ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un american a fost condamnat la 15 ani pentru arderea drapelului LGBT

Locuitorul statului american Iowa, Adolfo Martinez, în vîrstă de 30 de ani, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru arderea steagului LGBT. El a fost condamnat pentru ură, folosirea nechibzuită a focului și recidivism.

Incidentul a avut loc în această vară în orașul Ames. Martinez s-a distrat în clubul de striptease Dangerous Curves, de unde a fost alungat de paznici din cauza comportamentului său obraznic. După aceea bărbatul s-a dus la biserică, unde pastor era Eileen Gabby, care și-a declarat deschis homosexualitatea, de unde a furat steagul LGBT. Întorcîndu-se în club, Martinez a dat foc afară steagulului și a amenințat că va da foc barului local.

„A fost o onoare pentru mine să fac asta, aceasta este o binecuvîntare a Domnului. Pur și simplu le-am ars mîndria", a spus el într-un interviu pentru KCCI-TV după arest.

Aceste cuvinte au fost folosite mai tîrziu ca probă împotriva lui.

Însăși pastorul, comentînd verdictul, a declarat că este de acord în totalitate cu concluziile anchetei și a menționat că Martinez nu a fost „atît de progresist cum mulți credeau”, iar această crimă a fost „motivată de intoleranță și ură”.

La rîndul său, avocatul districtului, Jessica Reynolds, a declarat că Martinez este prima persoană din istoria țării care a fost condamnată pe motive de ură.

„Realitatea este că există persoane care comit crime împotriva altor persoane din cauza rasei, sexului sau orientării lor sexuale”, a spus ea într-un interviu acordat ziarului local Ames Tribune.

Reynolds a menționat că, în astfel de întîmplări, este foarte important ca americanii să se unească ca societate, iar „oamenii responsabili de astfel de acțiuni să suporte consecințe foarte grave”.

Luni, 30 decembrie 2020
Vizualizări: 336

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
123
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
108
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
217
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
81