ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un britanic de 13 ani a câștigat cursa celor mai ecologice maşini din lume
 

 

Cîștigătorul cursei în clasa juniorilor la cel de-al 37-lea Campionat anual de automobile ecologice, Human Powered Vehicle World Championship (HPVWC), organizat în Kent (Marea Britanie), a devenit un băiat de 13 ani, Tim Parker - cel mai tînăr campion din istoria curselor. Acest băiat, la volanul unui triciclu mecanic propulsat numai de puterea lui fizică, a fost capabil să dezvolte o viteză de 30 kilometri pe oră.

 

Fully-faired recumbent trike (un motodeltaplan aerodinamic, cu o poziţie culcată a pilotului), cu care Tim a cîștigat traseul, este de fapt o bicicletă cu trei roți, cu un scaun jos, acoperit de un corp aerodinamic. Acest car ecologic a fost creat de compania Ice Trikes, a cărui director este Chris Parker ( tatăl fericit al campionului tânăr).

 

13-летний британец выиграл гонку самых экологичных в мире автомобилей 

 

Avantajele triciclului sunt evidente: protectori impresionanţi și o construcţie perfect simetrică a roților oferă o stabilitate, iar carcasa exterioară reduce semnificativ rezistența aerului (sa nu mai vorbim de ploaie) și permite șoferului să se simtă confortabil, indiferent de durata călătoriei. Totodată, triciclu este ușor de condus și dotat de o bună manevrabilitate, ne fiind cu nimic inferior bicicletei convenționale.

 

13-летний британец выиграл гонку самых экологичных в мире автомобилей 

 

Pentru siguranța piloţilor, la curse nu sunt admise maşini cu colțuri ascuțite ale caroseriei sau cu detalii proeminente periculoase, în interiorul sau în exteriorul cabinei: în caz de coliziune cu alți participanți sau de părăsire a traseului, nimeni nu ar trebui să fie rănit. Astfel, dacă ceva asemănător apare în designul mașinii, proprietarilor le este insistent recomandat să acopere zonele problematice cu spumă sau alte materiale protectoare. "Avem experiență în acest domeniu și nu suntem dispuși să ne asumăm riscuri," - spun organizatorii HPVWC. - "Asigurați-vă că mașina dvs este inofensivă atît pentru alţii, cît şi pentru dvs".

 

13-летний британец выиграл гонку самых экологичных в мире автомобилей 

 

Primul campionat a avut loc în 1975 în California, Statele Unite ale Americii: la care au participat 14 mijloace de transport construite manual. Unele dintre ele au fost, pur şi simplu fără nici- perspectivă, altele au reprezentat un amestec de intuiţie științifică și tehnică complicată. Cu toate acestea, chiar și la început HPVWC a fost liderul performanței în domeniul construcţiei bicicletei. Indiferent cine se află la volan: o echipă universitară bine echipată sau un inventator care singur a asamblat în curtea din spate "ceva" din plăci, plastic şi folie termocontractabilă. Emoțiile și bucuriile legate de eveniment, constau în faptul că fiecare îşi poate pune în aplicare ideile sale, fabricând modelul personal al trike-ului (trike – motocicleta cu trei roţi – trad.) şi a-l testa în practică și chiar a cîştiga!

 

13-летний британец выиграл гонку самых экологичных в мире автомобилей 

 

Astăzi, popularitatea HPVWC adună piloţii din toată Europa. Proprietarii carilor conceptuali experimentează cu materiale de acoperămînt din folie din plută ultra-uşoare, din plastic și folie pentru produse alimentare, dar există şi exemplare strălucitoare realizate din materiale compozite high-tech. Cursele sunt organizate în mai multe etape: de la 100 de metri şi finisînd cu o cursă pe traseu:cine a cîştigat în total mai multe puncte, obţine titlul de cîștigător.

 

13-летний британец выиграл гонку самых экологичных в мире автомобилей 

 

Adresîndu-se reporterilor după acordarea premiului, Tim Parker a împărtăşit emoţiile: "Sunt foarte surprins de faptul că am câștigat cursa, avînd în vedere că este prima competiție din viața mea. Am primit o doză puternică de adrenalină și este incredibil că am ajuns la această viteză numai datorită posibilităților corpului meu. Se pare că vin timpurile cînd toți oamenii vor trece la maşini ecologice". Următorul campionat va avea loc în Germania și Tim, încurajat de succesul său şi-a exprimat deja, intenția de a participa. Între timp ce băiatul se pregătește, îi urăm noroc în viitor!

 

 

Sursa: facepla.net

 

Luni, 05 noiembrie 2012
Vizualizări: 3111

Citiţi de asemenea

ONU a aprobat miercuri una dintre cele mai importante schimbări din ultimele decenii ale politicii sale privind droguril...
41
Compania Sanabul a fabricat primele din lume mănuși de piele din cactus.Potrivit companiei, materialul produs pe bază de...
64
Retailerul britanic ASDA și-a deschis următorul său magazin în formatul "fără ambalaj".Se spune că acesta este cel mai m...
59
Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
714