ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un baiat de 11 ani, despre motivul pentru care copiii nu iubesc scoala

Școala nu învață că este posibil și necesar să greșești, pentru că numai așa poți învăța ceva. Speakerul de unsprezece ani al conferinței „Tomorrow by Name” spune din ce cauză copiii nu iubesc să mergă la școală.

1. Învățătorul

Odată ce mergi la școală, ți se impune imediat frica. Una dintre acestea este frica de învățător.

2. Teama de note

După prima frică, se dezvoltă frica de note. Și apoi frica de pedeapsă de către părinți, de directorul școlii. La școală, nu se uită la cine ești, ești apreciat doar după note.

3. Teama de a greși

O altă frică este teama de a greși. Școala nu învață că poți și trebuie să greșești, pentru că numai așa poți învăța ceva.

4. Trolling

Un alt motiv este ridiculizarea din partea colegilor de clasă. Și de multe ori aceasta este vina învățătorilor care își bat joc de copii, spunîndu-le că fac ceva nu atît de bine ca colegii de clasă. Pentru ei, nota este mai importantă decît elevul. Eu frecventam un cerc de creativitate pentru copii, am învățat să țes din mărgele, să sculptez din aluat, să fac brățări din piele și multe altele. Și cînd învățătoarea de la cercul meu a venit la școală pentru a desfășura un master-class și a vorbit despre realizările mele, diriginta s-a mirat: „Timotei? Nu se poate!”

5. Testele prostești

Aceste teste, care se dau la lecții, sînt foarte prostești, pentru că nu au o opțiune a unui răspunsului presonal. Copilul, pentru a obține o notă bună, încearcă să ghicească un răspuns din cele propuse, dar el poate avea propria opinie, pe care nu o poate scrie. Nu cred că va veni vremea cînd toți vor ține minte toate capitalele lumii, tot ce a scris Taras Șevcenko, rădăcina pătrată din cinci. Eu consider că dacă o persoană este interesată de ceva, atunci va afla mai mult decît un copil în 10 ani de școală. Și dacă va avea nevoie de cunoștințe din alte domenii, atunci le va putea obține cu ușurință.

6. Volumul temelor pentru acasă

Am citit că nu există nici un fel de dovezi că temele pentru acasă influențează performanța și educația copiilor. Odată am avut atîtea teme pentru acasă la engleză, încît după trei ore de scris m-am ridicat și nu am mai putut să-mi dezdoi gîtul. Am fost dus la urgență și timp de o săptămînă am purtat corset la gît.

7. Interzicerea unicității

Școlilor nu le place deloc dacă cineva se deosebește de ceilalți. Acest lucru începe cu profesorul, este transmis elevilor și rămîne cu ei pe viață.

8. Școala nu ne învață să fim fericiți

Am citit că atunci cînd John Lennon din The Beatles avea cinci ani, mama lui i-a spus că cel mai important lucru în viață este să fii fericit. Apoi el a mers la școală și acolo a fost întrebat: „Ce visezi să devii în viață?”. El a răspuns: „Fericit”. I s-a spus: „N-ai înțeles întrebarea”. La care el a răspuns: „Voi nu înțelegeți viața”.

9. Școala nu ne învață să lucrăm cu informații

De exemplu, urmăresc un canal pe YouTube, unde un profesor de fizică explică tema ușor și atrăgător. Citirea sau vizualizarea acestor resurse poate înlocui zeci de lecții plictisitoare.

10. Școala nu ne pregătește pentru viața de adult

Școala ne pregătește pentru vița de adult. Dar ea nu ne învață nici cum să economisim și să ne creștem veniturile, nici cum să le obținem și, în general, cum să cîștigăm. Cred că obiectul principal la școală ar trebui să fie obiectul unde să învățăm cum să ne înțelegem unii pe alții. Căci capacitatea de a comunica este cea mai importantă.

ABONAȚI-VĂ
Luni, 20 ianuarie 2020 18:00
Vizualizări: 1344

Citiţi de asemenea

Pe teritoriul planetei noastre au trăit numeroase civilizații și popoare antice, care au lăsat în urmă o mulțime de arte...
28
De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
143
Sfinxurile au jucat un rol important în lumea antică, dacă ne luăm după numeroasele lor sculpturi și reprezentări. Sfinx...
46
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
170