ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un hectar de pădure de cedru, într-o zi, produce aproximativ 30 kg de substanțe volatile organice cu proprietăți bactericide

”Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitoncide este capabil să distrugă cel mai mare număr de microbi bactericizi dintr-un oraș mare" - așa a descris L. Ia .Tihonova proprietățile bactericide uimitoare ale cedrului în 1955.

Studii mai recente nu numai că confirmă pe deplin acest lucru. Astăzi, oamenii de știință au mers și mai departe în studierea proprietăților bactericide și antivirale ale acelor de cedru: a fost dovedită experimental capacitatea sa de a proteja omul de gripă.

După cum știți, virusul gripal este diferit în fiecare an — el mutează, adaptîndu-se rapid la toate metodele de luptă dezvoltate de om. Dar mijloacele de protecție împotriva lui, create de însuși Dumnezeu, rămân eficiente tot timpul. De exemplu, usturoi. Dar usturoiul nu  are o aromă foarte plăcută. 

Dar, din fericire, mai există un remediu eficient împotriva gripei — acele de cedru. Ele au o aromă foarte plăcută, care amintește nu atît de pomul de Crăciun, ci de mandarine... Sau de ceva cu miros fin de fructe. Și copiii se joacă cu plăcere  cu crengile de cedru, lor le place să mestece acele de cedru și crengile subțiri de cedru. Dar aceasta este o modalitate foarte bună de a vă proteja de gripa!

Un laborator care lucrează special la problema combaterii virusului gripal a efectuat un astfel de experiment: au fost luate probe de laborator ale virusului timp de 10 ani. Aceste probe - în picături de apă, au fost plasate pe ace de cedru. După 3 minute, s-a observat că 90% din microorganisme, agenții cauzali ai gripei, au murit în toate cele 10 probe. Peste 10 minute după începerea experimentului, au murit toți agenții patogeni ai gripei.

Adică, mutațiile anuale ale virusului gripal sînt neputincioase atunci cînd la paza sănătății omului se află Cedrul — un adevărat miracol al naturii.

Protecție împotriva virusului pot oferi și acele de cedru, pe care le mestecă copiii sau adulții, și ceaiul făcut numai din ace de cedru sau ceai ivan cu ace de cedru.

Citiţi de asemenea

El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
104
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
111
Înălțimea Piramidei de la Bomarzo, Italia,  este de 16 m, sub pămînt - încă 7-8 m, ceea ce îl face cel mai mare megalit ...
787
Aceasta este o căsuță solto soul din parcul american Joshua Tree, în mijlocul căldurii sufocante a canioanelor din Vest!...
355