ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Uaxactun
 

Orașul vechi Uaxactun care a fost unul dintre cele mai importante centre ale culturii Maya este situat în partea de nord a departamentului Petén (Guatemala). Orașul este înconjurat de vegetația luxuriantă a junglei Parcului Național Tikal,  cel mai bun drum care duce spre satul Uaxactun se întinde de la orașul Tikal.
Uaxactun a fost descoperit de Silvanus Morley în 1916 și a primit numele de la cel mai veche monument Maya cunoscut sub formă de stelă care se referă la ciclul 8 (waxak - opt, tun - piatra).
Uaxactun  se compune din opt grupuri de construcții împrăștiate în cinci înălțimi din cauza peisajului caracteristic spațiului natural.
Grupele A, B , E și H sunt principalele structuri arhitecturale ale complexului. Cel mai monumental este grupul A, care are 34 de clădiri, Acropolis, mai multe palate și piețe. Grupul B este cel mai numeros , cu 36 de clădiri, inclusiv un teren pentru jocuri cu mingea, și structura B - XIII, un palat decorat cu o frescă.
În grupul E este situată structura E-VII - sub, care reprezintă un observator astronomic complex, proiectat pentru observarea obiectelor cerești și definiția zilelor de solstițiile și echinocțiile.
În 1926- 1937 în așezare a lucrat o expediție a Institutului Carnegie. Din anul 1983 în cadrul proiectului național "Tikal" arheologii din Guatemala au reluat activitatea.
Data oficială de temelie a orașului este perioada 900-1200 în e.n.

Уашактун

Уашактун

Уашактун

Уашактун

Уашактун

Уашактун

Уашактун

Duminică, 01 iunie 2014
Vizualizări: 1282

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
100
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
39
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
69
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
110