Tuk-tuk electric de la Terra Motors

/ Vizionări: 13554

Tuk-tuk electric de la Terra Motors

 

Este greu de imaginat străzile din orașele asiatice fără tuk-tuk-ul tradițional, scuter-taxiuri modeste consumând o cantitate mică de energie care au înlăturat ricşele. Timpul nu stă pe loc și ricşele motorizate urbane de asemenea evoluează. Compania niponă Terra Motors propune pieţelor asiatice în creştere,  o motorolă electrică pentru taxi. 

Peugeot Sport electric EX1
Peugeot Sport electric EX1

Denumirea tuk-tuk a apărut datorită funcţionării ritmice a motorului cu ardere internă în doi timpi. Cu cât mai simplu, cu atât mai bine și mai sigur, în acest caz asiaticii au dreptate. Însă motorul pe benzină în doi timpi, chiar și cel slab, în oraşele aglomerate nu este acceptabil din cauza emisiilor poluante. Cu proiectul său Terra Motors speră să omoare doi iepuri dintr-o împuşcătură : să reducă emisiile poluante și să se consolideze pe piața fără margini a transportului urban.

Guvernele din mai multe țări din Asia de sud-est iau măsuri pentru a limita utilizarea motoarelor în doi timpi. În unele zone ricșele sunt impuse să treacă mijloacele lor de transport pe gaz natural sau  petrol, dar în alte locuri este complet interzisă exploatarea în favoarea motoarelor mai curate. De exemplu, guvernul filipinez planifică să lanseze pe străzile urbane100 de mii de tuk-tukuri electrici în 2016.

Întreprinzând eforturi, cel mai probabil, Terra Motors va produce mijloacele sale de transport în Filipine. În prezent, în Asia nu există nici o companie care ar produce astfel de triciclete în serii mari. Potrivit președintelui Terra Motors, Toru Tokushige: „Poate fi important că anume compania japoneză stă în fruntea pieţii cu produse având un design atât de futurist".

Tuk-tuk electric de la Terra Motors

Lungimea taxiul urban electric este de 3.3 metri, lățimea - mai mică decât un metru şi jumătate. Într-o cabină deschisă fără uși în spatele șoferul sunt capabili să se aşeze cinci pasageri cu faţa unul spre altul. Energia bateriei litiu după două ore de încărcare va ajunge pentru a trece aproximativ 50 km cu o viteză maximă de 50 km / oră.

Mitsuvishi i-MiEV electric va fi vândut în Rusia?
Mitsuvishi i-MiEV electric va fi vândut în Rusia?

Terra Motors intenționează să înceapă vânzarea tuk-tukurilor electrici deja, în acest an la un preţ de 6300 $. O problemă rămâne nerezolvată. Cum va fi numit noul vehicul verde? La urma urmei, motorul electric nu bate ...

 

 

 

Sursa: facepla.net - materiale - Global Times

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137