a fost creat în anii 80 pentru programul de stat, acum disolvat, care a dezvoltat  aeronave de înaltă altitudine, cu un zbor lung, destinate pentru supraveghere aeriană. În aparat pentru prima dată au fost folosite opt motoare electrice, încărcate de la panouri solare.

Top 10 modele avia pe energie solară

Centurion - un model uşor pilotat de la distanţă, tip "aripa zburătoare", cu o centrală electrică solară, care a demonstrat prima tehnologie, folosind energia solară pentru perioade lungi de timp şi la o mare altitudine. Mai târziu în baza lui a fost elaborat Helios.

Top 10 modele avia pe energie solară

Helios - un avion model de tip "aripa zburătoare”, dezvoltat ca un proiect demonstrativ pentru cercetări în domeniul mediului şi tehnologiei senzorilor. Helios experimental a stabilit un nou record mondial pentru aeronave polifuncţionale cu elice - el s-a ridicat până la o înălţime de 97 000 de km.

Top 10 modele avia pe energie solară

«Hy-Bird» este un proiect conceput pentru zboruri de pasageri din întreaga lume cu o aeronavă ecologică la 100 %, care funcţionează doar pe surse de energie regenerabile - solară si hidrogen.

Top 10 modele avia pe energie solară

Top 10 modele avia pe energie solară

 

Dintre toate proiecte demne de remarcat sunt două modele de aeronave, care funcţionează pe energie solară - Sky-Sailor şi Venus - acestea sunt concepute pentru zboruri de recunoaştere în viitor pentru a explora alte planete - Marte şi Venus, respectiv.

Top 10 modele avia pe energie solară

SoLong - un alt aparat de zbor fără pilot. În timpul orelor de zi, el este capabil de a stoca energia solară în panouri solare, amplasate pe aripi. Este atât de eficace, încât ar putea continua zborul şi în timpul de noapte. În acelaşi timp poate stoca energia colectată.

Top 10 modele avia pe energie solară

Zephyr - o aeronavă care nu utilizează nimic altceva, decât energia solară şi "rezistenţa aerodinamică scăzută. Cumul de panouri solare pe suprafaţa exterioară a aripii cu baterii acumulatoare permite lui Zephyr să fie în aer pentru mai multe săptămâni şi chiar luni.

 

Top 10 modele avia pe energie solară

 

 

Sursa: cheburek.net

Duminică, 03 iulie 2011
Vizualizări: 2703

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
12
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
134
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
51
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
83