ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un fermier englez a construit o casă cu 250 dolari
 

Acum când prețurile imobiliare sunt în creștere, mulți visează să construiască o casă cu propriile mâini. Fermierul englez Michael Buck a arătat un exemplu foarte bun cum putem construi o casă ieftină. 

 дом за 250$

 

Michael Buck a fost un profesor de desen. Ieșind la pensie el a decis să construiască în grădina lui o casă cob (din chirpici de saman - un amestec de lut și paie. În timpul construcției el a respectat o serie de principii: a folosi numai acele materiale care pot fi obținute de sine stătător (lut, paie, lemn); a nu folosi aparate electrice; a nu investi bani în lucrările de construcții.

Să menționăm că unul dintre cele mai scumpe componente ale proiectului - pământul - a aparținut deja lui Michael. El nu a trebuit să obțină orice permis special pentru construcții, deoarece casa a fost înregistrată ca un chioșc de vară.

În timpul construcției simplitatea a fost echilibrată de ascetism. Planul casei a fost desenat pe verso unui plic. Michael a colectat materiale de construcții timp de doi ani, iar construcția a durat încă nouă luni. Pentru podea au fost folosite scânduri de la o barcă veche a vecinului, pentru ferestre el a folosit sticla de la un camion învechit. Acoperișul proprietarul a făcut din paie pe care a cosit pe câmpii  învecinate.

 дом за 250$

 

Casa nu are electricitate. Apa poate fi luată de la un pârâu din apropiere. Încălzirea se face cu cuptor pe lemne. Cuptorul nu numai că încălzește casa,  la el stăpâna  poate prepara bucate. WC stă în curte. 

 дом за 250$

 

În timpul construcției Michael a cheltuit totuși 250 de dolari, atunci când s-au terminat paia și cuiele. 

 дом за 250$

 дом за 250$

 

Casa nu ar trebui să coste foarte scump. Avem doar nevoie de un loc ca s-o construim. Prin exemplu propriu am arătat că totul se poate face aproape gratuit. Trăim într-o societate în care majoritatea oamenilor plătesc credite ipotecare. Multora nu le place acest lucru.

Michael a vrut ca casa lui să se potrivească cu peisajul din jur și nu a schimbat nimic pentru sine. Potrivit opiniei lui, cu o îngrijire adecvata, casa va servi o veșnicie. Acum, acolo trăiește o femeie de la o fermă de lapte din apropiere. Ea plătește chiria cu lapte.

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Luni, 21 iulie 2014 11:05
Vizualizări: 4676

Citiţi de asemenea

Locuitorii din Soroca spun că şi-ar dori ca Nistrul să fie mai curat, iar oamenilor să le pese mai mult de mediul ambian...
46
Uau! Jacqueline Berrido Pisano – cea mai frumoasă bunică din lume, conform ediției engleze The Sun. Este uimitor că ac...
374
În Marea Britanie a fost publicat un raport în urma unei anchete de cinci ani privind infectarea a mii de pacienți cu HI...
345
Războiul nu poate fi câștigat cu arme. Dacă dorim să nu avem vărsare de sânge între popoare, trebuie să lucrăm pentru un...
317