ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Uleiul de mustar e mai eficient decât penicilina




 

Uleiul de mustar este superior uleiului de floarea-soarelui din punct de vedere al proprietatilor sale dietetice, aromei si gustului. In Franta uleiul de mustar este apreciat pentru gustul sau delicios, aroma deosebita si este considerat foarte util in gastronomie. El este folosit simplu sau combinat cu alte uleiuri vegetale in preparate culinare: salate, supe, sosuri, mancaruri de carne si peste, dar si prajituri.

Uleiul de mustar se obtine prin presarea la rece a semintelor de mustar.
Astfel produsul pastreaza complet toate substantele active atat de necesare sanatatii organismului uman. Mai mult decat atat, uleiul de mustar este foarte rezistent in timp la oxidare poate fi depozitat un timp indelungat, are termen de valabilitate chiar mai mare decat un an. Acest lucru nu se poate spune despre alte uleiuri care devin rancede dupa 12 luni.
Care este compozitia uleiului de mustar?
Acest produs contine substante bioactive foarte importante pentru mentinerea sanatatii organismului uman. Dintre acestea fac parte: vitaminele (A, B3, B4, B6, D, E, K, P), substantele glicozide, fitosterolii, substantele volatile, acizii grasi polinesaturati, clorofila, acidul linoleic si altele.
Proprietatile uleiului de mustar in tratamentul unor boli si afectiuni:
Uleiul de mustar are proprietati antibacteriene, analgezice, antihelmintice, antiinflamatorii, antivirale, imunostimulante, antiseptice, antitumorale si de vindecare a ranilor.
Uleiul de mustar consolideaza sistemul imunitar al organismului.
Reduce vascozitatea sangelui, creste elasticitatea vaselor sanguine, impiedica dezvoltarea aterosclerozei si deci ajuta la normalizarea sistemului cardiovascular.
Are rol de neutralizare a efectelor nocive ale toxinelor si metalelor grele asupra organismului.
Sustine buna functionare a sistemului digestiv, creste apetitul, stimuleaza procesul digestiv, creste activitatea ficatului si pancreasului. Prin acizii grasi polinesaturati si vitamina B4 ajuta la normalizarea metabolismului lipidic din ficat.
Poate fi utilizat in prevenirea si tratamentul hepatitei, calculilor biliari, colecistitei, cirozei.
Normalizeaza metabolismul.
Imbunatateste functia sexuala si de reproducere la femei si barbati. Ajuta in buna functionare a organelor genitale ale acestora.
Mentine echilibrul hormonal. Este indicat in dieta femeilor care sunt la menopauza (asociata cu un deficit de hormoni sexuali in organism).
Ajuta la buna functionare a sistemului endocrin si nervos.
Deoarece contine vitamina D este clar ca mentine nivelul de calciu si fosfor din organism. Astfel prin acesti macronutrienti contribuie la dezvoltarea sistemului osos, la consolidarea oaselor, prevenirea osteoporozei si rahitismului.
Imbunatateste activitatea glandei tiroide.
Scade riscul de a suferi de boli dermatologice sau alte afectiuni ale pielii.
Previne bolile cardiovasculare, ajuta in tratamentul sclerozei multiple.
Protejeaza sistemul circulator de aparitia proceselor inflamatorii.
Ajuta in tratamentul hipertensiunii arteriale, prin complexul de vitamine ajuta la normalizarea presiunii sangelui.
Uleiul de mustar trebuie introdus in dieta contra anemiei pentru ca are o cantitate mare de vitamine.
Ajuta in prevenirea unor cancere cum sunt leucemia, cancerul de prostata, de ovar si de san.
Colina din mustar este cunoscuta si cu numele de vitamina B4. Aceasta hraneste celulele creierului, are efect bun asupra mintii si sistemului nervos.
Vitamina B3 este si ea importanta asupra sistemului nervos deoarece regleaza functionarea acestuia si are rol si in sinteza de hormoni sexuali.
Vitamina E din uleiul de mustar scade nivelul de colesterol din sange, intareste peretii vaselor sanguine, previne formarea cheagurilor de sange, protejeaza inima. De asemenea creste imunitatea organismului, are efect de vindecare si intinerire a organismului.
Din uleiul de mustar nu lipseste vitamina A care ajuta la consolidarea sistemului imunitar. Are efect benefic asupra ochilor, imbunatateste vederea dar si structura epiteliului pielii si a mucoaselor. Vitamina A este un instrument important ce contribuie la buna dezvoltare a organismului.
Uleiul de mustar ajuta la prevenirea hemoragiilor si are rol la absorbtia calciului in oase deoarece are o cantitate semnificativa de vitamina K. Aceasta substanta este utila si in buna functionare a rinichilor.
Fitosterolii se gasesc in uleiul de mustar. Acestia sunt numiti si hormonii plantelor si au importante proprietati pentru organism: antibacteriene, anticancerigene, de imbunatatire a aspectului pielii si scadere a colesterolului. Medicii folosesc fitosterolii in tratamentul unor forme de cancer, boli endocrine, boli cardiovasculare, etc.
Uleiul de mustar ajuta la imbunatatirea sistemului respirator.
Este bun in tratamentul leziunilor si ranilor de la nivelul pielii deoarece are proprietati antiseptice, dar si in bolile de articulatii si muschi. In medicina traditionala este folosit la obtinerea unor unguente pentru tratamentul unor boli:artrita, sciatica, reumatism si guta.
Uleiul de mustar ajuta in tratamentul si prevenirea anemiei, obezitatii, bolilor de ochi, bolilor sistemului nervos, diabetului zaharat, etc.
De asemenea uleiul de mustar este folosit in dermatologie si cosmetologie in tratamentul unor boli de piele si ca mijloc de ingrijire al tenului si pielii corpului.
Este un medicament pentru boli de piele: herpes, acnee, infectii fungice, eczeme, zona zoster, psoriazis, leziuni alergice, dermatite.
Este absorbit usor in piele, hidrateaza, curata si protejeaza pielea de aparitia ridurilor, atacul radiatiilor ultraviolete si imbatranirea prematura datorita unor factori externi.
Aplicat pe scalp ajuta in prevenirea caderii parului si albirea inainte de vreme. De asemenea este un balsam natural pentru par, il face mai rezistent si mai stralucitor.

Cel mai simplu tratament cu ulei de mustar pentru mentinerea sanatatii organsimului este cel pentru uz intern: o lingurita de ulei de trei ori pe zi. Poate fi utilizat si pentru uz extern, in masajul pielii corpului.

 

Sursa: bodygeek.ro

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
171
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
143
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
130
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
329