ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Topul vegetalelor recomandate în perioada postului
 

Beneficiile acizilor graşi Omega 3 nu se opresc doar asupra sănătăţii cardiovasculare, ci au şi rol de protecţie şi de întărire a sistemului imunitar, făcîndu-ne astfel mult mai puţin predispuşi la virozele specifice primăverii.

 

Cea mai bogată sursă de Omega 3 este peştele, însă există şi surse vegetale de unde pot fi asimilaţi, dieta mediteraneeană conţinînd mare parte din aceste elemente.

Însă există și surse vegetariene de Omega 3. Să descoperim împreună care sînt acestea:

Seminţe sau ulei de in
Acestea sînt printre sursele cele mai bogate în Omega 3 şi pot fi aruncate practic în orice tip de mîncare, de la iaurt, bolul cu cereale şi lapte, şi pînă la tradiţionala tocăniţă de legume. O singură lingură de ulei de seminţe de in conţine 7,980 mg de acizi graşi Omega 3.

Conopida
Pun pariu că nu ştiai că şi conopida este o sursă excelentă de Omega 3! În plus, conopida conţine şi alte substanţe nutritive benefice pentru sănătate, cum este potasiul, magneziul sau niacina.

O mînă de conopidă are cam 37 de miligrame de Onega 3, însă pentru a asimila mai bine nutrienţii, specialiştii ne recomandă să o călim puţin înainte, timp de 6-7 minute, şi să adăugăm puţin suc de lămîie şi ulei de măsline.

Varză de Bruxelles
O porţie de varză de Bruxelles conţine aproximativ 430 mg de acid alfalinoleic, adică mai mult de jumătate din cantitatea zilnică recomandată.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Sâmbătă, 20 aprilie 2013
Vizualizări: 1658

Citiţi de asemenea

Probabil că toată lumea a auzit despre grîul încolțit. Într-o zi de germinare în apă, puterea vitală a grîului crește ...
75
De ce acest lucru a fost păstrat secret atît de mult timp?Numeroase studii au demonstrat că lămîia are proprietăți ant...
70
Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
228
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
321