ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Totul despre vegetarianismAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

vegetarianism Alimentele pentru copii
Hrănirea nou-născut, probabil, nu va avea astfel o mare problemă, deoarece majoritatea produselor alimentare sa este din lapte de mama, care conţine toate cele 8 aminoacizi necesare pentru dezvoltarea deplină a copilului. Este important să se ia în considerare doar câteva puncte.

Pentru laptele contine toti nutrientii necesari, mama care alăptează ar trebui să mănânce o mulţime de fructe proaspete, salate crude, bea cel puţin 1 litru de lapte si 1 ou pe zi. supă de legume şi legume verzi sau galben, aburita, pot diversifica dieta. Şi un pic fructe cu coajă lemnoasă, uneori, pâine şi cartofi copţi în cantităţi mici, ar fi minunat "ajutor" în alimente.

Dar dieta de copii includ legume, în special cartofi şi amidon alte produse care nu au să se grăbească şi, în 3-4 luni, corpul său va lipsa acestor substanţe nutritive pe care le primeşte de la mama de lapte. Furaj grosier de declanşare neapărat nelinişte în intestin şi poate provoca chiar erupţii pe piele, alimente care conţin amidon va reduce sistemului imunitar lui.

Când hrănirea artificială, în orice caz nu poate fi adăugat la amestecul de zahăr. El devine sânge acide, ceea ce duce la o lipsa de minerale alcaline si paloare cauze, anemici, rezistenţa slabă la boli. Ele pot deveni inflamate mucoaselor şi ale tractului respirator.

Vegetale şi aditivi de fructe este important ca să dau numai dupa ce copilul este alimentat la o masa principala - lapte, şi apoi tulburări în digestie nu va fi.

Sub 5 ani copilul va necesita o multime de energie pentru creştere şi agenţiile de dezvoltare, astfel încât produsele trebuie să fie ales cu un conţinut maxim de minerale şi vitamine. Amidon, alimente care conţin amidon nu va fi la fel de util, aşa că va fi destul de felii de pâine cu unt, sau cartofi copţi, astfel încât organismul tineri au primit materiale necesare.

Cu mare grijă, puteţi începe să dea dulciuri numai după 5 ani. Noi nu ar trebui să predea în vârstă de pre-şcoală la stafide, curmale, prăjituri, cookie-uri, deoarece au un gust pariu quickly'll copilul dumneavoastră dorinţa de a avea mai multe produse importante - legume crude şi fructe.

La vârsta de şcolarizare este important să se dea alimente, atâta timp cât copilul poate manca cu bucurie. Lapte şi fructe proaspete în dieta de puterea sa ar trebui să fie obligatorie. Dacă nu există nici poftei de mâncare dimineaţa, este mai bine să nu vigoare sau de a convinge-l să "mestecaţi" ceva. Pahar de suc de portocale într-un timp suficient pentru un organism în creştere. Şi pentru a susţine forţele pot fi puse în portofoliu o serie de mere şi două sau trei sandvişuri cu unt. Este recomandabil ca in loc de ceai în după-amiaza copilul a baut lapte.

Ar trebui remarcat faptul că principalul motiv pentru a nu mânca carne în rândul copiilor de vârste cuprinse între 10 şi 13 ani devine o atitudine înţelegătoare faţă de animale şi dorinţa de a nu provoca suferinţă.

La cina, este important ca copilul a mâncat, după cum urmează - salata de legume crude sau de făină de amidon şi de proteine. O mână de nuci, după o masă, digestie perfectă, în cazul în care dieta a fost salata. Le puteţi roti cu felii de brânză sau pâine cu unt. Nu interveni din timp în timp la masa de seară, coapte şi cartofi, şi să-l fiert sfecla, mazare sau sparanghel.

Pentru desert, ideal pentru orice alt fruct. Noi nu trebuie să uităm că conserve este mult mai rău decât în stare proaspătă, au practic nici o nutrienţi.

Între mese, în cazul în care copilul uitat brusc în bucătărie, în căutare de ceva "delicioase", tu-l poate oferi o bucată de fructe crude sau un pahar de lapte.

Multe îndoială că un regim vegetarian va fi de ajutor pentru copilul lui de sănătate. Dar faptele arată altfel. De exemplu, Isadora Duncan remarcat faptul că elevii ei, vegetarienii, dans, au fost complet sănătoşicopii rovymi şi făcut "progrese extraordinare". Multe decenii mai târziu, această observaţie confirmat în mod repetat de către medici. De exemplu, un proeminent doctor naturist Moscova, Dr. V. Kapralov, a remarcat faptul că copiii lui de sănătate nu este îmbunătăţirea doar pe pregătire fizică, dar şi cu privire la alimentaţie corespunzătoare, care exclude proteinele animale.


Alimentele gravidă

Se crede că în timpul sarcinii o femeie, un vegetarian de dragul de a fătului ar trebui să renunţe la dieta de plante şi să înceapă să folosească "plin" produse, carne. Dar faptul că, pentru organismul trece la dieta vegetariana este stresul aceeaşi ca şi pentru carne eaters respingerea ei, pot să fie descurajate să facă acest lucru.

Opinia generală că sarcina ar trebui să fie de carne pentru a reface forţele corpului, nu este adevărat. hrană pentru animale pentru organism, în condiţii normale este o severă şi toxice, după cum în timpul sarcinii, atunci când deşeurile mamei sânge a subliniat fătului în creştere, autorităţile au o sarcină dublă, şi multe cazuri, au început să se destrame. Prin urmare, o dieta vegetariana care conţin cel puţin toxine este, în general optime.

De fapt, dacă vedeţi să-l ca dieta este echilibrata, ca o dieta vegetariana nu afectează buna derulare a sarcinii, şi chiar contrar, va fi util pentru ei.

Dacă primele stadii ale sarcinii apare disconfort dimineata - atunci o femeie a perturbat hepatice. Prin urmare, este necesar să se găsească o dieta care va fi cel mai blând pentru organism.

La etapele ulterioare ale fertil viitoarele mame adesea suferă de hipertensiune arterială. Acest simptom apare atunci când organismul nu poate face faţă cu un număr mare de deşeuri proteine şi rinichii nu au timp să se retragă. Deci, în această perioadă că autorităţile au fost de lucru în mod corespunzător, chiar util să adere la fructe şi legume de nutriţie.

Ea nu face rău o dieta de sucuri proaspete si fructe acide - grapefruit, ananas, piersici, şi legume ar trebui să încerce să folosească mai des roşii. Elementele cuprinse în aceasta stimula digestia, şi este foarte important pentru buna dezvoltare a fătului. Splitări, şi se lasă interior macro-şi microelemente va fi pe deplin furnizate de fructe în sine, precum şi oase şi alte organe ale femeilor.

Este important ca sângele femeii a primit o mulţime de calciu, fosfor, fier si vitamine, astfel încât salate de verdeturi proaspete, legume, maturizarea asupra terenului trebuie să intre în dieta ta de zi cu zi. Mic dejun si cina trebuie să fie făcute salate si alimente care conţin amidon, cum ar fi pâine, cartofi copţi, care poate înlocui pentru o varietate de proteine - ouă, brânză, nuci.

Când inflamaţia membranelor mucoase ale nasului şi gâtului poate fi consumat cu lapte şi lapte bătut - crema, care este obţinut ca un produs secundar în desprinderea de petrol. Şi, deşi laptele un fier mic, dar conţine toate cele 8 aminoacizi necesare pentru un organism de a fi pe deplin funcţional. O lipsa de fier poate umple cu uşurinţă cu verdeaţă şi legume.

alimente excelente pentru femeile gravide - ouă. Dar dacă proteine apărut în urină sau în mod regulat a crescut presiunea, ele sunt cel mai bine evitate.

Cu exces de greutate ar trebui să se limiteze să accepte "utilitatea marginală" de alimente. De exemplu, un diabetic conţine şi o bucată de pâine, şi polgreypfruta, şi o parte din salata verde 30 de calorii. Dar salata de grapefruit şi valoarea nutritivă mai mare decât cea de pâine, de aceea este, desigur, de a mânca mai precis utilizarea lor.

femeilor obeze, de preferinţă, în dimineaţa de a avea o dieta de numai fructe crude. Dieta mese trebuie sa fie o salata de legume şi fructe proaspete, cum ar fi tomate, telina si salata verde. Nu interferează cu o cantitate mica de proteine si alimente - ou sau 60-70 de grame de brânză telemea, brânză, dar dacă se întâmplă greaţă sau vărsături, produselor proteice mai bine pentru un timp să nu bea.


Termeni groapăAnia

Normele cele mai frecvente de produse alimentare vegetariene, după cum urmează:

1. Nu este numai atunci când o senzaţiei de foame. Prin urmare, se uită la un miros apetisant, frumos decorate farfurie, asiguraţi-vă că pentru a asculta organismul dumneavoastră şi, în cazul în care foamea nu se simte, este mai bine să se abţină de la a manca.

2. Nu se aşeze la masa, tocmai terminam o lucrare grea mintale sau fizice, sau înainte de începerea acestuia. Noi trebuie să ofere organismului si a sistemului nervos intra în echilibru.

3. Ar trebui să se aşeze la masa doar într-o dispoziţie bună. Nu manca făcut un util şi poate duce chiar la probleme digestive. Este important să fie distras de la problemele de poluare şi tratarea pentru micul dejun, pranz sau cina ca de vacanţă.

4. De dorit să mănânce în timpul bolii, pentru durere şi de temperatură. Toate competenţele organismului de a combate sursa a bolii, şi produsele alimentare va fi "scoate" o parte din energia sa şi, astfel, să slăbească.

5. Niciodată nu am să mănânc în grabă, înghiţire bucăţi. Alimentar este important să se mesteca cu atenţie pentru a scuti de stomac.

6. Saturaţie ar trebui să fie modeste. Nu mânca prea mult şi să obţină de la masă cu un sentiment de "umplute burta. Dacă există un sentiment de foame lumina - aceasta nu înseamnă că organismul a primit mai puţină hrană. Acesta este doar începutul de digerat si stomac doar nu au avut timp să se simtă satisfacţie ".

Micul dejun este de dorit să se facă mai uşor - acesta va fi suficient de suc si fructe. Organismul nu a fost încă trezit şi nu a câştigat în mod corespunzător, astfel încât pentru mulţi, chiar foame acolo în dimineaţa. Prin urmare, pentru a nu încălca în acest caz, prima regulă, puteţi sări peste micul dejun sau chiar să amâne.

Cel mai compact ar trebui să fie o cina devreme, după o scurtă pauză de la locul de muncă. Dar cina trebuie să nu mai târziu de 2-3 oră înainte de culcare şi nu mai târziu de 18:08.

Fructe şi fructe cu coajă nu sunt de dorit pentru desert, dimpotrivă, înainte de a lua restul de alimente, deoarece nu este digerat în stomac şi intestine. În cazul în care acestea se încadrează în stomac din urmă, aceasta va întârzia digestia restul de alimente. Pregătindu-le pentru consum nu este în valoare de se pisa de mult, că îşi pierd repede aroma lor.

O masă nu trebuie confundate făinos produse de diferite tipuri, cum ar fi cartofi şi pâine, orez, ovaz, linte şi fasole, dar poate una din aceste specii pentru a adăuga ierburi proaspete, unt, lapte şi miere.

Este cunoscut faptul că cele mai multe substante nutritive sunt în legume crude. Cu toate acestea, atunci când acestea sunt prea rigide si solide, ca atare, ele sunt pur şi simplu inconvenient. Atunci când este gătită este important să ştiţi că produsul alimentar este mai puţin pe foc, cu atât mai bine. Prin urmare, sfătuiţi să boabe de pre-ud şi apoi se fierbe legume pentru supe si tocane, ele sunt mai rapide la fiert cu grijă, se freacă pe răzătoare. Prăjire - cele mai nocive ale tuturor metoda de gatit. De la el esti mai bine să refuze. Fierbere şi se vasa - cele mai bune tipuri de tratament termic. Cand masa a fost pregătit, acesta nu poate fi păstrat pentru o lungă perioadă de timp, în timpul primei ore, acesta îşi pierde jumătate, şi apoi o mare parte a tuturor proprietăţilor folositoare.

cele mai bune, bea cel mai util pentru organism - este apa bruta.

Atunci când selectarea legume pentru gătit este important să ne amintim câteva reguli. În primul rând, mai mici este mai bine, dar bun. Supra-fructe mature, putredă şi lente dăunător în necoapte. Cumpararea de legume cu efect de seră, este important să se aibă în vedere că acestea sunt mai puţin folositoare decât cele care au crescut pe teren deschis. De selecţie ar trebui să acorde atenţie, de asemenea, la culoarea produsului şi preferă viu colorate, nu palid.


Vegetarianismul şi Sport

Mulţi cred că o dieta vegetariana si sport sunt incompatibile. Susţinătorii din acest punct de vedere continua traditia de grecii antici, care credea că carnea este o sursă directă şi de forţă majoră. Acesta este motivul pentru sportivii antice greceşti au fost toate carnivorele.

În secolul 19, Justus von Liebig doctorat de cercetare pentru a susţine rolul important de carne înmenţinerea în vigoare că proteinele animale este principala sursă de energie pentru mişcările contractile de muşchi. diete vegetariene, de asemenea, nu poate furniza suficiente proteine pentru a activităţii fizice mare persistat o lungă perioadă de timp. Prin urmare, sportivi şi oameni angajaţi în muncă fizică grea, mănâncă carne nevoie doar de o dieta vegetariana nu va funcţiona.

De fapt, nu este adevărat, cel puţin atunci când nu este despre puterea, si rezistenta organismului. Deja în secolul 19, de exemplu, unele sportivii au încercat să dovedească faptul că consumul de alimente numai de plante este mult mai imbunatateste puterea fizică decât produsele de origine animala. La sfârşitul anilor 90 e din cei 19 membri secolul al vegetarianismului Londra Club demonstrat performanţele atletice deosebite, depăşind realizările sportivilor de carne-eaters.

Biciclişti, vegetarienii dovedit în mod repetat, rezistenta lor extraordinare de curse pe distanţe lungi, de rupere toate recordurile posibile şi din nou peste noua setare.

Nordic Walking pentru distante lungi considerat un adevărat test de abilităţi fizice de om, şi în multe concursuri în acest sport vegetarieni au avut, de asemenea, fara egal. De exemplu, în cursa stokilometrovom, a avut loc la sfârşitul secolului al 19-lea în Germania, din cele 14 sportivi care au venit la primul linia de sosire, 11 au fost vegetarieni.

Şi au stabilit înregistrările la înot şi în tenis.

Experimente pentru a determina rezistenţă fizică este, de asemenea, convins că dieta vegetariana este mult mai sănătos pentru organism decât carne. De exemplu, un medic belgian a sugerat studenţilor Hoteden carnivore şi vegetarieni face în simulatorul de rezistenta la efort a muschilor antebratului. Vegetarienii completat accident vascular cerebral de aproape două ori mai mult. Un alt cercetător, Irving Fisher, oferite studenţilor fel de mult ca posibil, păstrate în poziţie orizontală braţul întins. Cele mai multe mancatori de carne nu au fost capabili de a depasi bariera de 15 minute, dar au trecut mulţi vegetarieni ore şi 30 de minute sau chiar, şi una a fost în măsură să deţină mână mai mult de trei ore!

Studii recente din SUA şi Europa au arătat că cauza rezistenta extraordinare de vegetarieni este în dieta carbohidrati. Cereale, cartofi, fructe uscate, bogate în carbohidraţi, contribuie la acumularea în muşchi de substanţe speciale - glicogen. El a fost cel care poate face exerciţii fizice de 3 ori mai mult, înainte de oboseală.

Anduranţă a muşchilor este necesar, în special în sport, cum ar fi alergatul, inotul, mersul cu bicicleta, astfel încât sportivii în timpul concursului încerca să adere la carbohidrati este responsabil, vegetariana, dieta si nu de proteine.


Intrebari favorite

vegetarianism Sa întâmplat că mulţi consumatori de carne sunt dispreţ dieta vegetariana sau ostilitate şi să înceapă să caute punctele slabe ale dietei vegetariene, mai ales cand vine vorba de un tratament uman al animalelor.

Unii încearcă să argumenteze acest fel: se simt rău pentru animale şi plante nu? Şi se spune că plantele au, de asemenea, sufletele şi ei, de asemenea, rănit. În primul rând, în multe plante o persoana mananca numai fructe, si tulpina nu le atingi. Acest lucru se întâmplă cu fructe, cele mai multe legume, nuci, fructe de padure. În al doilea rând, spre deosebire de plante animale nu a sistemului nervos, şi, prin urmare nici o durere. În al treilea rând, din flora a animalului suferă mult mai mult decât ceea ce o persoană mănâncă plante. Înainte de căderea din carne în mâinile consumatorului, animalul trebuie să crească şi acest lucru ar necesita alimentare de plante mult mai mult decât pentru nutriţia umană. Acesta este motivul pentru care pădurile sunt tăiate în jos pentru a crea noi păşuni. Ca rezultat, daune de la animale este mult mai bo mai mare greutate.

Alt argument mai frecvente, întrebarea: de ce să renunţe la carne? Puteţi realiza umanizarea de sacrificare, şi problema de a suferi de animale vor fi rezolvate? Cu toate acestea, împreună cu scutire de deces, există, de asemenea condiţii, transportul de animale. Producţia de carne livrate "de pe" flux, iar oamenii în căutarea profitului, uita complet că în faţa lor fiinţele vii care pot simţi durere şi teamă. Şi apoi, carora le place ideea, de exemplu, în creştere de oameni-sclavi, crearea de colonii? Dar a fost înainte, şi omenirii este treptat, a refuzat să facă acest lucru, recunoscând libertatea fiecărei persoane. Deci, probabil, următorul pas în dezvoltarea conştiinţei trebuie să ajungă la o înţelegere că animalul are dreptul la viaţă şi nu pur şi simplu, viaţa de dragul de carne.

Unii sunt sceptici observaţi că eşecul cuiva unică de carne nu vor afecta producţia de produse din carne şi a animalelor au fost ucişi, şi va ucide. Desigur, dacă există cerere, nu va fi întotdeauna de aprovizionare. Dar refuzul de cumpărare va duce întotdeauna la eşecul de a produce sale. Da, până în contextul general de unităţi de vegetarieni, dar şi în lume sunt de aproximativ 5% în fiecare an şi numărul creşte. Şi acest lucru este foarte mult. Toate dată începe cu un pic, doar o persoană gândire şanţ nu permite întotdeauna acest aspect neobişnuit la viitor mare mic. Mulţi experţi susţin că acum, dacă vorbim despre un stil de viaţă sănătos, că vegetarianismul - viitorul omenirii. Oamenii nu au băut atât de mult de carne, ca şi în trecut 100-150 de ani, poate de aceea au fost mai sanatoase decat omul modern.

Şi în Anglia de asigurare de viaţă pentru vegetarieni este mai mică decât pentru non-vegetarieni, care se îmbolnăvesc mai des. Şi restaurante vegetariene, de asemenea, să plătească mai puţin de poliţie de asigurare, precum şi fructe intoxicaţie alimentară apar mai frecvent decât carne.

Desigur, puteţi să vă amintiţi unele popoare care sunt legume şi fructe, aproape niciodată văzut de mai multe secole, cum ar fi locuitorii din nord, la eschimosi. Dieta lor constă în principal carne şi grăsime. Dar, probabil, puţini ştiu că speranţa de viaţă medie a unui eschimos este de aproximativ 27,5 ani. Dar kirghizii, care mănâncă carne, în principal, trăiesc aproximativ 40 de ani. Deci, înainte de ai se referă la astfel de oameni, ar trebui să caute date privind starea de sănătate generale şi a speranţei de viaţă a naţiunii.

Multe apare întrebarea: ceea ce a devenit atât de multe de animale, în cazul în care refuză brusc să mănânce carne? Aţi putea dori să se bazeze pe natura - ea se va ocupa de tot. Cine ştie, poate focarele de boli infecţioase printre animale sau păsări de curte şi este natura precauţie foarte înţelept că oamenii nu doresc să înţeleagă? Când omul interferează cu viaţa faunei naturale, de multe ori duce la dispariţia întregii populaţii de animale. Deja nimeni nu va vedea vreodată Dodo, auk aripi, porumbei călători, zebre, bizoni americani şi multe alte animale şi păsări. Din cauza activităţii umane, a unor specii de animale şi este acum pe cale de dispariţie.

Susţinătorii a notei de alimente amestecate că produsele din carne moderne, cum ar fi mezeluri, cârnaţi, cotlete, carne şi aproape nici, unele înlocuitori, soia. Dar, pentru a folosi astfel de produse - deci nu vă faceţi griji despre starea lui de sănătate. Conservanţi, coloranţi, stătut carne tocată şi o mulţime de ceea ce nu ar putea să ghicesc chiar - ceea ce este acolo, în înlocuitori de carne, şi nu este surprinzător faptul că atât de multe dintre bolile omului modern.


Cum să devii vegetarian

vegetarianism A deveni un vegetarian nu este usor, dar pentru a le deveni în mod corect este chiar mai greu. Poate că dieta vegetariană este nociv pentru sănătatea oamenilor a apărut atunci când a încercat să arunce o ascuţite toată carnea, cu câteva zile pochuvstvovaşi slăbiciune, ameţeli, depresie. Slaba experienţă de non-carne determinat să creadă că toate vegetarieni simt la fel, ceea ce înseamnă că sunt doar batjocoritoare ei înşişi.

De fapt, nu este aşa, şi vegetarieni simt, cel puţin, nu mai rău, şi în multe cazuri mult mai bine decât carne eaters. Ca şi alte sisteme de repaus alimentar, dieta vegetariana presupune eliminarea treptată a mixte, adică de carne, produse alimentare.

De altfel, studiile au arătat că puterea de multe cu 50% - un produs de cereale rafinate şi făină de grâu, zahăr, grăsimi animale, produse lactate, ouă, carne, cafea, băuturi alcoolice şi carbogazoase.

Pentru a începe este de a încerca pentru a elimina din dieta, orice carne rosie - porc, vită, miel - şi mănâncă în loc de peşti şi păsări de curte. Desigur, este dificil să ne imaginăm viaţa fără umplute cu felii condimentate copt în cuptor şi acoperită cu carne de vită cimbru, coaja browned. Un gratar? Fără ea, o excursie pe jos în pădure şi ceea ce o excursie la sud, în cazul în care Grătare sunt la fiecare pas peste dig se răspândeşte aromă de carne de vită friptură? Desigur, tentatiile sunt numeroase. Poate avea iniţial un motiv pentru a da un pic "slabinku", în cazul în care într-adevăr nevoie la carne, şi, ocazional, răsfăţa în porţiuni mici vase râvnit. Principalul lucru nu este de a face o interdicţie categorică, altfel corpul şi mintea se vor revolta, iar după o săptămână de abstinenta poate să apară zi de chef mananca necontrolate, care ar anula toate dieta anterioare. Prima etapă - cele mai dificile, deoarece conştiinţa este încercarea de a "trece" la alte "bucurii" bucătărie. În timp este limitat şi, treptat, zahăr şi grăsimi de origine animală în feluri de mâncare preferate.

Când este mai relaxată atitudinea la forma si aroma de carne fierte, este în valoare de vedere pasul urmator si mental determinat să respingă ouă. Să le folosesc vor fi reduse la trei piese de o săptămână. De zahăr, de asemenea, trebuie să fie minimizate prin înlocuirea acestuia cu fructe şi legume. Cantitatea de brânză şi lapte în dieta trebuie, de asemenea, mult mai redusă. produse de panificatie convenţionale vor fi înlocuite integrală. Este important să vă asiguraţi că produsele alimentare a fost variat si alimente imobilizat de regula: mai mult este mai bine, dar mai mică decât rareori atât de mult.

Dacă a doua etapă este de succes, acesta rămâne ultimul. Treptat a dat seama că de carne "în" destul de mari, dar există o mulţime de alte gustoase şi sănătoase "lucruri", puteţi renunţa la peşti şi păsări, pentru a minimiza consumul de produse lactate şi ouă. Acum, principala sursă de alimentare ar trebui să fie cereale integrale, legume, fructe, legume. Nuci şi seminţe sunt foarte nutritive, astfel încât numărul lor în alimentaţie ar trebui să fie limitată. Trebuie să fie pregătit bucate din culturile de legume de culoare verde cu frunze - blaturi de sfeclă, măcriş, urzici, spanac.

Pentru a diversifica meniul, putem grâu canapea, linte şi alte culturi. Boabe Proraschennye conţin o cantitate mare de nutrienti si vitamine care ajuta organismul dumneavoastră ocupa cu avitaminosis de iarnă şi oboseală.

Dar ceea ce este foarte util pentru organism - vegetal necuratate cereale, făină, fructe, legume, leguminoase şi nuci - este, din păcate, doar 15% din dieta majoritatea omenirii.

În funcţie de caracterul special şi starea de spirit, de tranziţie poate fi la fel de lung si rapid. Totul depinde de individ şi pregătirea psihologică a fiecărei persoane, deci nu este nevoie pentru un "push" şi să încerce să accelerăm procesul.

El a avertizat că, în timpul tranziţiei la un nou tip de alimente trebuie să fie pregătiţi pentru o mulţime de întrebări şi "sfaturi" de la prieteni şi rude. În Rusia, miscarea vegetariana nu a obţinut încă o astfel de scară largă ca, de exemplu, în Anglia, unde chiar şi o reţea de restaurante vegetariene, deci respingerea de carnese va vedea în jur, cel puţin, ca un moft, "fantezie", care va trece în curând. Poate cineva va dori şi poironizirovat peste un hobby neobişnuit, dar cineva încearcă să seducă decât ceva carne de gustoase. Aceasta înseamnă că carnea va testa nu numai pentru organism, dar şi pentru psihicul.


Ce sa renunti la carne

Imaginaţi-vă că în lumea de azi pentru mai mult de 1 miliard aderenţi vegetarian! Motivele pentru care oamenii acum refuză sau nu sunt de planificare să renunţe la carne, poate fi foarte diferit. Comparativ cu motivele anterioare pentru refuzul s-au schimbat un pic. Anterior un mod de viata vegetarian a fost aproape întotdeauna asociat cu orice convingeri religioase sau filosofice. În lumea modernă este diferită.

La sfârşitul secolului al 20-lea, să efectueze un studiu statistic, 588 vegetarieni de toate tipurile au fost întrebaţi de ce au renuntat la regimul alimentar. Şi 78% dintre ei au răspuns că s-au oprit consumul de carne, în scopul de a menţine şi îmbunătăţi sănătatea. Produse din carne izolate în intestine de toxine care inhibă corp ca întreg şi să contribuie la dezvoltarea multor boli cronice. aceeaşi putere de legume pentru a preveni, de exemplu, boli cardiovasculare, diabet, cancer de rect, hipertensiune arterială şi multe alte boli.

Cercetatorii explica faptul că cererea de carne printre oamenii care le mănâncă încă din copilărie, rezultă din faptul că extractibile cu azot, care sunt foarte mult in stocul de carne, care acţionează asupra sistemului nervos stimulatoare şi de dependenţă, cum ar fi, de exemplu, de dependenţă fumatul sau consumul de cafea.

Al doilea motiv de respingere de carne, pe care au numit 69% din respondenţi s-au dovedit a fi etic. Mulţi au fost vegetarieni, nu doresc să participe la suferinţele animalelor. Tehnologia moderna permite pentru o campanie de propagandă activă împotriva violenţei faţă de animale, şi filme, care arată oribil imagini de abuz animale umane, mulţi oameni sunt atât de impresionat de faptul că acestea decid să renunţe la carne.

Pentru 35% din cauze vegetarieni este mai puţin importantă de protecţie a mediului. În scopul de a extinde terenurile şi cresc vite chiar mai mult, mulţi agricultori cumpărarea terenurilor forestiere şi sălbăticie taie copaci, perturba flora şi fauna naturală a acestor locuri. Pentru a evita necesitatea de a extinde păşuni, oamenii nu vor mânca carne.

Mulţi s-au dovedit a fi o grea din motive estetice. 28% dintre vegetarieni nu poate trata în condiţii de siguranţă a produselor din carne din cauza senzatii neplacute care apar la memorie a modului de a ucide animale şi de a reduce la carne lor.

Şi numai 23% dintre respondenţi au declarat că o negare a cărnii, şi a contribuit la convingeri religioase. Practic, aceasta este, desigur, aderenţi de invataturi diferite de Est religioase şi filozofice.

Până la 30 de tipuri de forme de boli diferite - de la viermi la viruşi - pot fi obţinute prin consumul de carne contaminate, carne de pasăre şi peşte.

Unele - aproximativ 18% din oameni - remarcat faptul că un motiv important pentru renunţarea la carne au fost considerente economice. Modern "avansat" oamenii nu îşi pot permite să mănânce alimente de origine animală, în timp ce naţiuni întregi sunt mor de foame. Adevărul este că pentru produsele vegetale necesită mult mai puţin timp şi efort decât pentru carne. Un cercetător a citat un exemplu: poţi pune într-o cafenea şi cincizeci de oameni pentru a alimenta produsele din cereale şi legume, dar dacă "exprima" numărul acestor alimente în echivalent carne, veţi obţine doar o portie. Deci, multe frunze de alimente vegetale pentru "a lua" friptură. Puteţi hrăni pe toţi, dacă vom renunţa la produsele de origine animala - Deci, spune vegetarieni.

În unele cazuri, oamenii nu doriţi să obţineţi orice infecţie sau produs intoxicaţii vechi. Este cunoscut faptul că tulburări digestive, boli infectioaseAnia de mai multe ori este mai probabil să fie prin carne de animale decât în legume. Abilitatea de a evita problemele cu stomacul este important pentru 9% din vegetarieni.

Ar trebui remarcat faptul că la vârste diferite în prim-plan se poate vorbi unul sau un alt motiv. De exemplu, tinerii 11-16 de ani refuză de dragul de carne pentru a reduce suferinţa animalelor şi păsărilor. În ultimii ani mulţi sunt decise în mişcare, mai degrabă, din motive de stil de viaţă sănătos.


Vegetarienii nu sunt ameninţate

Acesta ar trebui să înceapă cu faptul că sistemul imunitar pentru vegetarieni sunt mult mai puternică decât cea de carne-eaters. Studiile au arătat că chiar şi o simpla evitare a consumului frecvent de carne poate da un efect neobişnuit. De exemplu, atunci când examinează 6000 de persoane în China a constatat că orez si legume, care constituie regimul alimentar normal al chinezi, au un efect preventiv împotriva multe boli care sunt comune pentru europeni care consumă astfel de alimente mai rar.

Dar abandonarea completă a produselor alimentare de origine animală este cheia şi mai multe rezultate semnificative. De exemplu, toţi oamenii de ştiinţă într-o singură voce care spune că el mănâncă doar alimente vegetale sunt risc mult mai puţin de "adune" o boală cardio-vasculare, obezitate, hipertensiune arterială, diabetul zaharat, cancerul de colon.

Este de remarcat faptul că stridii, midii şi scoicile comestibile pot fi purtătoare de hepatită A.

Desigur, toate bolile "nervi", dar împreună cu stresul şi există mulţi factori adverse. Studiile au aratat ca cei care consuma carne rosie - carne de porc, de vită, riscul de cancer de colon creşte foarte mult. Dar o multime de fibre din alimentele vegetale, mai scăzut în grăsimi şi disponibilitatea acestor produse chimice importante, cum ar fi beta-caroten, compuşi minerali, "fito" componente care contribuie la prevenirea cancerului.

Dacă în plus faţă de dieta vegetariana, cu conţinut scăzut de grăsimi, să renunţe la fumat şi să încerce să evite situaţiile stresante şi să fie activi fizic, te poate încetini şi într-un stadiu incipient al bolii şi a inversa procesul de aterosclerotice, depuneri şi anume ca substanţe de pe pereţi arterelor coronare.

Este cunoscut faptul că afectează sistemul cardiovascular colesterol din sânge şi, în cazul în care corpul prea mult, poate deveni o sursă de boală de inimă şi de boală vasculară. Vegetarienii nu sunt ameninţate, deoarece alimentele vegetale contin foarte putin colesterol. Acesta este motivul pentru care au probleme în mod semnificativ mai puţine cu tensiunii arteriale, care, în general, mai mici decât carne eaters.

De altfel, o serie de studii au arătat că alimentele vegetale afectează hormonii în sânge.

vegetarianism Vegetarienii nu sunt ameninţate şi bolnav, şi multe boli infecţioase şi virale, care pot fi contractate de la contaminate sau alimente de calitate slabă de proteine - carne, ouă, produse lactate. Fructe şi legume, de obicei, să nu devină sursă de astfel de probleme. Cel mai periculos este de păsări de curte, este mult mai probabil să devină infectate cu bacterii patogene. Studiile au arătat că până la 60% din carne de pasăre prime, care cade în mâinile consumatorilor, pot conţine bacterii nocive pentru om. produse marine, peşte este, de asemenea, de multe ori sursa de intoxicatii.

Încercarea de a proteja animalele de boli infecţioase şi pentru a încuraja creşterea rapidă a acestora, in unele ferme în produsele alimentare care au fost adăugaţi de rutină antibiotice si hormoni, care a condus la apariţia de bacterii rezistente la aceste medicamente. Odată ajuns în organism, acestea provoacă intoxicaţie alimentară, care nu mai pot fi tratate antibiotice aceleaşi care sunt adăugate la hrana animalelor. Deci, astăzi, numeroşi oameni de ştiinţă spun că pericolul de n generalpierde eficacitatea antibioticelor în tratamentul. Vegetarian, această problemă nu se aplică, deoarece prin refuzul de carne, acestea sunt barierele sunt ridicate împotriva dependenţei la acţiunea celor sau alte medicamente.

Unul ar trebui să acorde o atenţie la produsele secundare din carne - carnati, cremwursti, carnati si asa mai departe. Aceasta culoare odihnit carne sau nu atât de apetisant - este verzui-gri, astfel încât să se ascundă "adevăratul" său aspect, împreună cu producătorii de vopsele utilizate nitraţi, nitriţi şi alţi conservanţi. Studii recente au arătat că cele mai multe dintre aceste substanţe, conservarea culoare roz de carne, cancerigene, şi, prin urmare, sunt agenţi cauzali de cancer.


Efectul curativ al condimente

Unii susţin că condimentele sunt extrem de nocive pentru sănătate. Cu toate acestea, nu este aşa, şi în cantităţi moderate ele sunt folositoare, precum şi multe alte baterii. Mai mult, nutritionistii sublinieze că condimente pot avea un efect curativ asupra organismului.

Roz - muguri din lemn tropical - aromatizante suficient de puternic, care este folosit în a face bucate dulci şi, în feluri de mâncare de legume, sosurile, adesea utilizate în conservare. Cuişoare au o acţiune excelentă carminative şi bactericid, îi ajută cu durere de dinţi, improspateaza gura. De asemenea, îmbunătăţeşte memoria şi puterea restabileşte de nervos şi epuizarea fizică.

seminţe de muştar - au un gust uşor gust de nucă şi o margine moale. Ideal potrivit pentru marinata. În ele destul de fosfor conţinut ca glucide şi grăsimi, precum şi de calciu şi potasiu, precum şi alte minerale pentru elemente de caroserie. seminţe de muştar stimula circulatia sanguina, determinand fluxului sanguin la nivelul pielii, plămânii, rinichii, astfel încât utilizarea lor este foarte util în vreme umedă rece.

Ghimbir - "un panaceu pentru toate relele, cel puţin, aşa a susţinut anticilor. Conţine toate aminoacizi esenţiali, deci utilizaţi regulat de ea în cantităţi mici, imbunatateste circulatia sangelui si metabolismul, elimină din organism zgură. Şi cu un ceai de ghimbir rece ar fi cel mai bun mijloc de tratament. Acesta este foarte util pentru cei care sunt implicaţi activ în forţei de muncă intelectuală, aşa cum sub acţiunea de ghimbir diluat şi sânge a creierului este mai bine alimentate cu oxigen. Acest condiment reduce oboseala si apatie, şi înălţătoare.

Coriandru - dulce, gust bruscă a seminţelor, bogate în magneziu şi vitamina C, de obicei, adaugă la salate, supe şi produse lactate. Acestea facilitează asimilarea de legume, în special rădăcinoase, iar perfuzia lor poate fi utilizat chiar de proasta digestie. Insistati precum şi vă ajută cu cistită, inflamaţii ale rinichilor, şi scade nivelul de colesterol din sânge. Uleiurile esentiale de coriandru promova detoxifiere.

Scortisoara - acesta este doar un nativ scoarţă de copac vesnic verde la Sri Lanka. Este foarte bogată în calciu, fier si vitamina A. Printre alte lucruri, previne creşterea în greutate şi stimulează circulaţia sanguină a tuturor organelor şi ţesuturilor. La fel ca ghimbirul, nu este rău cure pentru răceli şi stimulează digestia.

Ardei rosu "iute" - un pasionat de neobişnuit, chiar şi în cantităţi mai mici, acesta tonuri de sus a sistemului nervos si stimuleaza intelectul, imbunatateste circulatia sangelui. Chile, în plus, este o sursa bogata de vitamina C. Dar puteţi folosi doar condiment într-o cantitate minimă!

Kumin - cereale, are gust de chimen, dar cu un gust mai puternic. A fost pus în cartofi, legume şi aburit, piure de fructe de padure si chiar si gem. Într-o mulţime de chimen uleiuri esentiale, proteine, calciu, gudron şi zahăr, care sunt foarte utile pentru organism. În plus, se curăţă sistemul respirator şi afişează zgura din organism, precum şi stimularea activităţii sistemului nervos, dă un sentiment de uşurinţă şi uşurinţă.

Curcumă - un condiment luminoase de culoare galbenă, cu gust ostrovatym, care adaugă la feluri de mâncare din extraordinarEnki lumina soarelui. Meritul său şef din punct de vedere medical, care este un excelent antibiotic natural, curăţă sângele, întăreşte stomacul şi este un excelent agent de anti-inflamatorii, în special pentru cei al căror organism este slăbit de boli cronice. de asemenea utilă în diabet zaharat de Curcuma, astm, anemie.

Nucşoară - cu exhilaratingly-condimentat, uşor picant aroma de fructe de plante vesnic verde, pe care vrea să utilizeze bucătari din întreaga lume. Se merge bine cu dovleac, cartofi, lapte şi multe alte produse. Nucşoară imbunatateste digestia şi tulburări intestinale are un efect bactericid. Substanţă care nu sunt cuprinse doar "clarifice" mintea, dar, de asemenea, hrăneşte celulele sanguine şi organelor de reproducere.

În India, până la utilizarea amestecurilor complexe. Rezidenţi sunt, de obicei recoltate de la baza de seminte de coriandru prăjită şi ardei prăjiţi - roşu şi negru. Toate alte condimente dupa gust plasate direct în pregătirea de alimente.Cum să se ocupe de proteine şi grăsimi

În est, în unele ţări, oamenii nu mananca carne din mai multe secole, şi nu mor din cauza lipsei de proteine şi grăsimi de origine animală. Deci, oricine poate face fără ele. Există alte produse care nu sunt mai rău decât să furnizeze organismului nutrientii necesari.

Mulţi nutriţionişti ultima crezut în fiecare zi oamenii

Joi, 29 octombrie 2009
Vizualizări: 6289

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
156
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
125
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
234
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
91