Top 5 comori legendare care nu au fost găsite încă
Pe tot globul sunt ascunse o mulțime de comori din toate timpurile și culturile. Există comori mici și mari, vizibile cu ochiul liber și extrem de greu de accesat.
1. Mina de aur uitată a olandezului.
Conform legendei, în Munții Superstiției din sud-vestul Statelor Unite, există o mină de aur săpată cândva de un german pe nume Jakob Walz.
Germanul nu a spus nimănui despre descoperirea sa și, mai mult, a blestemat-o pentru ca nimeni să nu se bucure de bogățiile sale de aur.
Mulți căutători de comori care au plecat în căutarea comorii au murit, au dispărut fără urmă și chiar au înnebunit, aparent fără a găsi nimic util.
2. Bufnița de aur.
Această comoară este foarte „tânără”, dar a devenit deja o comoară legendară. A fost îngropată/ascunsă în Franța pe 24 aprilie 1993 de un om pe nume Régis Hauser. El a creat un joc cu 11 indicii pentru găsirea Bufniței de Aur, la dezlegarea cărora, după calculele lui Hauser, ar fi trebuit să dureze aproximativ 14 luni.
Cu toate acestea, nici după 26 de ani nimeni nu a reușit să dezlege enigma.
Hauser promite că cel care va găsi Bufnița de Aur o va lua ca trofeu și va primi un premiu în bani de un milion de franci.
3. Aurul naziștilor.
Cu mult înainte de înfrângerea lor, Al Treilea Reich a realizat inevitabila înfrângere și prăbușirea în război și, prin urmare, și-a ascuns comorile din timp. Aurul, bijuteriile și antichitățile au fost ascunse de oameni extrem de pricepuți, ceea ce este clar, având în vedere că nimeni nu le-a găsit în peste 70 de ani.
Nu există date exacte despre ascunzătoare, dar se presupune că comorile sunt ascunse pe fundul lacului Toplitz, în sud-estul Austriei, dar informația nu este precisă.
Valoarea comorilor este estimată la peste 45 de miliarde de dolari.
4. Diamantul „Florentin”.
În India, acum aproximativ 500 de ani, a fost descoperit un diamant unic. Acesta a fost transmis între conducători bogați de la unul la altul, dar, după cum probabil ați ghicit, a fost pierdut.
Ultimii săi proprietari au fost familia regală a Austriei.
După Primul Război Mondial, această familie a fost exilată în Elveția, luând cu ei diamantul prețios, după care diamantul nu a mai fost văzut.
Există multe ipoteze despre locația diamantului, dar niciuna dintre ele nu a reușit să determine cu exactitate locația și soarta legendarului diamant până în prezent.
5. Aurul lui Leon Trabuco.
În timpul Marii Depresiuni (perioada crizei economice mondiale din 1929 până în 1939), Leon Trabuco, împreună cu tovarășii săi, a încercat să scoată ilegal din Mexic 16 tone de aur.
Realizând că vor fi prinși și aurul confiscat, contrabandiștii și-au ascuns comoara undeva în deșertul din New Mexico.
Contrabandiștii, așa cum era de așteptat, au ascuns informațiile despre ascunzătoare, transformând-o într-o comoară, căutările căreia continuă până în prezent.