ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Travel: Soci — Perla NordAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Dragi prieteni! Astăzi vă oferim o călătorie de neuitat în capitala viitorului Jocurile Olimpice de iarnă - un oras-statiune de Soci, în paradis, situat de-a lungul munţii Caucaz. Du-te prin Lazarevsky litoral, pentru a vizita în Krasnaia Poliana, vizitaţi adevarat muzeu al naturii - Arboretum şi să înveţe de ce Marea Neagră numit Negre.
La mare Lazarevskiy

districtul Lazarevskiy - nord, mai presus de toate domeniile de Mare Soci. Acesta este situat de-a lungul coastei Mării Negre, pe ambele maluri ale râului Psezuapse munte. Antic circazieni numit acest Psi calciu tshepe zona, ceea ce înseamnă "gura râului bun. Aici este de munte şi Fisht, la care, conform legendei, el a fost limitat, Prometeu, care a furat focul divin la om.
coasta de nord Lazarevskoe numit perla Soci. Dig cu o multitudine de cafenele si restaurante, o plaja larga cu pietris fara gauri si digurilor. Nu este totul pentru un sejur şi plină de satisfacţii: Rafting activ, Jeeping off-road, scufundări, navigatie, cu jet de schiuri, schi de apă, care arborează o paraşută. Nu departe de plajă, există un parc de recreere, cu tot felul de plante exotice şi numeroase atracţii. O jumătate de secol în urmă sunt încă doar începutul ...Istoria satului Lazarevskoe
Satul primit numele de la Fort rus, numit în onoarea Flota Mării Negre comandantul amiralul Mihail Petrovici Lazarev. În 1840 a organizat Lazarev protecţia Mării Negre. Pentru construirea de fortificaţii de coastă a fost de aterizare la navele Flotei Mării Negre. consolidarea Lazarevskoe ca unul dintre forturi lungul coastei Marii Negre, el a existat în 1839-1854. După înfrîngerea Rusiei în războiul Crimeii a fost distrus. Oamenii au început să se stabilească în aceste locuri din nou numai în 1869. A fost apoi că Grecii pontici, imigranti din Imperiul Otoman, a fost fondat Lazarevskoe decontare. Mai târziu, amiralul Lazarev este un monument a fost stabilit la poalele căruia se afla o ancoră de fier negru întreţesute lanţ.

La începutul secolului XX nu a fost Lazarevskoe Village Resort, şi destul de puţină linişte păzită. Localnicii au fost angajate în cultivarea de legume si fructe, nuci colectarea, viticultură, apicultură şi recoltarea lemnului. În 1933 oraşul a primit statutul de centru de cartier. Dezvoltarea staţiunii a început doar după al doilea război mondial. Lazarevskiy-a lungul timpului a fost construit complex de statiuni, hoteluri si case de vacanta. Astăzi este o staţiune înfloritoare, cu multe atractii naturale, inclusiv Samsheetovoy şi Cheile Svirsky, cascade frumoase, dolmene şi plantaţiile de stejar de plută.

Localnicii din mai multe naţionalităţi: Rusia, Ucraina, Belarus, Georgia, Adygs-Shapsugs şi coloniştii devreme - greci Ponţian. Climat

Pe coasta Mării Negre, aproximativ 280 de zile insorite pe an. Primavara este caldă şi fără zăpadă. Temperatura în a doua jumătate a lunii martie, mai mult de 10 de grade. Vara - cald, soare şi umedă, deşi după-amiază de căldură moderate şi briza mării se răcească. Toamna, sau aşa-numitele "catifea" sezon - de asemenea, un excelent timp să se relaxeze. Iarna - moale, nu îngheţ şi schimbările bruşte de temperatură, atât de caracteristice ale climatului siberian. În legătură cu favorabilemilitare vreme, există o creştere a numărului de plante exotice - palmieri, chiparos, eucalipt, si ultima floare trandafiri numai în luna decembrie. Pretutindeni creşte oleandru - copac cu frumoasa roz, flori albe, mov. Dar frumuseţea ei este înşelătoare - frunze, scoarţă de copac, lemn şi SAP oleander otrăvitoare mortal!Parc dendrologic
Arboretum este unul dintre cele mai frumoase monumente naturale al orasului Soci. De mers pe jos prin ea se transformă într-o călătorie fascinantă. Ansambluri arhitecturale, fantani, piscine, mandrinele, şi plante exotice rare din toată lumea - toate acestea splendoare a fost creat de mai multe decenii.Arboretum a fost fondată la sfârşitul secolului al XIX-lea stat pe deal Pleşuv cunoscut, editor, Serghei Nicolaevici Khudekov ca un parc privat. În 1889 Khudekov cumparat un teren de 52 de acri în suburbie a Dahovsky (Soci), care a pus parcul subtropicale şi o livadă. Plante cumpărate în grădinile botanice din Crimeea, Germania şi Caucaz. Colecţie de arbori exotici, au existat aproximativ 220 de specii, iar parcul a fost creat în arhitectură mixte parc receptii, tipic de secol înainte trecut. În 1931 parcul a fost dat numele Hudekovskomu Arboretum, care a tradus din greaca inseamna "o colecţie de copaci. Doi ani mai târziu, în legătură cu construcţia Spa Prospect Park este împărţit în două părţi: partea de jos, de câmpie, iar partea de sus, situat pe un deal abrupt.
În Arboretum 1975-m, a fost declarata monument de arhitectura de gradina. Acesta conţine exemplare unice de floră şi faună, nu numai din Caucaz, dar şi din diferite părţi ale globului. Unii au fost doar copaci, există aproximativ 20 de specii: yubeya ventilator chilian, european, fildeş California, datele de palmier Canare, albastru sau eriteya armate, etc
Există cireşe bambus, japoneză, Metasequoia - copac, care a fost anterior considerate dispărute, copacii veşnic verzi, chiparos - simboluri ale morţii şi longevitate tulpini cimişir sau Lignum vitae. De asemenea, este numit de palmier caucaziene. Cimişir este foarte apreciată. Acesta este un lemn greu nu scufunda în apă şi are o longevitate caucazian de invidiat - 300 - 500 de ani. Dar localnicii au o dorinţă tradiţionale "Samsheetovoy de sănătate",! Ceea ce înseamnă puternic, de Fier. cimişir Blossoms martie - mici flori mirositoare crema.
În partea inferioară a parcului este o frumoasă grădină de trandafiri, o mulţime de copac-aliniat bulevarde, la care atât de plăcută plimbare, un iaz cu păsările de apă şi un acvariu cu fauna Mării Negre.

Mare, mare, lume fund ...
Care este cel mai atractiv şi fascinant în orice staţiune? - Desigur, mare! Clare, sarat, cald, frumusete eteric ... culoarea acestuia depinde de starea de spirit. Marea linistita de culoare albastru-verde, furtuna - gri si mohorata, soarele mare sclipitoare de portocaliu si alb la albastru-turcoaz.

Apropo, de ce Marea Neagră numit Negre? În acest moment există mai multe versiuni. Conform teoriei hidrologic, toate elementele au scăzut în adâncime, dupa un timp devine complet negru. Excepţie nu constituie nici o ancoră sau monede de aur, sau chiar moderne aliaje de titan. Motivul "hhidrogen sulfurat rnyh "transformare -, care este plin de mare. Dacă te duci în jos la adâncimea de 100 m, tip într-o sticlă de apă şi resigilat ea, apoi pe suprafaţă, acesta va fi carbogazoase, acidulate, precum Coca-Cola. Deci, Marea Neagră, în sensul literal de hidrogen sulfurat carbogazoase. Aproape de la adâncimea de 200 metri în mare bacterii vii numai pe bază de hidrogen sulfurat, şi nu alte vieţi nu sunt acolo. De aceea este numit "adâncimi Marea Moartă. Peste milioane de ani, a acumulat mai mult de un miliard de tone de hidrogen sulfurat. hidrogen sulfurat Sam este un produs de descompunere a resturilor de apă dulce organismelor rezidenţi care a murit din cauza overabundance de apa sarata, ca urmare a ultimei conexiuni de mările Neagră şi Marea Mediterană. Si astfel de conexiuni pentru toate secole au fost câteva, şi de fiecare dată Marea Neagră a devenit tot mai sarat.

Ipoteza istorice, spune că numele de mare a dat turci, care a încercat să atenueze populaţiei locale, dar sa întâlnit rezistenţă acerbă. De aceea ele sunt numite mare Carada Guise, ceea ce înseamnă Negre, inospitalier.

Există o versiune în conformitate cu care a fost numit atât de mare, deoarece după furtună pe ţărmurile sale este un nămol negru.

Înainte de a deveni complet negru, în diferite perioade istorice, în mare s-au schimbat câteva nume. A fost Cimmerian, Temarun, scit, Tauride, Souroj, Crimeea, slavă, greacă, şi chiar albastru. Fairy Poiana
Când deschide ochii caravane alb de nori peste creasta principală caucazian, imediat îţi vine în minte că sunteţi într-un basm. Aceasta combinatie uimitoare de peisaj montan, râuri rebel spumare, cascade clar curge şi cerul albastru clar acolo, probabil, oriunde.

De ce Poliana - rosu? Prima asociatie - pentru că frumos. Şi nu există o versiune care satul primit numele de la feriga, care, prin modificările toamna culoarea de la verde la roşu-maroniu.

Krasnopolyanskaya autostrada trece prin valea râului Mzymta. Mzymta înseamnă "nebun". Acest lucru este uşor de verificat, în căutarea de a în jos, pe serpentine barbotare violente fluxuri de apă. Un mic pod calibrat râu, lângă care începe un traseu de rafting pe Mzymta. Râu în jos a ajunge mai liniştită, încă suficient de repede pentru a se asigura că aliaj a fost memorabil. Inot raul violent de munte, veţi vedea muntii falnic stancoasa si de convins încă o dată că "pe pietre şi copaci. Traseul se termină la Cheile plutărie Ahshtyrskom. De altfel, filmul episoadele "Butterfly Effect" cu un flux de munte au fost luate pe uscat şi în apele Mzymta.

Krasnaia Poliana este situat la 40 km de la Adler la o înălţime de 600 m şi este înconjurat de munţi excepţional de frumos şi de înaltă Achishkho şi AIBA. Un pic mai departe în aval Mzymta varfuri vizibile din Munţii Caucaz. Ventilatoare de schi numit Krasnaia Poliana "Rusă Elveţia". Chiar şi în secolul al XIX-lea acest loc a fost folosit ca statiunea montana.Astăzi, patru cozi de funicular servi cea mai mare scădere verticală în Rusia - 540 la 2238 m. A treia linie este prevăzută în paralel cu patru moderne "cablu". Aceasta este o Krasnaia Poliana zece statiuni de schi din lume, cu o mare diferenţă de altitudine. În vara cu "telecabina" vederi spectaculoase asupra munţilor. Acesta va fi interesant, atunci când, stând pe un scaun confortabil, va urca la o altitudine de 2238 metri deasupra nivelului mării! De-a lungul privirea deschide caleaXia vederi uimitoare de munte, generos acoperit cu plante verzi. În partea de sus de o vreme foarte clar şi cald sunt înlocuite de o ceaţă de nori şi se răceşte - undeva în jur de 15 de grade. Doar amintesc ghid sfat: o călătorie în "kanatka" este de dorit să meargă în haine închise la fel ca în înălţime de soare bate fără milă şi, la foarte sus nu este temperatura aerului vara. Asa este, dar peisajul, care se deschide cu cel mai înalt punct, este meritat. Pentru a înţelege acest lucru, ai venit chiar şi a vedea toate splendoarea magice de ochii ei.Soci este un teren magic cu marea caldă, munti inalti, pasuni alpine şi un caracter cu adevărat exotice. După ce a fost acolo cel puţin o dată, esti sigur de a cădea în dragoste cu el şi vrea să se întoarcă. În aceste părţi "Sky vrea sa fie frumoasa, marea vrea să fie - cer Si cerul este - o aruncătură de băţ!

Viktoriya Miroshnichenko

Sursă

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 13 ianuarie 2010 11:51
Vizualizări: 3273

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
142
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
126
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
180
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
116