ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

TV Proiectul «Nistrul — teritoriul vieţii»Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Lucrărilor la proiect TV durează trei ani. Acesta este un proiect documentar serial de pe Nistru. Ideea lui - pentru a arăta Nistru, la intersecţia dintre trecut si prezent, filozofia poporului său şi a diversităţii culturale pe malul unuia dintre cele mai mari râuri nouă în Europa. Pentru Moldova acest râu sacru - echipa crede proiect televizat "Nistrul - teritoriul vieţii". Se asteapta sa fie descoperite, spun ei, acum serios implicat in studiul de trecut si prezent ale Nistrului.


ochii Zamylenny nu au nevoie de
Eu trebuie să mărturisesc, nu a inteles imediat ce exact acest proiect TV. Prima impresie - pe toate odată. Film echipajului şi moderne de locuitori interesate de râul Nistru, şi foarte îndepărtate trecutul ei, natura şi lumea subacvatică. În lucrare Echipa de proiect a istorici şi arheologi, antropologi şi călători, scafandri şi piloţi, fanii reconstituiri istorice şi jurnalişti.

- Noi credem că şi mari de pe Nistru, nu ştiu nimic. Prin urmare, suntem interesaţi în tot ceea ce - a spus producatorul proiectului Storm Alexandru. - Călătorind pe râul, există o zonă destul de senzaţie diferite. Ai devenit un spectator. A fost, prin ideea de călătorie pot arăta diversitatea acestui râu. scară largă astfel de expeditie, avem nevoie întâi să înţeleagă cum de a trage un film. O diversă line-up al echipei noastre face posibilă naşterea de idei neaşteptate şi soluţii creative. Privind dintr-o parte - asta e ceea ce doresc să sustinatorii proiectului. Nu zamylenny multe clişee şi stereotipurile asociate cu ideea de acest râu, şi despre Moldova ca un întreg. Apoi, se dovedeşte interesant.

Nistru - Muzeul în aer liber
- Întreg continentul eurasiatic, nu există nici o astfel de zonă în care au existat atât de multe puncte de contact între diferite perioade ale istoriei umane, un număr mare de culturi şi popoare, - consideră arheolog Odesa, Profesorul Andrew Dobrolyubsky. - Aici, nu a avut loc un mileniu Dialogului Mediteranean, Europa Centrala, Asia Mica, Europa de Est Orientul Mijlociu şi popoarele din stepa eurasiatice Mare. Şi ştiri din acest dialog se afla sub picioarele noastre. Locuitorii din maluri ale Nistrului subestimeze vechi de secole moşteniri unice din trecut. Nistru este de fapt un muzeu în aer liber timp. Half-ruinat castele şi cetăţi, nenumărate forturi şi aşezări în diferite perioade. Fiecare al râului Nistru satului pot găsi urme de ani trecute. Ea are tot: de la paleolitic la începutul anilor moldovenilor "- gluma dintr-o echipa. Doar un singur loc pot fi urmărite felii de epoci întregi.

Să luăm, de exemplu, Belgorod-Nistru. Este aici că colonie greacă de Tir, găsit succesorii lor prin secole în formă de slavă Belgorod, Mont-italian Castro si Golden Ak-Sau, Moldova Chetatya Alba şi turcă Ackerman. Acest număr de titluri este cea mai bună interpretare a istoriei din regiune. Pe malul opus al estuarului - o altă colonie greacă Nikon. expediţii arheologice nu mai sunt ştiri. Nu departe de Belgorod - Faruri Fort. Cinci mii de ani în urmă, acolo a trăit contemporanii de piramidele egiptene. Ei au construit cu două şi trei-
clădiri etaje, creând capodopere ceramica pictata. Unii oameni de ştiinţă cred că le aparţine inventa roata. În stepele din Nistru imens număr mai mic de movile funerare, care sunt îngropate nomazi războinici de la momente diferite - de la sciţi la Nogai, - care au venit aici din stepele mongole.

- Nu a existat niciodată o populaţie omogenă - istoric, profesor la Scoala Nicolae al Antropologice Russev. - Există acum. cultura locală a realizat cu succes a coexistat cu noii veniţi. Acum, situaţia nu sa schimbat prea mult. Moldoveni, bulgari, găgăuzi, ruşie, ucraineni, armeni, polonezi - mulţi dintre ei a devenit banca de start al Nistrului, teritoriile de viaţă.

Din lui muşchetarii regelui la grecii antici
Sezonul de fotografiere nou pentru echipa a început în gura de vărsare a fluviului Nistru în estuarul. Dimineaţa. Înainte de ivirea zorilor. Catamarane feribot care navighează spre Belgorod cetate. Cu o zi înainte au terminat filmarile la continuarea următoare a "Cei trei muşchetari", cu Mihail Boyarsky, Haratyanom Dmitri şi alte stele ale cinematografiei ruse. Urme de aşteptare atac erau încă vizibile. Unele părţi ale zidurilor cetăţii au fost fumatul, a rămas peisaj. Astăzi, castelul am fost de aşteptare pentru performanţele lor. Războinici în armuri medievale speriat deja scuturi pe zidurile cetatii. Ei au aşteptat o zi întreagă de scene de luptă în cetate cetate. În loc de pauza de masa - lupta într-un câmp de ardere.

Inchirierea a fost greu. Acest infern. Şi nu e foc pe domeniul de 40 de grade de căldură! In ciuda conditiilor infernal, la problema de "războinici" a venit cu entuziasm autentic. Bătălia a analizat foarte realiste. Faptul că toate acestea se întâmplă astăzi, memento doar camera video. Dupa cina deja pe cealaltă parte a estuarului cu un războinici treizeci-armura comise cu arma în mână martie camere video peste dealuri. Spectacolul este impresionant.
Apus de soare a venit foarte repede. Dar acest lucru nu a fost la sfârşitul zilei.

Soundtrack Proiectul suprafetelilor pe un catamaran pentru a satisface navă "Popoarele mării". Acesta a fost de reconstrucţie a navei - un contemporan al Războiului Troian. Potrivit celebrul călător Igor Melnikov, la gura acestor nave Nistru ar putea fi văzut în secolele XIII-XII. Î.Hr. Potrivit profesorului Dobrolyubsky, popoarele mării, şi anume, fenicienii au fost printre coloniştii prima regiune. Grecii, care a fondat coloniile lor aici: oras legendar din Tir şi victoria - Nikonov, pe urmele lor au venit mult mai târziu. Chiar şi în ţara de greci erau pline de mistere şi ghicitori. Pentru ei, aceasta a fost marginea pământului, care a trimis doar o Călători foarte curajos. Se pare că într-adevăr Nistru rămâne pentru noi râu misterios. Deschiderea Nistru, impresia că nostru "istorice de sine" în mod nejustificat subevaluate. Prea puţin ştim despre noi înşine. Şi aşa, probabil, nu există pic de interes pot să vă spun despre ţara lor. Dar echipajul de Mir - oglindă pentru Moldova "este sigur: Nistru poate ne forţează să se gândească diferit. Şi că el ne va ajuta să descoperim din nou Republica Moldova.
Nistrul - teritoriul vieţiiNistrul - teritoriul vieţiiNistrul - teritoriul vieţiiNistrul - teritoriul vieţiiNistrul - teritoriul vieţiiNistrul - teritoriul vieţii Leonid RYABKO
Luni, 26 noiembrie 2007
Vizualizări: 5372

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
151
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
121
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
122
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
141