ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Tratament cu cenuşă (Partea II)





 

 

În timpul exacerbării gutei, se ia o linguriţă de cărbune zdrobit, care se dizolvă în 1/4 ceaşcă de apă, se administrează de două ori pe zi timp cu o oră înainte de masă, cărbunele absoarbe acidul uric care cauzează acumularea sărurilor şi contribuie la procesele inflamatorii.

În tratamentul leziunilor pecingine, frecaţi locul bolnav cu usturoi, apoi presăraţi cenuşa din mesteacăn înmuiată în sucul proaspăt de rădăcină de brusture. Frecaţi încet, cel puţin 25-30 de minute. Repetaţi procedura de mai mult de trei ori, deşi de regulă, tricofiţia poate fi vindecată din 2-3 frecări.

La arsuri, se toarnă puţină pudră de cărbune de mesteacăn. Înveliţi pulberea de şase ori cu tifonul îmbibat în infuzie pentru 1-2 ore, acest lucru va reduce durerea şi va preveni apariţia veziculelor.

Carbo vegetabilis - medicamentul homeopat făcut din cărbune, este folosit cu succes la meteorism, colici, intoxicaţii alimentare, pierdere generală de putere la persoanele în vîrstă, astm şi multe alte boli. Este deosebit de util pentru tratamentul persoanelor cu temperament, iritabilitate, dispoziţie proastă, anxietate şi suspiciune. Dacă la vilă nu aveţi un filtru de purificare a apei (în zonele rurale, apa deseori este ruginită), cu ajutorul cărbunelui puteţi face un filtru de casă, care va curăţa apa nu mai rău decît cel cumpărat scump. Pentru a face acest lucru, se taie partea de jos a unei sticle din plastic de doi litri, în capac se arde o gaură mică, sticla se umple cu cărbune (pre-spălat în apă rece) de 4/5 şi se fixează cu capătul îngust în poziţie verticală. Dacă doriţi să preparaţi băuturi alcoolice tari de casă (de exemplu, basamac), atunci cărbunele va fi foarte util pentru filtrare. Atunci cînd "apa de foc" va fi gata, turnaţi în sticlă cărbune, la rata de 50 g pe un litru de băutură, agitaţi bine şi lăsaţi pentru o zi, agitînd ocazional. Apoi, lăsaţi sticla pentru o săptămînă ca cărbunele să se aşeze la funf. După aceea, filtraţi bine printr-un strat de tifon.

Principiul efect benefic al cenuşii şi cărbunelui de lemn, se bazează pe
capacitatea de a absorbi şi a elimina din organism substanţele nocive şi toxinele.

Cea mai utilă este cenuşa de mesteacăn: ea tratează bolile plămînilor şi ale tractului gastro-intestinal, inclusiv infecţii, este folosită la ateroscleroză, ischemie, artrită şi alergii. Trei linguri de cenuşă de mesteacăn se toarnă la 0,5 litri de apă fiartă, se lasă timp de 2 ore şi se filtrează prin tifon. Se administrează cîte 4 linguri de infuzie de două ori pe zi.

Cenuşa de tei este utilizată la răceli, prostată şi pietre la rinichi. O lingură de cenuşă se toarnă la 2 ceşti de apă fierbinte, se lasă timp de o jumătate de oră, se strecoară şi perfuzia se bea cîte 3 linguri de trei - cinci ori pe zi. Cursul de tratament - 14 zile.

Cenuşa de stejar tratează diareea, normalizează presiunile arteriale şi intracraniene. Se toarnă 4 linguri la un litru de apă fiartă, se lasă pe o zi, apoi tinctura pură se toarnă cu grijă şi se administrează în termen de 14 zile cîte 3 linguri de trei ori pe zi, apoi se face o pauză de 5 zile şi se repetă tratamentul.

Cenuşa de pin este folosită la bolile sistemului genito-urinar şi ale tractului gastro-intestinal, diabet şi cancer. Metoda de aplicare este aceeaşi ca şi a cenuşii de stejar.

Cenuşa din cedru ajută la artrită, radiculită, stinge durerile musculare. O lingură de cenuşă se toarnă la un pahar de apă fiartă, se lasă pe o zi şi se strecoară. Perfuzia se beau cîte 2 linguri de trei ori pe zi. Cursul de tratament - 10 zile, apoi o pauză de 7 zile, după care tratamentul poate fi repetat.

Cenuşa de plop este utilizată pentru a trata colita, inflamarea anexelor, boli ale bronhiilor şi plămînilor. Se toarnă 4 linguri (cu sus) de cenuşă la un litru de apă fiartă, se lasă pe o zi. Perfuzia se bea cîte 3 linguri de trei ori pe zi, timp de 11 zile, apoi se ia o pauză de 22 de zile şi se repetă tratamentul.

Lemnele arse pentru a obţine cărbuni, trebuie să fie curăţate de scoarţă. Alegeţi cărbunii de o dimensiune de 1-3 cm, turnaţii într-o strecurătoare de metal şi ţineţii deasupra unei cratiţe cu apă clocotită aproximativ 10 minute. După aceea, puneţi cărbunii într-un vas de lut sau un alt recipient rezistent la căldură, care se închide bine cu un capac şi atunci cînd cărbunii se răcesc complet, turnaţii într-o piuliţă şi presaţi în pulbere pe care o veţi folosi pentru tratament.

 

 

Sursa: rodnoe.org

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 16 iunie 2012 12:32
Vizualizări: 5003

Citiţi de asemenea

De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
44
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
90
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
59
La înmulțirea plantelor prin butași uneori apare o problemă legată de formarea rădăcinilor. Pentru a accelera procesul...
231