ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un locuitor din Magnitogorsk a construit o casă eficientă energetic (+Video)



 

Un know-how economic. Un locuitor din Magnitogorsk susține că a construit cea mai eficiență energetic casă din oraș. Doar pe încălzire el economisește lunar mai mult de o mie de ruble, în ciuda faptului că în casă nu există gaz și toate sistemele de susținere a vieții depind de energie electrică. În viitor proprietarul casei intenționează să instaleze un sistem de alimentare cu energie absolut autonom care va funcționa doar pe energie eoliană și solară.

Casa a fost construită cu gândul la viitor. Eugen a început să ridice casa cu aproape 9 ani în urmă atunci când a dat peste o problemă de economisire a energiei electrice. Capacitatea rețelei municipale constituie un maxim de 9 kilowați, prin urmare, pentru a asigura cu curent și căldură o casă cu o suprafață de aproape 200 de metri pătrați, el a trebuit să învețe să folosească resursa valoroasa cu înțelepciune. După multe experimente legate de alegerea materialelor de construcție pentru izolare termică, sistemul de încălzire și de alimentare cu energie electrică, proprietarul casei Eugen Koloniuk a găsit, în opinia sa, cea mai bună opțiune: o termoizolație dublă sporită. El a respectat această condiție atât în interiorul casei, cât și în exterior. A fost făcută o izolație suplimentară reflectorizantă, au fost instalate sistemele moderne: un sistem de ventilație cu o recuperare de căldură: aerul proaspăt din afară este încălzit cu căldura aerului evacuat.

Pardoseala este încălzită cu apă caldă. Cu mare grijă proprietarul urmărește indicele unui contor general și ale aparatelor separate din grupuri de consumatori de energie. Ca urmare, în luna geroasă de ianuarie el a avut mai puțin de 2000 de kilowați-oră. Acum, consumul de energie este aproape de 4 ori mai mic decât limitele anuale stabilite. Totodată el folosește pentru ardere și deșeurile de construcție – casa poate fi încălzită și cu un cuptor.

- Prin urmare, cuptorul permite, în cazul unei pene de curent, să gătim mâncare și, în al doilea rând, să încălzim casa, - a spus Eugen Koloniuk.

Cum am menționat deja, Eugene intenționează să amenajeze o locuință complet autonomă, din punct de vedere energetic. Primul pas spre realizarea acestui plan - colectorul solar. Colectoarele solare oferă căldură și în iernile aspre de Ural. De exemplu, în cea mai scurta zi a anului ele au produs nici mai mult nici mai puțin decât 7 kilowați. Această cantitate de energie este suficientă pentru a încălzi 100 de litri de apă până la 70 de grade.

Chiar și la temperaturi sub 20 de grade apa din colectoare solare nu scade sub 12 grade. "Colectoarele sunt setate la o temperatură de 30 de grade, adică la 30 de grade se include circulația și căldura din colectoare solare trece în cazan și apoi de la cazan la podele încălzite cu apă", - spune Eugen.

Lucrările de construcție și reconstrucția casei nu au fost încă finalizate. În mod ideal proprietarul vrea să instaleze panouri solare și generatoare eoliene suplimentare. Pentru a trage gazoductul de la artera principală, este nevoie de mai mult de un milion de ruble, recunoaște Eugen. Cu toate acestea, în cazul în care gazul natural ar intra în casă deja azi, pentru încălzire, ținând cont de tot know- how-ul existent , el ar trebui să plătească doar 200 de ruble pe lună.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 11 februarie 2014 9:32
Vizualizări: 2390

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
169
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
141
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
128
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325