Turbina eoliană Enessere Hercule foloseşte energia care parvine din toate direcţiile
În zilele noastre, energia eoliană este una din cele mai curate şi mai sigure surse de energie regenerabile. Cu toate acestea, majoritatea turbinelor eoliene existente au un dezavantaj foarte important - un design neatractiv.
Designerul Terry Glenn Phipps a decis să repare această situaţie, dezvoltînd o turbină eoliană Enessere Hercule, cu un design nou interesant.
Într-adevăr, turbina Enessere Hercules de 2 3 ft, cu o axă verticală şi lame curbate, seamănă mai mult cu o sculptură, decît cu o instalaţie eoliană convenţională. În plus, datorită acestui design, instalaţia poate utiliza energia vîntul din toate direcţiile.
Desigur, turbina Enessere Hercule, nu se poate lăuda cu o putere mare, cum ar fi la turbinele eoliene de la centralele electrice eoliene din zona Great Plains. Însă funcţionalitatea şi dimensiunea compactă, permite utilizarea acesteia în mediul urban, de exemplu, pe acoperişurile caselor de locuit sau clădirilor administrative. Potrivit dezvoltatorului, dispozitivul are o putere de vîrf de 3 kW.
Lamele din lemn utilizate la turbina Enessere Hercules, au fost dezvoltate de un inginer, specialist în tîmplărie, Renato Guerra. Ele cîntăresc un pic mai mult decît lamele din materiale compozite instalate pe turbinele eoliene convenţionale.
Deci designul elegant, atracţia estetică, caracterul compact şi capacitatea de producţie a energiei, suficiente pentru a alimenta o gospodărie medie - turbina eoliană Enessere Hercules, poate deveni o alternativa excelenta pentru instalaţiile eoliene convenţionale în spaţiile închise ale oraşelor moderne.
Sursa: ekopower.ru