ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Turiştii japonezi sapă cartofi pentru ruşiTuriştii japonezi sapă cartofi pentru ruşi

 

Printre japonezii în etate în ultimul timp se bucură de o popularitate extremă un tip neobişnuit de recreare. Locuitorii Ţării Soarelui Răsăre vin special în Rusia pentru a săpa cartofi pe şase are ai grădinarilor din Habarovsk.

Terenurile ruseşti amintesc japonezilor despre tinereţea lor şi munca grea de la răsărit până la apus. Locuitorii Ţării Soarelui Rasare pentru banii lor proprii sapă cartofi în Rusia şi hrănesc ţânţarii. Iar companiile japoneze de turism pe întrecute oferă pensionarilor tot mai interesante tipuri de agroturism recreator: plivitul, astuparea cartofilor cu pământ, tăierea lemnelor de foc şi multe altele.

Tururi pe şase are ruseşti, aleg, de regulă, turiştii în etate din Japonia. Sub soarele arzător într-o comună de grădinari din suburbia oraşului Habarovsk ei îşi aduc aminte despre zilele de lucru, atunci când ei munciau de la răsărit până la apus şi în timpul întreruperilor alergau la rendez-vous.

Potrivit unei turiste, Hara Mitie, în momentul când a venit în Rusia şi a luat în mâinile sapa, ea a fost inundată de amintiri plăcute din tinereţea ei. Pensionara şi-a amintit despre acea perioadă din viaţa ei, când ea zilnic a lucrat pe câmpurile dintr-un sat din Prefectura Kanagawa.

Tururi de vacanţă pentru poporul japonez este o exotică completă. Pământul în Japonia este foarte scump, a cumpara un teren pentru grădină pentru un japonez mediu este un lux inaccesibil. Potrivit unui reprezentant al agenţiei japoneze de turism, Emiko Hasegawa, vile au numai cei mai bogaţi locuitori, care nu se ocupă de lucrări de grădinărit, ci pur şi simplu se odihnesc.

Prin urmare, nu este surprinzator că, cuvântul “vilă” intraductibil în limba japoneză astăzi este la auzul multor turişti din Ţara Soarelui Răsare. Japonezii deseori rog să fie  inclusă în programul şederii din Rusia şi vizita livezilor şi grădinelor. Partea gazdă este la fel mulţumită de agroturişti.

Reprezentantul agentiei de turism din Rusia, Anastasia Larina a povestit că, japonezii sunt atât de pasionaţi de "odihnă" la vile că, practic sapă întreaga grădină. Ca urmare, proprietarii pot numai doar să stea şi să urmărească turiştii. Mulţi ruşi nu rămân îndatoraţi turiştilor şi după o muncă grea servesc o masă şi cinstesc japonezii cu pâine neagră, hering şi votcă.

În prezent, agenţiile de turism din Japonia şi Rusia, inspirate de succesul agrotururilor au început să coopereze activ. În prezent, în lista lor de servicii au apărut excursii în Rusia, în  care locuitorilor Ţării Soarelui Răsare se propune să se simte în rolul prizonierilor din Gulag sau să parcurgă itinerarul călătorului japonez care a găsit strâmtoarea, separând insula Sahalin de la continent.

 

 

Sursa cu link pe travel.newsru.com

ABONAȚI-VĂ
Luni, 28 februarie 2011 10:20
Vizualizări: 3295

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
422
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
528
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
430