Trei paşi spre o casă eficientă energetic. Pasul 2

 

Trei paşi spre o casă eficientă energetic 

 

În Londra în 24 de ore au construit o casă cu trei etaje, eficientă energetic
În Londra în 24 de ore au construit o casă cu trei etaje, eficientă energetic

Pasul 2. Materialele termice eficiente pentru pereţi, ferestrele calde.

Materialele pentru izolarea casei. Utilizarea materialelor eficiente pentru pereţi este o metodă mai scumpă după investiţiile iniţiale, însă mult mai profitabilă pentru răscumpărare.

Beton poros. Cea mai importantă caracteristică a betonului poros (gazbeton autoclavizat, precum şi betonul celular neautoclavizat) - capacitate excelentă de izolare termică. Porii, conţinuţi în interiorul materialului, sunt umpluţi cu aer, care, după cum se ştie, este un bun izolator termic. Prin urmare, încălzirea casei din betonul poros va necesita mult mai puţină energie. Zidul din beton poros are o grosime de 0,5 m şi posedă aceiaşi indicatori termotehnici ca şi peretele din cărămidă de o grosime de 1.9 m.

Eco-casa şi casa eficientă energetic
Eco-casa şi casa eficientă energetic

Betonul celular, necesită o protecţie împotriva umidităţii şi vîntului. Prin urmare, zidăria peretelui are nevoie de o tencuială, vopsire sau placare.

Blocurile ceramice poroase. Acestea sunt bune, mai ales cele de mari dimensiuni, cu prezenţa porilor şi golurilor. Dimensiunile mari ale obiectelor ne vor ajuta să construim casa mai repede, decît cea din cărămidă. Iar porii şi golurile ,special turnate, reţin aerul, ceea ce face zidul mai cald, decît cel din cărămida. Fireşte, acest lucru are un efect pozitiv şi asupra exploatării cottage-ului : iarna veţi face economii semnificative la încălzire.

Prezenţa porilor reduce, de asemenea, greutatea materialului, oferind produsului nu numai proprietăţi de termoizolare mai înalte în comparaţie cu cărămida convenţională, dar şi o izolare acustică mai bună. În plus, pereţii din ceramică poroasă sunt de două ori mai uşori, decît cei din cărămidă, respectiv, instalarea fundamentului sub aceştia este mai ieftină.

Casa eficientă energetic (Video)
Casa eficientă energetic (Video)

Unele blocuri ceramice poroase sunt în deplină concordanţă cu standardele de termoizolaţie şi nu necesită o izolaţie suplimentară. De exemplu, peretele de o grosime de 44 cm din blocuri ceramice Porotherm este echivalent, după proprietăţi termoizolante, cu un zid de cărămidă mai gros de 2 m.

Ferestre. Geamurile eficiente energetic reduc pierderile de căldură cu 30% faţă de cele tradiţionale.

În afară de sticla obişnuită, setul include şi sticlă cu o emisivitate joasă pe care este depus un strat reflectător de căldura (depunere în vacuum a ionilor de argint), care funcţionează după principiul de oglinzi termice. La acelaşi cost, setul de ferestre eficiente energetic în comparaţie cu ferestrele cu două camere are următoarele avantaje: este mai cald în timpul iernii (probabilitatea de a forma condensul pe geam este mai mică), nu lasă să intre căldura în cameră pe timpul verii, greutatea sticlei este cu 30% mai mică, transmisia luminii este mai mare.

 

 

Sursa: ekopower.ru

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.