Un bărbat din Caucaz a trăit patru zile într-un dolmen pentru a-i cunoaște natura
Un locuitor al satului Bolșoi Kicimai din Raionul Lazarev, orașul Soci, cunoscut în Caucaz ca arheolog și cercetător al dolmenelor Ruslan Gvașev a relatat cum a stat fără apă și mîncare în unul dintre megaliții antici, care, în opinia lui, erau folosite de către creatorii lor pentru întinerirea corpului și a face legătură dintre spirit cu lumea de dincolo.
Cunoștințele civilizației anterioare
Dintre toate versiunile privind destinația dolmenelor antice printre care – instalații funerare și observatorii solare, Ruslan Gvașev cel mai mult tinde să creadă în teoria utilizării lor drept laboratoare ale spiritului.
„În aceste laboratoare, spiritul omului, trăind un secol pe pămînt, pleca pentru jumătate sau pentru un secol: sufletul călătorea, iar corpul nu se descompunea, susține Ruslan Gvașev.
Iar peste o anumită perioadă, cît nu ar suna de uimitor, sufletul revenea în corp, dolmenul era deschis, iar omul revenea în societate și împărtășea informația. Astfel, oamenii puteau să trăiască 500-600 de ani”.
Ruslan Gvașev a reușit să petreacă în singurătate patru zile, încizîndu-se în unul dintre dolmene și renunțînd complet la mîncare și apă.
„M-am închis într-un dolmen semi-monolit pentru patru zile, relatează Ruslan. M-am așezat în poza lotosului, nu mîncam, nu beam, nu simțeam alte necesități fiziologice.
Se pare că a fost un somn letargic. Eu puteam să stau acolo și mai mult, însă deoarece nu dădeam nici un semn de viață, m-au scos de acolo. Țin minte totul ce s-a petrecut cu mine, dar nu voi spune un cuvînt despre aceasta, deoarece omenirea însă nu este pregătită să perceapă aceste lucruri”.
Cunoștințele privind construcția dolmenelor, care pot fi atribuite unei civilizații, dispărute demult – iar multe dintre ele sînt predecesoarele piramidelor egiptene – erau utilizate de egiptenii antici pentru construcția instalațiilor lor monumentale și mumificarea corpurilor.
Cu versiunea utilizării dolmenelor în calitate de asemenea „laboratoare” se asociază tehnologia plastică, utilizată la construcție și datorită căreia se obținea ermetizarea completă a încăperii.
Astfel, aflîndu-se în dolmen, omul era într-un vacuum. Acest fapt, precum și exercițiile spirituale, utilizate pînă în prezent de către monahii tibetani, permiteau corpului, separat de suflet, să nu putrezească.
Apropo, potrivit notițelor antropologului britanic specialistului în religii James Fraiser, în aceste lăzi de piatră, slujitorii cultelor antice tavrice întemnițau sufletele umane, considerîndu-se potrivit tradiției sacrale, acumulatoare ideale pentru energia trans-personală.
Acest fapt, pe de o parte ne aduce în domeniul ezotericii, iar pe de alta, ne amintește de cercetările specialiștilor de la Academia de Științe din Rusia Prohorov și Șestakov.
În anii 90, cercetările lor a proprietăților dolmenelor din Caucaz au arătat că lăzile din piatră sînt niște rezonatoare acustice excelente, de genul așa-ziselor rezonatoare Helmholtz, care amplifică de mii de ori vibrațiile ce vin din exterior, și le transmit printr-o undă stabilă într-o direcție strict determinată. Natural acestui sunet și metodele de utilizare a lui de către creatorii dolmenelor, ce-i drept, rămîne o enigmă.
Influența energeticii
În prezent în Caucazul de Nord, mai ales în partea de vest, sînt circa trei mii de dolmene. Anterior însă, potrivit unor studii, acestea numărau zeci, ba chiar și sute de mii.
La fel ca și în Crimeea, cei mai mulți megaliți au fost distruși de oameni, mai exact, furate pentru materiale de construcție. Ruslan Gvașev a relatat cum în rezultatul unor alunecări, vilele din raionul Lazarev din Soci, construite din pietre din dolmene, au fost distruse.
Ruslan Gvașev:
„Natura ce a făcut, au început alunecările, iar casele, anume primele etaje, construite din plăci de la dolmene, au crăpat și s-au distrus. În ordinea tăblii de șah. Cum se explică aceasta? Mistica, coincidență?”
Ruslan Gvașev a indicat locul unde stăteau anterior aceste dolmene. Unul dintre ele era numit gigant – el era de două ori mai mare decît vestitul dolmen din plăci din Guzerill, doar capacul avea vreo șase metri lungime.
PS: Știința încă nu a descoperit istoria și semnificația dolmenelor, deși mulți localnici au păstrat legendele privind destinația lor. Ele, ca și piramidele egiptene contribuiau la transformarea corpurilor fizice… Așa că Ruslan înțelege destul de bine despre ce vorbește în interviul lui.
Sursa: cont.ws