ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un american revendică "Regatul Sudanului de Nord" din Africa și o numește pe fiica sa prințesă

Jeremiah Heaton se juca cu fiica sa in Virgina, Statele Unite, cand aceasta a intrebat daca poate fi o printesa adevarata. Heaton, tata a trei copii, care lucreaza in industria miniera, nu a vrut sa ii faca promisiuni false fiicei sale, dar cu toate acestea i-a spus ca da, poate fi o printesa. "Ca parinte, uneori faci lucruri pe care nu ti le imaginai", a spus Heaton.

Dupa cateva luni, Jeremiah calatorea prin intinderile pustii din sudul Egiptului, ajungand pe o bucata de 800 de kilometri patrati de desert arid. Acolo, pe 16 iunie, atunci cand fiica sa Emily implinea sapte ani, a plantat un steag albastru, cu patru stele si o coroana pe un deal stancos. Regiunea, o intindere de nisip de-a lungul frontierei sudaneze, s-a transformat din ceea ce localnicii numeau "Bir Tawil" in ceea ce Heaton si familia sa numesc "Regatul Sudanului de Nord".

Acolo, Heaton s-a autoproclamat rege, iar Emily este printesa.

"Am vrut sa le arat copiilor mei ca voi merge literalmente pana la capatul pamantului pentru a le face dorintele si visele realitate", a spus Heaton.

Sheila Carapico, profesor de stiinte politice si studii internationale la Universitatea din Richmond a explicat ca Heaton are nevoie de o recunoastere juridica din partea tarilor vecine, a Organizatiei Natiunilor Unite sau a altor grupuri pentru a avea controlul politic efectiv al terenului.

Heaton, care a candidat pentru o pozitie in Congres si a pierdut, planuieste sa ceara asistenta Uniunii Africane pentru a stabili oficial Regatul Sudanul de Nord.

Reprezentantii ambasadelor Egiptului si Sudanului din Washington nu au comentat inca aceasta situatie.

Heaton spune ca revendicarea teritoriului Bir Tawil este legitima. El sustine ca plantarea steagului, proiectat de copiii sai, este exact modul in care au fost revendicate de-a lungul istoriei multe alte tari, inclusiv ceea ce a devenit acum Statele Unite. Diferenta cruciala, potrivit barbatului, este ca aceste cazuri istorice de imperialism au fost acte de razboi, in timp ce al lui este un act de dragoste.

Dupa ce i-a promis fiicei sale ca va fi printesa, Heaton a inceput sa caute online terenuri nerevendicate din intreaga lume. In cautarea sa, acesta s-a concentrat pe termenul latin "terra nullius", care inseamna "teren care nu apartine nimanui". In acest mod, Heaton a gasit informatii referitoare la Bir Tawil, unde a descoperit ca o disputa de frontiera dintre Egipt si Sudan a lasat teritoriul nerevendicat.

Cercetarea a ajuns in punctul in care tatal a trebuit sa ceara autoritatilor egiptene permisiunea de a calatori in acea zona. "Mi-a fost teama ca merg intr-un mediu toxic", a spus Heaton.

Dupa ce a primit permisiunea, barbatul s-a dus in Egipt si a petrecut cateva zile acolo, inainte de a se indrepta spre Bir Tawil. Perspectiva sa asupra regiunii s-a schimbat foarte repede.

"Nu pot sublinia cat de bun si generos este poporul egiptean", a spus Heaton.

Urmatorul pas in planul americanului este de a stabili relatii pozitive cu Sudanul si Egiptul si transformarea "regatului" sau intr-un centru de productie agricola, asa cum vrea fiica sa Emily.

 

Фермер из Вирджинии Джеремайя Хитон основал собственное государство

Фермер из Вирджинии Джеремайя Хитон основал собственное государство

 

Sursa: hotnews.ro

ABONAȚI-VĂ
Joi, 23 iulie 2015 15:00
Vizualizări: 1514

Citiţi de asemenea

Un bărbat din SUA, a chemat dezinsecția. El era îngrijorat  de zgomotele ciudate care veneau din pereți. Credea că ...
709
Talentul rar al fetei a atras atenția oamenilor de știință, muzicienilor și jurnaliștilor...
678
Așa se numește fenomenul în care fulgerul se formează într-un nor de cenușă care se ridică din gura unui vulcan în timpu...
1229
Să ne amintim cum a fost atunci, cînd natura ne-a arătat măreția sa, în proiectul foto al lui Maxim Ciumaș....
350